1

Monica Macovei își lansează partidul de Mărțișor

Monica Macovei, cea care a făcut o surpriză frumoasă la alegerile prezidenţiale de anul trecut, este decisă să-şi facă partid. Noua formaţiune politică va lua fiinţă duminică, 1 martie a.c., iar alături de ea vor fi cei are au susţinut-o şi în campania pentru alegerile prezidențiale.

Partidul va fi lansat la Sala Grigore Preoteasa a Casei de Cultură a Studenților din Bucureşti, între orele 13.00-15.30. În cadrul evenimentului, vor discuta despre clasa politică actuală și despre necesitatea apariției unui al treilea pol politic. Pe lângă Monica Macovei, se aşteaptă prezenţa unor lideri precum Adrian Papahagi, Cristian Ghinea, Cosmin Alexandru, Lucian Mîndruță, Bogdan Glăvan, Mihnea Vasilache şi Sorin Cucerai.

La final va avea loc şi o conferinţă de presă.
SIMONA HALEP, portdrapelul României la JO de la RIO

Sportiva Simona Halep a primit o propunere extrem de onorantă din partea presedintelui COSR Alin Petrache. Acesta i-a propus tenismenei să fie portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice din 2016. Halep a acceptat, spunând că este o datorie de onoare să participe pentru România la Jocurile Olimpice din 2016.

„I-am făcut propunerea să fie portdrapelul României. Este un fenomen şi va fi un fenomen! Cine n-o cunoaşte pe Simona Halep? Orice om îţi va spune că e cea mai bună sportivă a anului. Are parte de o bucurie naţională foarte mare. A spus că va veni cu plăcere şi va face parte din echipa olimpică”, a spus Alin Petrache la Digi Sport.

Pentru a putea participa la Jocurile Olimpice, Simona Halep trebuie să evolueze în echipa de Fed Cup a României.
Au luat FOC în maşină de la o ŢIGARĂ APRINSĂ

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani se îndreptau spre un fond de vânătoare din Argeş, având cu ei in maşină aveau şi doi câini de vânătoare. Bărbaţii se deplasau cu o maşină de teren care avea montată o instalaţie de gaz improvizată. La un moment dat, unul dintre ei şi-a aprins o ţigară, iar butelia GPL a luat foc. Maşina a ars în întregime pe şosea.

Incidentul s-a petrecut pe DN 65, în localitatea Albota din Argeş. Bărbaţii au suferit arsuri grave, mai ales că maşina a luat foc în mers. Unul dintre ei şi-a aprins o ţigară, iar contactul cu instalaţia GPL improvizată a fost aproape fatal. Mai multe ambulanţe SMURD s-au deplasta la locul incidentului şi i-au transportat pe bărbaţi la spital.
ALIBI care dă ANCHETA procurorilor peste cap: UNDE se afla ELENA UDREA când ar primit 900.000 de euro

Una din acuzaţiile procurorilor DNA ce o vizează pe Elena Udrea se referă mita de 900.000 de euro pe care ar fi primit-o în data de 6 octombrie 2010, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Procurorii reţin că Adrian Gărdean ar fi intrat cu banii în minister şi i-ar fi înmânat lui Nastasia, care, la rândul lui, i-a dat geanta cu bani Elenei Udrea.

„La data de 06.10.2010, inculpatul Gărdean Adrian şi (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră.

Gărdean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gărdean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. (…) Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei”, arată acnchetatorii.

Între timp, A apărut şi un alibi care o scoate deoacmdată pe Elena Udrea din culpă. În data de 6 octombrie, aceasta a participat la Constanta la înmormântarea mamei lui Traian Băsescu, deci nu avea cum să fie în minister. Dacă procurorii nu reuşesc să dovedească că aceasta s-a întors şi s-a întâlnit cu Nastasia în aceeaşi zi, atunci fotografiile de la înmormântare devin probe puternice în dosarul Gala Bute.
DECIZII importante la CONSILIU JUDEŢEAN: Irakienii, interesaţi să importe animale din VÂLCEA (FOTO)

Aflând de interesul reprezentanţilor Republicii Irak în România pentru îmbunătăţirea relaţiilor comerciale între cele două ţări, vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte, domnul Gheorghe Păsat a adresat o invitaţie Ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI, cu scopul efectuării unei vizite de documentare pentru perioada 23 februarie – 23 martie 2015.

În sensul acesta, invitaţia a fost acceptată şi, în consecinţă, sâmbătă, 28 februarie a.c., la ora 11.00, a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea întâlnirea între vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte, domnul Gheorghe Păsat şi Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI, delegaţia diplomatică a Republicii Irak fiind formată din trei persoane.

Discuţiile, la care au participat şi vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, primarul comunei Olanu, Gheorghe Anghel, directorul DSVSA, Mihai Miclea, consilierul judeţean Adam Jinaru, deputatul Traian Dobrinescu, domnul Vladimir Dumitrescu, domnul Alexandru Handolescu şi fermieri importanţi din Vâlcea, au avut ca temă interesul oficialilor irakieni pentru crescătorii de animale din Nordul Olteniei şi Sudul Transilvaniei. Afară de dialogul pe teme economice, ambasadorul Irakului a dat asigurări că războiul împotriva terorismului se va termina curând şi, în acest sens, parteneriatul economic dintre cele două state va avea o altă dimensiune.

A doua parte a vizitei a fost deplasarea în teritoriu pentru prezentarea unui important abator din judeţ şi zonele în care fermierii deţin animale.

„Am adresat, oficial, o invitaţie Ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI pentru a canaliza interesul oficialilor irakieni spre oportunităţile judeţului Vâlcea. În mod îmbucurător, invitaţia a fost acceptată şi consider întâlnirea ca fiind una benefică pentru fermierii din zona de nord a Olteniei, însă am încercat să nu ne rezumăm doar la acest aspect, prezentând şi alte oportunităţi economice. L-am asigurat pe domnul ambasador de tot sprijinul instituţiei Consiliului Judeţean Vâlcea pentru potenţialii parteneri economici externi”, a declarat vicepreşedintele cu atribuţii de Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Gheorghe Păsat.

Aflat la sfârşit de mandat, Ambasadorului Republicii Irak la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Omer Ahmed Karim BERZINJI care va ocupa anul acesta un post de ministru în Guvernul Irakian, a ales judeţul Vâlcea pentru o ultimă vizită în ţară.
FOTO – VIDEO! ALEGERI cu SCANDAL: Pintilie l-a zdrobit pe Comănescu!

Azi au avut loc alegerile alegerile pentru desemnarea unui nou preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea. În cursă s-au înscris doi candidaţi, Jackie Pintilie, în funcţie de opt ani, la finalul celui de-al doilea mandat şi Adrian Comănescu, arbitru în activitate. Chiar dacă dosarul de candidatura nu-i fusese aprobat de Biroul Executiv al AJF, Adunarea Generală a votat secret ca Adrian Comănescu să se înscrie în cursă. După ore întregi de certuri şi tergiversări, cei 71 de delegaţi prezenţi au trecut la vot. Câştigător detaşat a fost actualul preşedinte, Pintilie, care a strâns 44 de voturi, faţă de cele doar 27 ale lui Comănescu. Noii vicepreşedinţi ai AJF sunt Nicu Chiriţă şi Daniel Demetrescu, care au acumulat 32, respectiv 49 de voturi.
ABY STAGE BAR: „Stand up” cu păpuşi, cu ventrilocul Eduard Sandu

Ventrilocul Eduard Sandu vine pentru prima dată în judeţul Vâlcea pentru a prezenta un spectacol inedit de stand-up comedy cu păpuși!

Eduard Sandu este cel care a impresionat întreaga ţară la concursul de talente „Românii au talent”, unde a ocupat locul III. Plin de inspiraţie şi imaginaţie, Eduard Sandu este un artist complet, care uimeşte prin umor şi tehnica sa extraordinară.

Show-ul va avea loc la Aby Stage Bar, duminică, 1 martie a.c., începând cu orele 20.00. Prețul unui bilet este de 25 de lei. Spectacolul de la Vâlcea face parte din turneul naţional Stand up” cu păpuşi, cu ventrilocul Eduard Sandu.
AU APĂRUT motivele ARESTĂRII Elenei Udrea

Şedinţe lungi în noapte, presiuni, lacrimi, aşa descriu funcâionarii din Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului atmosfera în perioada pregătirii Galei Bute. Aceştia susţin că Elena Udrea îi obliga să participe la ședințe lungi în noapte pentru a găsi modalități de încheiere a contractelor pentru Gala Bute. Unii dintre ei chiar au plâns la acele şedinţe, explică Înalta Curte în motivarea arestării Elenei Udrea pentru care aceasta a fost reţinută pentru 30 de zile în dosarul Gala Bute.

În timpul dezbaterilor din instanță, procurorul de caz a declarat că Elena Udrea a făcut presiuni asupra subordonaților să încheie contractul pentru ”Gala Bute”, deși aceștia i-au spus că există prevederi legale care împiedică semnarea acestui contract. „Reprezentantul Ministerului Public consideră că, în urma declarațiilor persoanelor audiate în cauză, este cert că inculpata (Elena Udrea — n.r.), deși nu a semnat, a întocmit documente proprii cu privire la adoptarea actelor normative care au creat contextul săvârșirii infracțiunii. De asemenea, arată că a determinat ceilalți funcționari să încheie contractul într-o asemenea modalitate, fiind declarațiile martorului Mărășoiu și ale martorului Lungu Ștefan care vorbesc despre ședințele lungi până în noapte, în care inculpata le impunea funcționarilor să identifice și să încheie contracte, deși aceștia îi aduceau la cunoștință prevederile care împiedică acest lucru. Arată că unele persoane plângeau la aceste ședințe, fiind declarația martorului Mărășoiu în acest sens, care și-a dat demisia din cauza presiunilor care s-au făcut asupra sa”, se arată în motivare, potrivit Agerpres.

În faţa magistraţilor, Elena Udrea a recunoscut că în politică se folosesc și bani negri, dar a negat că ar fi vorba despre astfel de lucruri în dosarul „Gala Bute”. Iată ce a reţinut instanţa din explicaţiile sale.

„Acceptă că în calitate de om politic a făcut și greșeli, că într-o campanie electorală în viața unui partid se poate întâmpla ca oamenii să facă și lucruri la limita legii precum și faptul că, în politică, în general, se folosesc și bani negri, dar susține că aceste aspecte nu au legătură cu prezenta cauză”.
PERLE LA SIMULAREA DE BAC: „Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama în Dubai”

Simularea pentru Evaluarea Naţională 2015 a avut loc săptămâna trecută, iar profesorii care au corectat lucrările s-au luat cu mâinile de cap când au văzut ce le poate debita mintea unora dintre elevi. Perlele elevilor au reuşit să stârnească râsul cadrelor didactice, însă, în acelaşi timp, se vede şi nivelul destul de scăzut al elevilor.

Rezultatele simulărilor vor fi afişate pe 6 martie. Între timp, savuraţi câteva perle, selectate de presa centrală.

„Desi pare ruşinos să spun asta, textul pare scris de o femeie uşoara, care îi invită pe barbaţi la ea în fiecare noapte. Mesajul este clar în versul ”’să vină seara la mine”.

„Autorul se văicăreste că ii e foarte dor. Autorul se laudă că are o gramadă de dor şi poate să mai dea şi la altii, dacă alţii are prea puţin.”

„Comparaţie e când poporul spune că dragostea e ca nisipul. Pentru mine dragostea e ca un foc care îl simţi în stomac”.

„Numele autoarei este Bianca Sara. Numele articolului e prea lung şi nu-mi încape pe un rând, deci nu e bun de titlu”.

„Seara e prima parte din vorbirea autorului. În acest caz, vorbirea e în scris”. Perle la Evaluarea Naţională 2015, la simulare

„Când am plecat la ştrand cu prietenii mei era o zi din luna august pe la pranz, dacă stau să mă gândesc la contextul spaţio-temporal”.

„Eu mai am de scris, dar zice ca ne ea foile!!!”

„La inceputul verii, eu plecam cu avionul in Austria, pentru că tocmai luasem examenul cu nota 10. Aţi ghicit deja, era o întâmplare imaginară :))))”.

„Foaie verde fir mohor / Când văd subiectul mor / Nu-i ca fulgerul usor / Ce fac doruleţul meu?” // Foaie verde fir mohor / Toata lumea are dor / Şi-i ca fulgerul usor / Numai doruleţul meu”.

„Autorul face misto de cei care n-au iubit sau iubita, deci nu le e dor de el sau de ea. Omul acela se simte prost.”

„Era 15 iulie şi eu eram la schi cu tata şi cu mama în Dubai. A fost o întâmplare de neuitat şi sunt sigură ca n-o veti uita nici dumneata.”
S-A DECIS: Vezi la ce echipă din Liga I se va duce Reghecampf

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi-a găsit repede o echipă din România unde să activeze, după ce s-a despărţit de arabii de la Al Hilal. Deja lucrurile sunt parafate, iar echipa din România unde Reghe va fi director tehnic şi va sta în lojă este Universitatea Cluj.

Şi dacă Reghe nu va fi antrenor, această poziţie va fi ocupată de Toni Petrea, cel care a colaborat cu Reghecampf la Steaua. Acesta are licenta pro si va lucra alaturi de Thomas Neubert, fostul preparator fizic al Stelei si de la Al Hilal.

Reghecampf şi clubul din Cluj sunt ca şi înţeleşi, urmând doar să se semneze contractul.

Actualul antrenor, Ogăraru va părăsi Universitatea indiferent de rezultatul dintre Universitatea Cluj si Dinamo.