1

Dan Niţu a sărit în sprijinul copiilor romi pe care-i îndeamnă să meargă la şcoală

arhiva Vocea Valcii

arhiva Vocea ValciiUitaţi de întreaga lume şi discriminaţi de societate, copiii romilor ajung în majoritatea cazurilor să comită infracţiuni în România sau în străinătate. Lipsa de educaţie este una din principalele cauze ale căderii lor în dizgraţie şi, de aceea, senatorul vâlcean Dan Niţu îi îndeamnă să nu abandoneze şcoala. Pentru Ziua Internaţională a Copilului, parlamentarul PNL a desfăşurat o campanie de ajutorare a copiilor din comunităţile de romi din judeţul Vâlcea. Le-a dăruit cadouri, însă cel mai de preţ dar a fost sprijinul şi implicarea sa în campania de diminuare a riscului de abandon școlar în rândul tinerilor rromi. Campania se va desfăşura la Drăgăşani, Lungeşti şi Laloşu, iar senatorul Niţu promite că se va implica activ. „Problemele cu care se confruntă aceste comunități sunt numeroase și stringente, începând cu lipsa condițiilor minime de trai – apă, curent electric, colectarea gunoiului – și până la imposibilitatea de a urma cursurile unei școli, inclusiv din pricina numeroaselor cazuri de discriminare. Percepția generală, care nu s-a schimbat aproape deloc în ultimii 25 de ani, este aceea că populația rromă are un comportament violent și ilegal și, că, cel mai adesea, nu acordă importanță educației. Și statistic, din rândul rromilor sunt cei mai mulți dintre elevii care abandonează școala. În dezbaterea parlamentarilor, în prezent, se află o lege care prevede sistarea alocației pentru elevii care adună, în decursul unui semestru, 100 de absențe nemotivate. De aceea, este important să știe, atât copiii, dar mai ales părinții lor, că vor pierde alocația dacă nu vin la școală, la fel de important cum este să știe că de educația pe care o primesc depinde viitorul comunităților lor, șansa lor la o viață decentă și independentă. Eu am convingerea că, pentru aceste comunități, se pot face multe, de la aceste campanii de informare în cadrul cărora reprezentanții lor îi ajută să se înscrie la școală, până la programe europene ai căror beneficiari să fie cu adevărat rromii. Sper și aștept însă o mai mare implicare în rezolvarea acestor probleme și din partea administrațiilor locale, a comunităților locale, dar mai ales a Bisericii – toți aceștia sunt vectori locali care îi pot ajuta să se integreze mai ușor în societate și, astfel, să schimbe și percepția actuală despre populația rromă”, a precizat senatorul Nițu.
Jockerul din mâna lui BUICAN cu care joacă la cacialma în cazul CET GOVORA

Co-președintele Cristian Buican nu se lasă cu una cu două. După ce nu a reușit să-și impună favoritul la conducerea CET Govora SA, Buican consideră că a pierdut o bătălie, nu războiul și se pregătește de o nouă lovitură.

După cum se știe, VOCEA VÂLCII a anunțat că la ședința Consiliului de Administraţie a SC CET GOVORA SA de vineri, 29 mai a.c., Doru Constantin a devenit noul director interimar al CET Govora cu cinci voturi pentru și două împotrivă. Doru Constantin a avut şi un contracandidat în persoana lui Ludovic Zelici, care a fost propus de liberalul Eftimie Ghermac. Votul în Consiliul de Administraţie al CET Govora a fost următorul: Jean Decuseară, Sorin Fodoreanu, Dragoş Constantinescu, Maria Popa şi Mihai Bălan au votat pentru Doru Constantin, iar Laurenţiu Cazan şi Eftimie Ghermac au votat pentru Ludovic Zelici.

După „trădarea” lui Fodoreanu și a lui Jean Decuseară, după cum consideră liderul PNL, Buican se regrupează și gândește o nouă strategie. Acesta vizează postul lui Petre Grigore, acela de reprezentant al Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor de la CET Govora, pentru că numai din această poziție actualii membrii din Consiliu de Administrație pot fi revocați cu alții, loiali lui Buican.

Așadar pentru înlocuirea lui Petre Grigore, Buican îl are în vedere pe finul său, consilierul județean Victor Stănculescu. Mutarea se pregătește pentru viitoarea ședință de Consiliu Județean, iar Buican are în vedere cele 16 voturi de la PNL, dar se mai bazează și pe 2 voturi de la PSD.

Deși pare un scenariu fantezist, acesta este cât se poate de realizabil și dacă ținem cont de tenacitatea cu care Buican s-a luptat să pună mâna pe conducerea Consiliului Județean Vâlcea.
FOTO/VIDEO: S-a deschis „Cutia Pandorei”! Zeci de vâlceni se revoltă împotriva MatDan!

Articolul publicat în ultimul număr al ziarului „Vocea Vâlcii”, referitor la condiţiile improprii în care sunt transportaţi vâlcenii de firma argeşeană MatDan, a deschis „Cutia Pandorei”. Sigur, conducerii firmei de transport MatDan nu i-a convenit deloc situaţia, a pus la îndoială autenticitatea clipului video şi s-a auto-victimizat. În rândurile de mai jos vom publica un drept la replică al firmei MatDan, precum şi zeci de mesaje de la vâlcenii nemulţumiţi. Ţinem să precizăm că publicarea primului articol despre mizeria, mirosul şi înghesuiala din microbuzele acestei societăţi argeşene a declanşat o adevărată revoltă printre vâlcenii care sunt nevoiţi să folosească acest mijloc de transport. Astfel că, aşa cum spuneam, am primit pe e-mail şi pe Facebook zeci de mesaje, dar şi poze şi clipuri video, făcute chiar la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 29 mai 2015. Pozele, videoclipurile şi mesajele sunt relevante şi considerăm că nu mai este nevoie de niciun alt comentariu din partea noastră. Sperăm doar ca autorităţile vâlcene să reacţioneze şi să nu stea cu mâinile în sân ca până acum. Se aude la Consiliul Judeţean Vâlcea? Se aude la RAR Vâlcea? Se aude la ARR Vâlcea? Dacă da, aşteptăm şi răspunsuri prompte, pentru că vâlcenii s-au săturat să fie transportaţi ca animalele.

Dreptul la replică al firmei MatDan

Stimata doamna/ domnisoara Claudia Stanciu,
Va contactez din partea firmei MatDan Service, in urma unui articol in care apare numele firmei noastre. Imi permit sa va deranjez cu un drept la replica in legatura cu articolul publicat in ultimul numar al ziarului „Vocea Valcii”, la care am avut acces in urma informatiilor primite de la terte persoane. Nu comentam in legatura cu faptul ca nimeni nu ne-a contactat din partea ziarului dumneavoastra pentru a transmite si opinia noastra, asa cum ar fi fost corect din punct de vedere deontologic si nici ca informatia nu vine din minim trei surse aflate de ambele parti ale „baricadei”, asa cum sunt invatati jurnalistii profesionisti sa procedeze. Ne-am obisnuit deja cu articole care par scrise la comanda, la indigo, menite sa denigreze societatea MatDan, firma „din Pitesti” care plateste la timp salariile a 100 de angajati din judetul Valcea si care are peste 20 de ani de experienta in domeniul transportului de persoane.
Am sa va raspund punctual la acuzele aduse intr-un limbaj subliminal si complet neprofesionist la adresa firmei noastre. In primul rand, licitatia organizata de Autoritatea Rutiera Romana pentru ruta mentionata a fost castigata in mod corect si transparent, putandu-se verifica diferenta de puncte in favoarea noastra, pe care am avut-o in fata competitorului principal, firma Antares. In al doilea rand, in lege nu se mentioneaza obligativitatea existentei aerului conditionat pe microbuzele care efectueaza transport pe rutele permanente . In al treilea rand, ati atasat articolului un video din care nu reiese clar ca filmarea a fost facuta intr-unul dintre microbuzele companiei noastre, acest fapt intarindu-ne ideea ca se doreste cu orice chip murdarirea imaginii firmei MatDan, in cadrul careia lucreaza oameni de valoare, seriosi si dedicati meseriei lor.
In ceea ce priveste raspunsul primit de domnul care s-a plans de activitatea firmei noastre la Consiliul Judetan Valcea, asteptam dovada bunei sale credinte, copie de pe plangerea sa si de pe raspunsul oficial scris primit la aceasta si va asiguram ca in cazul in care doleantele sale sunt indreptatite, firma noastra va lua toate masurile necesare pentru remedierea situatiei.
Daca nu va deranjam prea mult, va rugam sa ne transmiteti un numar de telefon si o adresa de contact a directorului publicatiei dumneavoastra, caruia dorim sa ii solicitam un drept la replica oficial.
Va multumim pentru rabdarea de a fi citit acest mail si va asiguram de toata consideratia noastra.
Cu deosebita stima,
Conducerea MatDan Service

Iată şi o parte din mesajele venite din partea vâlcenilor (precizăm că mesajele nu au fost modificate în niciun fel, nici măcar din punct de vedere ortografic sau gramatical – n.r.)

Adrian Stoica: Pe astia ii tinea in brate calea, acum nu inteleg cine ii mai tine dar totusi cineva ii tine din moment ce sunt intangibili…adica nici politia rutiera nu-i vede, nici isctr-ul, nici rar-ul si sunt praffff au masinile ca niste cotete vechi, ruginite, soferii sunt cei mai prosti din judet (cred ca numai tractoristi ) vorbesc nonstop la telefon, ies in strada fara sa se asigure, opresc pe carosabil, transporta cate 20 persoane in picioare, nu le functioneaza sisteme de iluminare, semnalizare …si totusi nu se intampla nimic,continua sa ne puna in pericol viata in fiecare zi…Oare politia rutiera nu vede? sau astia au alt statut decat noi prostimea????

Pagini Valcene: Consiliul Judetean e vinovatul in acest caz. Va pot spune de exemplu cam ce raspunsuri au dat cei de aici la intrebarile unui navetist despre problemele intampinate anul trecut:1) Daca microbuzul nu mai opreste in statiile din exteriorul Ramnicului pe traseul spre Dragasani, deoarece e plin, cum poate face cineva naveta spre locul de munca? Raspunsul oficial si cu semnatura lui Calea a fost „asteptati urmatorul microbuz”. Problema e ca la urmatorul microbuz situatia va fi identica. 2) La solicitarea introducerii unei curse spre Dragasani la ora 23.00 (la terminarea schimbului 2) raspunsul a fost „mergeti cu trenul”. Alte motive pentru care Consiliul Judetean Valcea se face vinovat de bataia de joc traita de valceni, pe acest traseu, se afla in caietul de sarcini. Aici veti afla ca CJ a cerut la ora 15 00, pe directia Rm Valcea-Dragasani, doar 10 locuri. Adica, pe cel mai important traseu din judet, care leaga cele mai mari doua entitati urbane si care mai trece prin cea mai importanta zona industriala a judetului si prin alt oras(Babeni), la ora la care se termina schimbul 1, CJ a considerat ca e nevoie doar de 10 locuri.

Tiberius Cristian Gheorghiu: Asta se intampla pentru ca inca se mai liciteaza traseele, de ce nu lasa 2 – 3 firme sa meargă pe acelasi traseu, sa lase concurenta intre ele sa dicteze pretul si calitatea serviciilor oferite. Atunci nu s-ar mai lua spaga… Ar fi concurenta intre tramsportatori sa isi mentina clientii

Radescu Serban: nici cu microbuzele astora de la antares nu poti merge prea departe…eu am o statie de autobuz chiar la poarta si cand opresc ei sar din pat…scartaie de zici ca opreste trenu iar motoarele sunt silentioase ca alea de la navele maritime….sa numai zic ca odata urcat in el troncane si boncane de ajungi mai obosit decat daca ai merge pe jos

Cîrstina Ana-Marya: De ani este asa ceva,baga oameni inghesuiti..cand mergeam la Orlesti,cand ma dadeam jos imi zicea sa le las lor biletu…stateau oameni in picioare si de la transpiratii abi rezistai sa stai.

Pagini Valcene: Protectia Consumatorului e o alta institutie din judet care a inchis ochii in acest caz. Au fost in stare sa dea raspuns(neadevarat) la o reclamatie, prin care li se spunea ca intr-o anumita zi, la o anumita ora, transportatorul nu a asigurat numarul minim cerut de licenta, ca la ora aia trebuia asigurat un numar mai mic de locuri. Intr-o discutie telefonica cu cineva de aici, functionarul chiar a sustinut ca exista o lege care permite transportul in picioare pe anumite distante fara insa a preciza si actul normativ invocat. In mod normal a urmat Cancelaria Primului Ministru cu sesizari impotriva institutiilor locale. Dupa descrierea problemelor cu ruta Rm Valcea-Dragasani a venit raspunsul foarte competent emoticon smile ca a fost informata Prefectura Judetului Arges si ca o sa se primesca un raspuns curand. Asa a si fost. Prefectura Arges a transmis un mail prin care informeaza ca a transmis la Valcea „memoriul”. De la Valcea liniste. Si totusi, dat fiind ca printre altele s-au primit si cateva telefoane neprietenoase pe tema plangerilor repetate, s-a implicat Politia Circulatie. De aici singura surpriza placuta. Dupa cateva ore de la o discutie cu un tanar ofiter s-a primit un telefon prin care se sustinea ca problemele o sa dispara. Si asa a fost dar, din pacate, au disparut problemele doar pentru o persoana care fusese practic data in consemn.

Laurentiu Smashy: Astia la Matdan nu au soferi, au criminali cu carte de munca!

Ramona Oprea Bazarinca: Sa vedeți antares ruta vâlcea Olănești

Pantera Neagra: Adevarat e de groaza anul trecut cand am venit in tara am circulat cu el am ramas socata cate persoane a bagat in el ….trecea pe langa noi organele de politie dar parca era invizibil la fiecare om pe strada oprea si ii inghesuia acolo ….chiar asa am ajuns o tara fara nici un responsabil au dreptate strainii cand ne vorbesc de rau pentru k guvernu nu misca nimic fiecare isi baga banii in buzunar in schim noi ajungem niste victime ….

Danyel Popescu :De ba, no avea si patronul bani de autobuze, de soferi calumea :)))))) Cui ii convine sa lucreze pe 8 milioane !!!Acum pe bune, si sa te f… ala de dimineata pana seara!!

Tez Gârâi: Cine ii pune sa urce în microbuz?

Marius Cherascu: Pericol public matdan-ul sunt doar cativa soferi buni la ei …in rest numai ratati care incalca legislatia rutiera nonstop numai ca toate organele de control inchid ochii ,oare de ce ?

Romina Vladescu: Jalnice. ..

Aspazica Pirvulescu: Corect sa faca traseu cine are masini corespunzatoare nu cu jegurile alea sa va duceti pe ruta Dragasani olteanca groaznic un adevarat calvar

Jumy Junior: Cine va pune oameni buni sa va urcati in matdan ????? Mergeti cu taxiul ……daca opreste ca sunt oameni in picioare si ca mergeti in picioare daca nu opreste ca sunt nesimtiti…..ce vreti sa faca un sofer …..voi daca ati fii in locul soferului cum ati proceda???? Cine e vinovat consider eu patronul deoarece nu pune mai multe microbuze sau autobuze mai mari pe ruta vl – dragasani , dar ce sa zicem….nu mai este acelasi profit. …..rusine domnule patron ” MATDAN”

Popescu Maria Valentina: Asa este,si eu mai circul cu matdan si este dezastru mai ales in perioada veri,de foarte multe ori am mers in picioare de la valcea pana la dragasani si de fie care data ajungeam la dragasani cu stare de rau.dar asta e situatia

Ady Adytzu: Cea mai proasta firma de transport, confort nu au, masini cu dotari minime fara sistem de climatizare, iar cele care au nu le pornesc chear daca temperatura in microbuz se apropie de 40grade! Soferi merg numai cu 60, te plictisesti pana ajungi la destinatie….! Intr-un cuvant luati atitudine cu firma aceasta, ridicarea licentelor pana la remedierea problemelor

Alex Costeanu: Jeguri de oameni

Elena Anele: de ani de zile ii cumpar abonament fiului meu si luna trecuta a avut probleme cu un sofer ca nu e scrisa ruta bine pe abonament si a trebuit sa si i a bilet pe ruta Valcea Dragasani ,si tot ce este scris mai de Pagini Valcene si Marius este adevarat ……….!

Maria Rezu: Am circulat acum trei ani cu microbuzul acestei firme Brasov-Rm valcea si a fost un calvar. Mizerie in autobuz , te zdruncina de mai bine stateai in picioare decat pe scaunele imputite ….cand ma gandesc ,si acum simt plutind in aer mizeria si disconfortul. N-am mai circulat de atunci cu microbuzul MatDan…sunt convinsa ca si acum sunt aceleasi conditii. Ce fac autoritatile din Rm.Valcea ? Cine ia spaga pentru a tine in circuit asemenea „masini ale mortii ? „. Eh ! Ce bine este in democratie …..daca in „epoca de aur” nu aveai voie sa vorbesti, acum poti vorbi LIBER , ca nu te asculta nimeni ba, te mai si priveste cu ipocrizie….

Cristina Lascu: Este ffff adevarat k sunt conditii mizere in microbuz

Nicoleta Pirvu: Groaznic si eu am mers cu ele. Chiar si cu copii odata, pe langa ca mi-a cerut sa platesc fetitei de 7 ani bilet intreg ,am mers si cu ea in picioare o bucata buna de drum. dar nu aveam alta solutie.

Cami Bercea: Nu am cuvinte sa va spun in ce conditii jalnice am facut naveta 1 an la Dragasani…nici nu vreau sa imi amintesc…dar mi-as dori sa stiu CUM isi obtin licenta de transport PERSOANE !

Cata Stefan Catalin: Eu fac naveta cu MatDan la Budești . sunt zile in care sunt si 60 de persoane in el ,fara exagerare ( autobuzul fiind dotat cu 14+1 locuri ) . De mizerie si miros nu mai vorbim , dar de cate ori am facut ” gura ” , nimeni nu m.a luat in serios , poate pt ca sunt un puști . Daca aveti nevoie merg din nou cu MatDan si va dau fotofgrafii si poze cate doriti ! Si mai este un lucru: de cate ori este RAR.ul la Peco Boromir , autobuzele sunt goale , te lasa in statie ca pe un caine .

Marian Geamanu: Ne racim gura degeaba…fiind pe mana cu autoritatile…treaba merge..banii curg…Stai Calm si ia un Colebil

Valentin Stanca: Buna ziua,referitor la articolul dvs despre modul mizerabil in care se circula pe microbuzele MatDan as mai avea o adaugare:noi circulam destul de des cu ei ,venind de la Bucuresti, si cum ne reusim sa ajungem mai devreme pentru a merge la Dragasani cu masinile ,,pirat ” de ocazie(cu toate ca este ,,neortodox” cred ca este cea mai buna solutie momentan pt ca pe multi ii cunoastem iar pretul este acelasi plus siguranta este mai mare).Suntem nevoiti sa mergem cu firma asta,si sunt profund de nemultumit de faptul ca desi platesc biletul intreg de cele mai multe ori nu am loc.Ori mi se pare inadmilibil ,pe langa aglomeratia peste limita, jegul si mirosul insuportabil am mers cu un sofer care mirosea a alcool si a fost o adevarata peripetie cu modul in care conducea si depasea si asta in conditii de noapte.Nu exista nici o logica de ce se prelungesc contractele acestei firme de 2 lei deca ca, este sprijinita politic si cotizeaza acolo unde este nevoie.Nu imi pot inchipui cum de trec verificarile tehnice acele microbuze iar politia de ce nu ii opreste in trafic pentru verificari.Este inuman ce se intampla bataia de joc fiind intinsa pana la paroxism, asta e crunta situatie, a miilor de calatori :femei gravide ,elevi batrani ,navetisti etc.Subiectul trebuie mentinut in atentia tuturor si va rog din suflet nu slabiti constatarile si expunerea lor .Poate in acest fel se sesizeaza cine trebuie si se face ceva pentru noi cei care suportam sistematic acest abuz.Va multumesc ,o zi buna.

Giorgiana Maria Serban: Corect! Calatoriti si spre Horezu si veti gasi trapa prin care ploua si scaune rupte la aceasta firma!

Neacsu Simona: De traseul de Govara nu am cuvinte sa va descriu in ce conditii jalnice calatorim.

Chiliasu Visinel: am lucrat la o reprezentanta auto din valcea unde isi faceau vopsitoria la microbuze si stiu ce „roabe „ca nu poti sa le spui masini sant.au fost modificate din budite transport marfa in microbuze.va dati seama ce conditi sa aibe,decat de transport de cartofi poate

Aurelian Iancu: Se intimpla la Valcea,numai aici a putut cistiga licitatia,….Cum? Si de acea ne punem o mie de intrebari ,dece la noi,? De aia!!

Luci Ordinaru: RUSINEEE!!!!!. Nemernicilor va bateti joc de calatori, si sarmanii mai si platesc pentru asta. Unde sunt autoritatile ce trebui sa se ocupe de siguranta calatorilor, din mijloacele de transport in comun? Dorm in strat precum porcii?

Pentru mai multe videoclipuri, vizitaţi pagina noastră de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCedmoljTgUDfiTJ3yUMWGow/videos

YouTube Vocea ValciiHOŢ din Muereasca, la un pas să fie linşat de PĂGUBIŢI!

Un tânăr de 18 din comuna Muereasca, judeţul Vâlcea, a fost la un pas să fie linşat de oamenii din localitate. Marian Vasile Simionescu este un cunoscut hoţ din acea zonă, el având o condamnarea la activ şi alte dosare pe rol. Potrivit poliţiştilor, tânărul şi-a început activitatea infracţională încă de la vârsta de 14 ani, el prădând aproape toate casele din comună şi chiar şi biserica din Muereasca. Oamenii au încercat totuşi să-l ajute, el făcând parte dintr-o familie săracă şi dezorganizată, însă de fiecare dată când îl luau cu ziua la muncă, Marian le fura din casă sau din gospodării. Localnicii din Muereasca l-au suportat până acum, deşi frecvent hoţul mai dădea câte o spargere. Însă, la un moment dat, păgubiţii s-au revoltat şi au cerut Poliţiei să ia măsuri, să-l aresteze pentru dacă-l vor prinde pe străzile şi uliţele din comună ei sunt în stare chiar să-l linşeze.

Oamenii legii nu au stat însă pe gânduri şi, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Secţiei Nr. 1 au terminat cercetările în alte 7 cazuri de furt din casele şi societăţile comerciale din Muereasca, reţinându-l pe Marian Vasile Simionescu şi propunând arestarea preventivă a acestuia. Propunerea lor a fost acceptată de magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, care au dispus arestarea hoţului pentru 30 de zile.
Vâlcea pierde un senator şi un deputat în Parlamentul României

eurojust.ro

eurojust.roAnul 2016 este an electoral. Începe cu alegerile locale şi se încheie cu cele parlamentare. Ei bine, în privinţa alegerilor parlamentare au existat discuţii şi socoteli în ultima perioadă, în urma cărora s-a luat în calcul ca judeţul Vâlcea să piardă două posturi de parlamentari. Aşadar, din mandatul viitor vâlcenii vor fi reprezentaţi în Parlamentul României de doi senatori şi cinci deputaţi, deşi până acum a avut trei senatori şi şase deputaţi. Sigur, asta dacă nu îi luam în calcul şi pe cei trei parlamentari redistribuiţi, aceştia nefiind totuşi luaţi în seamă, pentru că în 2016 nu se va mai pune problema redistribuirilor. Revenind la scăderea numărului de mandate în Parlamentul României, ce revin judeţului Vâlcea, explicaţia guvernanţilor este aceea că în urma ultimului recensământ s-a constatat că numărul de electori vâlceni a scăzut destul de mult.

În altă ordine de idei, despre alegerile parlamentare mai trebuie să spunem că nu va mai fi implementat sistemul uninominal, ci parlamentarii vor fi aleşi pe liste.
De Rusalii, ultima dată când Săraru de la Șirineasa mai poartă tricolorul pe piept

Ultima acțiune publică a primarului comunei Șirineasa Dan Cătălin Săraru este Festivalul „Căluşului vâlcean”, care va avea loc în data de 1 iunie 2015. Spunem acest lucru deoarece Săraru a pierdut definitiv și irevocabil procesul cu ANI, în care a fost acuyat de conflictd e interese și fapte de corupție. La Instituția Prefectului Vâlcea se aștepta încă de săptămâna trecută decizia de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru ca prefectul Dumitru Nicu Cornoiu să emită ordinul de revocare din funcție.

Festivalul „Căluşului vâlcean” a ajuns deja la cea de-a VII-a ediţie și la manifestări sunt invitate să participe oficialitățile județului, dar și politicieni locali. Din câte am aflat, la eveniment va fi prezent și prefectul Dumitru Nicu Cornoiu.

De asemenea, sunt invitate să participe formaţii de căluşari din localităţile județului. Proiectul îşi propune să conserve şi să valorifice dansul ritual căluşul vâlcean, ceea ce presupune ca formaţiile de căluşari (adulţi, copii sau tineri) să respecte obiceiul, ritmul şi coregrafia şi, nu în ultimul rând, costumul. Cu începere de la ora 11.30, pe traseul Primăria Şirineasa –Şcoala cu clasele I-VIII Şirineasa, are loc parada căluşarilor. De la ora 12.00, se desfăşoară festivitatea de deschidere a evenimentului.
INCREDIBIL: Senatorul Butnaru solicită INTERZICEREA perchezițiilor matinale

arhiva Vocea Valcii

arhiva Vocea ValciiSenatorul vâlcean PSD, Florinel Butnaru, a venit cu o interpelare cel puțin inedită. Fostul pepededist îi solicită ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, să interzică perchezițiile de la primele ore pentru că nu se respectă drepturile copilului în procedurile judiciare.

“Percheziţiile matinale la domiciliul unor suspecţi uneori pot afecta membrii familiei acestora printre care copiii minori, aceştia asistând involuntar la aceste proceduri. Vă rog să-mi comunicaţi care sunt reglementările naţionale cu privire la aceste percheziţii dar şi măsurile pe care intenţionaţi să le luaţi în legătură cu modificarea procedurilor pentru punerea în acord cu principiul interesului superior al copilului”, se precizează în întrebarea adresată ministrului Justiţiei de către Florinel Butnaru.

În argumentarea cererii sale, senatorul Florin Butnaru a făcut referire la mai multe articole din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
Apel către primarul Râmnicului: Circ în autobuzul „7” al ETA

arhiva Vocea Valcii

arhiva Vocea ValciiOameni nemulţumiţi de condiţiile din mijloacele de transport în comun şi în Râmnicu Vâlcea. Zilele trecute, am primit la redacţie mesajul unei persoane din municipiu, care, deşi îşi păstrează anonimatul, îi cere primarului din Râmnicu Vâlcea să ia măsuri în privinţa rutei Hermes-Bujoreni, acolo pe unde circulă autobuzul „7”. Persoane nemulţumită a făcut plângeri şi la ETA, dar nu s-a rezolvat nimic până acum. Iată ce spune vâlceanul nemulţumit în mesajul său către primarul Râmnicului: „M-am hotărât să vă scriu deoarece am făcut nenumărate sesizări la conducerea ETA fără niciun rezultat. Este vorba despre circul cu autobuzul 7 de aprox. 3 ani la ora 09:30 care pleacă de la Hermes şi are capăt de linie la Bujoreni. În 95% din cazuri autobuzul este plin mult peste limită. Precizez că de la Hermes, deci din prima staţie, toate locurile sunt ocupate şi 15-20 de persoane stau în picioare. Nu mai vorbesc că după două sau trei staţii deja nu mai poţi respira. Repet, asta se întâmplă în fiecare zi de luni până vineri şi nimeni nu răspunde. Autobuzul este mic de fiecare dată. Scuzele celor de la Eta sunt de genul: ‹e şcoala şi este mai aglomerat. În vacanţă e mai bine›. Nu există aşa ceva, e la fel de plin şi în timpul vacanţelor. Sau ‹coboară pensionarii la piaţa mare›. La fel, şi dacă coboară ei, urcă alţii. Au fost cazuri când după trei staţii şoferul nu a mai oprit decât să spună că nu mai are locuri. Oare oamenii aceia nu întârziau la serviciu??? Controlorii nu mai urcă dacă e foarte aglomerat. Deci noi să stăm ca sarmalele în autobuz fără aer, dar ei nu. Toţi pasagerii care au circulat cu autobuzul la ora 09:00, de exemplu, spun că autobuzul e dublu şi e foarte liber. De ce nu înlocuiesc, nu ştiu!? În concluzie, condiţiile sunt foarte proaste la costul biletului de 2 lei şi 50 de bani. Destul de scump pentru oraşul nostru. Nu mai vorbesc că dacă şoferul e prost dispus te mai ceartă şi ala dacă e cineva cu bagaj, mai bătrân, etc.”.
CONSTANTIN MAZILU: Spiritul Sărbătorilor Naționale trebuie să existe!

În urmă cu 2 săptămâni, deputatul UNPR Constantin Mazilu a susținut în plenul Camerei Deputaților, o declaratie politică privind menținerea spiritului sărbătorilor naționale pe parcursul întregului an și la orice nivel! Trebuie să ne dovedim mândria că suntem locuitorii acestei țări minunate ceas de ceas, și nu doar în momentele aniversare, prin tot ceea ce facem!

„Ziua noastră Națională, 1 decembrie, prilejuiește întotdeauna efuziuni patriotice în inima fiecărui român. An de an, momentul în care elitele românești, reunite la Alba Iulia în Adunarea Națională au consfințit pentru totdeauna Marea Unire este retrăit cu mândrie de fiecare dintre noi și demonstrat prin activitățile noastre comune sau individuale în fiecare dată de 1 decembrie. O atmosferă de sărbătoare cuprinde întreaga țară! Iar acest moment solemn poate fi egalat doar de starea de spirit prilejuită de marile sărbători religioase, respectiv Crăciunul și Paștele.

Am votat, recent, ca România să mai aibă încă o sărbătoare națională care elogiază trei evenimente desfășurate în data de 10 mai. La această dată, în 1866, și-a început domnia primul rege al României, Carol I, iar în 1881, țara noastră a devenit regat. De asemenea, în 1877, România și-a câștigat independența. Vă reamintesc, stimați colegi, că în perioadele 1866 – 1916 și 1918 – 1947, ziua de 10 mai a fost Ziua Națională a României. La acea vreme, sărbătoarea națională avea și o tradiție frumoasă: în fiecare an, pe 10 mai, era o „bătaie” cu flori pe șoseaua principală a fiecărui mare oraș. În 1917, această aniversare a fost interzisă după ocupația germană a României, iar din 1947 a fost interzisă definitiv de regimul comunist, după ce regele a abidicat forțat. În curând, vom marca aceste evenimente istorice deosebit de importante pentru neamul românesc, însă 10 mai nu va fi și zi liberă. Totuși, după cum este specificat și în lege, Parlamentul, Președintele României, Guvernul și alte autorități centrale pot organiza manifestări cu prilejul zilei de 10 mai în limita bugetelor lor.

De ce vă spun toate aceste lucruri, stimați colegi? Pentru că, personal, consider că este nevoie să purtăm în gând și să demonstrăm prin faptele noastre, noi, toți românii și nu doar dumneavoastră, stimați colegi din Parlamentul României, zilele de 1 Decembrie și 10 Mai și spiritul lor pe tot parcursul anului, nu doar efectiv de Zilele Naționale.

Ne-am integrat în familia statelor europene și în structurile euroatlantice, dar toate aceste eforturi și realizări vor avea finalitatea dorită doar atunci când rezultatele lor se vor resimți și în viața românilor.

Iar pentru aceasta este nevoie ca toate proiectele de lege pe care le inițiem, precum și politicile publice pe care le susținem și le promovăm să pornească de la aceste principii și să le asigure tuturor cetățenilor țării o șansă egală în accesarea sistemului social, educațional și medical.

Să nu irosim experiența istorică a acestui popor, care se impune să se regăsească și în acțiunile de astăzi și de mâine ale tuturor politicienilor, adică principiul solidarității naționale să triumfe asupra intereselor partinice care ar putea să-i determine pe unii politicieni mai slabi de înger să procedeze altfel.

Înaintașii noștri, fie cei care au realizat Marea Unire de la Alba Iulia, fie cei care și-au dat viața pentru ca, în 1877, România să-și câștige independența, ne-au dat o lecție de urmat, cea a demnității, unității și solidarității. Așa a fost neamul românesc și așa este bine să redevenim, în așa fel încât generațiile viitoare, copiii și nepoții noștri, să moștenească, la rândul lor, idealurile Unirii și o Românie puternică.

În încheierea pledoariei mele de astăzi, vă invit să ne concentrăm pe ceea ce este necesar să realizăm astfel încât toate deciziile și acțiunile noastre pe linie parlamentară să aibă ca finalitate consolidarea spiritului românesc și îmbunătățirea vieții tuturor românilor”, susține deputatul Constantin Mazilu.
HCM s-a salvat de la retrogradare!

Dan Lixandru

Dan LixandruHandbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au reuşit să se salveze de la retrogtadare după ce în ultima etapă a turneului de play-out au învinsn ddeplasare pe Mureşul Târgu Mureş. Elevele lui Dumitru Muşi au cndus la pauză cu 14-10 şi s-au impus la final cu 31-25. Vâlcencele au terminat turneul pe primul loc al clasamentului, laa egalitatte de puncte cu Universitatea Cluj dar cu avantaj în meciurile directe. În clasamentul final al Ligii Naţionale, HCM este pe poziţia a noua.