1

Gigantul indian Wipro, AFACERI DE MILIOANE DE EURO la VÂLCEA

Gigantul indian Wipro, cu afaceri de 8,3 mld. dolari şi peste 145.000 de salariaţi, a investit 5 milioane de euro în extinderea unei fabrici de cilindri hidraulici pe care grupul a preluat-o în februarie 2013 la Râmnicu Vâlcea, anunţă ziarulfinanciar.ro.

La începutul anului 2013 Wipro Infrastructure En­gine­ering, o companie de producţie din grupul controlat de mi­liar­da­rul indian Azim Premji, prelua producătorul de pom­pe şi com­presoare Hervil din Râmnicu Vâlcea de la omul de afa­ceri Luigi Pepenel Gheorghe, care deţinea peste 95% din acţiuni.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar a marcat intrarea grupului indian şi în producţie pe piaţa locală, în con­diţiile în care până la acea dată Wipro fusese activ doar prin divizia de tehnologie, IT şi outsourcing – cea mai impor­tantă din grup – cu peste 700 de salariaţi în România, potrivit celor mai recente informaţii. De altfel, businessul de bază al Wipro este cel din IT, divizia Wipro Infrastructure Engineering având în jur de 1.700 de salariaţi, dintre care 185 în România.
Sondaj CSCI: PNL a trecut în faţa PSD la intenţii de vot

Un sondaj CSCI relevă că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, noul PNL ar câştiga scrutinul, urmat la mică distanţă de Alianţa PSD-UNPR-PC. Personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere este preşedintele Klaus Iohannis, trei sferturi dintre aceştia având multă şi foarte multă încredere în şeful statului. Iohannis este urmat primarul capitalei, Sorin Oprescu, cu 43 de procente.

Pe locul 3, cu 40 de procente, e premierul Victor Ponta. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se bucură de încrederea a 35% dintre români, în timp ce în copreşedinţii noului PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au încredere 19, respectiv 14 la sută dintre cei chestionaţi.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, noul PNL ar aduna cele mai multe voturi, 39%, urmat la o distanţă mică, de două procente, de Alianţa PSD-UNPR-PC.

Sondajul CSCI arată că Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu, ar obţine 6 la sută, urmat de UDMR, cu 5 procente.

Noul partid înfiinţat de Monica Macovei ar câştiga 3 la sută din voturi, în timp ce Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Poporului-Dan Diaconescu ar avea 2 la sută.

Sondajul CSCI a fost realizat telefonic, în perioada 24 – 28 martie 2015, pe un eşantion de 1.073 persoane, iar marja de eroare este de plus/minus 3,1%.
RÂMNICU VÂLCEA: Cupa Tineretului la Skandenberg

In data de 31.03.2015 la Casa Tineretului s-a desfasurat editia a IV – a, a Cupei Tineretului la Skandenberg, concurs care a avut drept scop atragerea tinerilor catre acest sport, petrecerea in mod placut si util a timpului liber, descoperirea unor sportivi talentati in acest stil de competitie.

Proiectul a fost unul de nivel judetean si a fost adresat elevilor din tot judetul valcea, la startul evenimetului fiind inscrisi 135 de concurenti din toate liceele din judet.

Structurati pe trei categorii de greutate, la care a fost adaugata si o categorie pentru fete, dupa meciuri extrem de disputate, arbitrate de catre personal de specialitate, competitorii au primit din partea organizatorilor cupe, diplome si premii in bani, decernandu-se cu aceasta ocazie si trofeul Cupa Tineretului la Skandenberg editia a IV-a 2014, castigată de Ploae Adrei – elev al Liceului Teoretic Henri Coandă.

Clasamentul final a fost urmatorul:

Categoria fete

1. Balaban Andreea – Liceul Teoretic Ladesti

2. Ciobotea Daiana – Colegiul Tehnic Forestier

3. Elvira Roxana – Grup Școlar Economic – Călimănești

Categoria 60 Kg

1. Udrea Dănuț – Liceul Tehnologic Henri Coanda

2. Curtean Silviu – Colegiul Economic

3. Boghină Marin – Grup Scolar Oltchim

Categoria 70 Kg

1. Anicuța Remus – Colegiul Tehnic Forestier

2. Mărăscu Sebastian – Colegiul National Mircea cel Batran

3. Bâldea Răzvan – Grup Școlar Ferdinand I

Categoria +80Kg

1. Ploae Adrei – Liceul Teoretic Henri Coandă

2.Yildirim Alex – Grup Scolar Oltchim

3. Giuga Augustin – Grup Școlar George Țărnea – Băbeni

Evenimentul a fost unul interactiv, pe parcursul desfasurarii lui atmosfera a fost intretinuta de veverita Mica si de un grup de tineri talentati, mai ales in momentele in care juriul trebuia sa delibereze. Organizatorii proiectului au fost Consiliul Judetean al Elevilor Valcea, Fundatia Judeteana pentru Tineret Valcea, Asociatia Victoria si Asociatia pentru Apararea Drepturilor Tinerilor Valcea, concursul fiind sponsorizat de catre Clubul Divino. De asemenea, mulţumim partenerilor media Etalon TV şi Kiss Fm.

Au fost premiate locurile 1,2 si 3 la categoriile de greutata: fete, 60 kg baieti, 70 kg baieti si + 80kg baieti.

Premiile au fost acordate in bani si abonamente gratuite la sala de culturism si fitness a Asociatiei Victoria din incinta Casei Tineretului. In final, impresiile tinerilor participanti si dorinta lor de competitie, au facut ca acest proiect sa fie cuprins in calendarul de programe al organizatorilor si pentru anii viitori.
După 8 ani, cei 18 vameși de la Otopeni, ACHITAŢI DEFINITIV

Cei 18 vameşi de la Aeroportul Otopeni, reţinuţi în 2006 pentru luare de mită, au fost achitaţi definitiv. Decizia aparţine Curţii de Apel Ploieşti şi se pare că procurorii nu au putut susţine cu probe toate acuzaţiile.

În 2006, o treime din angajaţii Biroului vamal al Aeroportului „Henri Coandă” a ajuns la sediul DNA, după o acţine ca în filme. Un dosar al procurorilor care a blocat activitatea în vama aeroportului, iar pentru a face faţă, conducerea instituţiei a apelat la angajaţii altor puncte vamale.

Ulterior, 17 din cei 18 angajaţi au primit ordonanţe de reţinere, iar mai târziu mandate de arestare. Acuzaţiile erau grave: în perioada decembrie 2005 – septembrie 2006, acuzaţii au primit şpăgi în mod repetat pentru a urgenta procedura de vămuire a mărfurilor. În total, în dosar erau vizate peste 8.100 de fapte de corupţie, iar prejudiciul estimat se ridica la 81.000 de lei.
Mascaţii au DESCINS la CĂMĂTARI

70 de poliţişti au efectuat percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în şantaj şi cămătărie. Descinderile au avut loc în dimineaţa zilei de marţi, 31 martie 2015, când 10 locaţii, sedii de firme şi locuinţe, au fost luate cu asalt de mascaţi, cinci dintre suspecţi fiind duşi cu mandat la audieri.

Acţiunea a fost a poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, iar percheziţiile s-au efectuat, pe raza municipiilor Slobozia şi Bucureşti „La activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi împrumutat sume de bani importante, cu o dobândă mare, mai multor persoane. Astfel, în cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită ar fi procedat la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate. Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor” – susţin poliţiştii, în comunicatul lor de presă.
Centru de INTERVENŢIE rapidă în caz de INUNDAŢII la RÂMNICU VÂLCEA

Pentru că judeţul Vâlcea a fost devastat de inundaţii în vara anului trecut şi pentru că au probleme în ceea ce priveşte intervenţia rapidă, conducerea Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) a decis să ia măsuri pentru acest an. Astfel, în scurt timp, la Râmnicu Vâlcea va începe să funcţioneze un Centru de Intervenţie Rapidă (CIR), iar de acum înainte viteza de reacţie a autorităţilor va trebui să scadă la cel mult o oră şi jumătate, care trebuie să ajungă în acest interval în orice punct din judeţ unde au loc inundaţii. Trebuie să precizăm că până acum viteza de reacţie era de la trei la şase ore, ceea ce însemna enorm de mult.

În toată ţara vor funcţiona un număr de 23 de CIR-uri, în următoarele locaţii: Sighetu Marmaţiei, Satu Mare, Oradea, Marghita, Arad, Reşiţa, Timişoara, Craiova, Ştefăneşti, Mihăileşti, Focşani, Suceava, Chichiş, Tulcea, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Slobozia şi Alba-Iulia, Şendreni, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu.
PELICI, MULŢUMIT DE MECIUL CU PANDURII

Tehnicianul principal al echipei noastre, Alexandru Pelici, este mulţumit de meciul de verificare contra gorjenilor de la Pandurii, disputat în Zăvoi şi terminat la egalitate, 2-2. „A fost un meci bun de verificare, cel puţin pentru noi. A fost foarte bine pentru că am reuşit să jucăm împotriva unei echipe care de curând a învins pe Steaua şi pe Dinamo. A fost o bună ocazie pentru fotbaliştii de la CSM care să simtă duelurile cu jucători din Liga I, să vadă la ce nivel se află. Nu cred că ne-am făcut de râs. Din păcate acest meci contează mai puţin, este doar pentru moral. Pentru determinarea pe care au arătat-o azi eu nu pot decât să-i felicit. Poate că dacă jucau cu această determinare şi la Caransebeş, de exemplu, azi puteam să ne facem planuri de play-off. Olimpia Satu Mare nu a reuşit să scoată puncte la Târlungeni şi ne rămane decât să plângem pentru acel egal de acasă contra sătmărenilor. S-a dus, acum nu rămanem decât cu regretele şi trebuie să muncim în continuare pentru obiectivul prioritar, acela de reconstrucţie al echipei.” Antrenorul timişorean şi-a făcut planul şi pentru turneul de play-out: „Trebuie să apară jucători tineri. Aţi văzut şi în meciul contra Pandurilor că în ultimele 15-17 minute majoritatea echipei a fost formată din fotbalişti sub 21 de ani şi au rămas doar câţiva din jucătorii de bază. Ne dorim ca măcar 2, 3 dintre ei să facă pasul în garnitura primei echipe. Oricum îi veţi vedea şi în cele şase meciuri care au mai rămas de jucat din acest sezon competiţional.”
INCENDIU în RÂMNICU VÂLCEA! I-a luat foc maşina de spălat

Ghinion pentru o familie din Râmnicu Vâlcea, în după – amiaza zilei de 30 martie a.c., în jurul orei 17.25, când un incendiu le-a devastat o parte din apartament. Pompierii militari au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament în Rm. Vâlcea, Aleea Cocorilor. Până la stingerea incendiului, au ars: materialele combustibile dintr-o maşină de spălat şi hainele din aceasta. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi producerea unui scurtcircuit electric la o maşină de spălat.
FOTO: ACCIDENT în lanţ pe VALEA OLTULUI. Cinci bulgari au fost răniţi

Accident în lanţ pe Valea Oltului, pe raza localităţii Câineni, în noaptea de 30 spre 31 martie a.c. Totul s-a întâmplat în jurul orei 01.30, atunci când şoferul bulgar Genchay Y. – 35 de ani, a pierdut controlul autoutilitarei şi al remorcii pe care o tracta, iar într-o curbă periculoasă la dreapta a părăsit carosabilul, intrând în coliziune cu un stâlp din beton. Din impact, remorca a fost aruncată pe carosabil, fiind lovită de un autoturism condus de Nicolae H., de 59 ani, din Bucureşti, iar ulterior de o altă maşină condusă de Florin Laurenţiu C. – 34 de ani, din Craiova.

Cinci persoane au fost grav rănite în acest accident, printre aceştia numărându-se şoferul bulgar Genchay Y. – fiind diagnosticat cu fractură oase gambă dreapta şi policontuzii prin accident rutier, precum şi Mehmet S., 32 ani, bulgar – diagnosticat cu fractură fără deplasare perete lateral sinus maxilar, policontuzii; Sebaydinov A., 30 ani, bulgar – diagnosticat cu TCF prin accident rutier, fractură parcelară oase nazale, plagă contuză piramidă nazală, contuzie gleznă, policontuzii; Sevilen C., 33 ani, bulgar – diagnosticat cu contuzie genunchi drept şi stâng, contuzie cot stâng cu plăgi superficiale şi minorul S. I., 9 ani, bulgar – care a suferit un TCC minor.
RÂMNICU VÂLCEA: “Concert de Paşte” la Filarmonica “Ion Dumitrescu”

Luni, 6 aprilie, de la ora 19:00, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea vă invită la un superb „CONCERT de PAŞTE”, oferit de Orchestra simfonică a filarmonicii, Corul Academic „Euphonia” şi solistul Francesco Ionaşcu – Vioară, sub îndrumarea dirijorului Florin Totan. Din program: Wolfgang Amadeus MOZART – Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră; Georg Friedrich HAENDEL – Oratoriul „Messiah” – selecţiuni.