1

In opinia dumneavoastra, care dintre formularile de mai jos il caracterizeaza cel mai bine pe politicianul roman?

{sl_advpoll id=’70’ width=’250′ center=’1′ title=’In opinia dumneavoastra, care dintre formularile de mai jos il caracterizeaza cel mai bine pe politicianul roman?’}
Inspectoratul Şcolar Vâlcea, curăţat de „intruşii” PNL

Aşa cum anunţam în unul din numerele trecute al publicaţiei noastre, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a început „curăţenia” de toamnă, iar liberalii sunt „măturaţi” de „îngrijitorul” Gherghinaru, cel ce se ocupă de toate „treburile murdare” din învăţământul vâlcean. Ei bine, începând cu data de 1 septembrie 2014, inspectorul general al ISJ Vâlcea a schimbat organigrama instituţiei, iar o bună parte din inspectorii şcolari, ce au carnet de partid galben, au fost deja schimbaţi din funcţie. Sigur, o altă parte din aceştia au acceptat compromisul de a semna adeziunea ori la PSD, ori la partidul lui Tăriceanu şi şi-au păstrat posturile călduţe. Printre aceştia din urmă se numără Eugenia Niculescu – inspector şcolar de specialitate biologie geografie, dar şi Doru Dumbrăvescu – inspector şcolar pentru implementarea descentralizării instituţionale.

În schimb, liberalii convinşi şi-au luat „adio” de la funcţii şi au revenit la catedră. Astfel, Roxana Călina, până acum inspector şcolar de specialitate proiecte educaţionale, a fost înlocuită cu Marilena Matei. Inspector şcolar de specialitate educaţie fizică, Iulia Claudia Bîrzan, a fost schimbat cu Iustin Croitoru. În locul inspectorului şcolar de specialitate discipline socio-umane şi istorie Gheorghe Oprica a venit celebra pecistă Vetuţa Ciocan. Soţia primarului PNL din Şirineasa, Elena Săraru, a fost şi ea schimbată din funcţia de inspector de învăţământ şcolar de specialitate învăţământ primar, în locul ei venind Ilie Onogea. De asemenea, fostul primar al staţiunii Băile Olăneşti, Gheorghe Ciucă, nu a scăpat nici el de schimbarea din funcţia de inspector şcolar de specialitate matematică, locul său fiind luat de Alexandru Statie.

De asemenea, alţi trei inspectori şcolari au rămas în stand-by, soarta lor fiind decisă în următoarele zile. Este vorba despre Paul Dumitrescu – învăţământ şcolar de specialitate învăţământ primar, Adrian Calotă – inspector şcolar de specialitate educaţie permanentă, şi Gabriela Cocoş – inspector şcolar de specialitate pentru minorităţi.

În final, mai trebuie menţionat că pe postul de inspector de Management a fost numită Adina Dobrete, fostă inspectoare adjunctă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.
Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 01 Septembrie 2014

• În judeţul nostru, în satele din sudul judeţului, unii primari şi preoţii vânduţi politicului social democrat, au dat sfoară că dacă nu se votează cu Ponta (fost Naum) la preşedinţie, oamenii vor primi amenzi multiple • Urangutanul antenist Mircea Badea a trecut o barieră care se respectă în breasla jurnaliştilor • Marian Vanghelie a sărbătorit Ziua Limbii Române, la fel ca în ultimii trei ani: a trimis un buchet de flori şi o ciocolată mare Mariei Grapini

• În judeţul nostru, în satele din sudul judeţului, unii primari şi preoţii vânduţi politicului social democrat, au dat sfoară că dacă nu se votează cu Ponta (fost Naum) la preşedinţie, oamenii vor primi amenzi multiple, în fiecare zi, de la primărie, pentru că n-au vopsit gardul, că nu au curăţat şanţul din faţa gospodăriei sau alte găselniţe, etc… şi astfel primarul le va lua proprietăţile şi le va scoate la vânzare (fiindcă oamenii nu au bani să plătească amenzile). Asta este strategia Ponta/Dragnea stabilită, pe ponton, în Deltă! Sperăm ca noul arhiepiscop IPS Varsanufie să-i sancţioneze dur pe acei preoţi care se amestecă în alegeri, pervertind minţile sătenilor şi aşa nepricepuţi, pentru că politrucii social-democraţi nu mai au timp şi rost să se îndrepte. Pentru asta au fost făcuţi, să intoxice!

• Într-o zi frumoasă, din 2014, după ce mogulul Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare şi încarcerat, un om a venit la sediul părăsit al studiourilor Antena 3, îndreptându-se spre intrarea clădirii unde idolul Gâdea are biroul şi se adresează celor doi agenţi de pază: – Bună ziua. copii! Aş dori să intru şi să vorbesc cu domnul Voiculescu. Paznicii se uită miraţi la om şi îl spun: – Domnule, dar domnul Voiculescu este la închisoare, aşa că nu-l mai găsiţi aici. Omul răspunde: – Aha, da, bine, mulţumesc! şi pleacă. Ziua următoare, acelaşi domn vine la sediul Antenelor şi vorbeşte cu aceiaşi paznici: – Bună ziua, copii! Aş dori să intru şi să vorbesc cu domnul Voiculescu. Paznicii se uită miraţi la om şi îi spun: – Domnule, aşa cum v-am spus şi ieri, domnul Voiculescu este la închisoare, aşa că nu-l mai găsiţi aici. Omul răspunde, din nou: – Aha. da, bine. mulţumesc! şi pleacă. A treia zi, la fel, acelaşi domn vine la sediul Antenelor şi vorbeşte cu aceiaşi paznici: – Bună ziua, copii! Aş dori să intru şi să vorbesc cu domnul Voiculescu. Paznicii se uită, vizibil iritaţi, la om şi îi spun: – Domnule, e a treia zi când veniţi şi întrebaţi acelaşi lucru, ce nu înţelegeţi? Aşa cum v-am spus şi ieri, domnul Voiculescu este la închisoare, aşa că nu-l mai găsiţi aici! Nu înţelegeţi? Omul le răspunde: – O, ba da, înţeleg perfect, dar nu mă mai satur s-o tot aud! Paznicii, descumpăniţi, se luminează brusc, îl salută pe om, şi îi spun: – Vă aşteptăm şi mâine, domnule!

• Urangutanul antenist Mircea Badea a trecut o barieră care se respectă în breasla jurnaliştilor: indiferent de amploarea scandalului cu un adversar, nu-i ataci părinţii… Clovnul de la „a3”, supărat pe o povestioară spusă de Cartianu pe seama lui, a atacat-o într-un mod incalificabil pe mama acestuia: „Grigore Cartianu, după ce a tras pe nas nişte căcat, îl şi mănâncă scrijelind un delir despre mine. Ei bine, cineva de pe feisbuc mi-a povestit că mama lui Cartianu obişnuieşte să mănânce covrigii cu care umblă câinii în coadă. În cazul în care aceştia nu au covrig, se mulţumeşte chiar cu coada. Inclusiv cea din faţă”, a scris Mircea Badea pe contul său de Facebook. Ce scrisese Grigore Cartianu de a declanşat acest atac suburban şi subuman a lui Mircea Badea? O povestioară despre un episod petrecut în urmă cu câţiva ani la sala de sport a Facultăţii de Drept. „La sala de sport de la Facultatea de Drept se antrenau nişte sportivi în lupte de contact, buni băieţii. Nu ştiu cum a ajuns Mircea Badea la acea sală, dar omul era pornit pe fapte mari, până când l-a pus la punct un puştan cu un picior în cap! Faza a fost aşa: Mirciulică cel viteaz a vrut să se dea cocoş şi a zis că vrea să facă şi el, la mănuşi, cu «oricine» de acolo. Printre acei «oricine» erau şi doi tipi care tocmai se întorseseră din Rusia. Dacă senseiul i l-ar fi dat pe oricare dintre cei doi, Mircea Badea era astăzi paralizat. I l-a dat, însă, pe cel mai slăbuţ din sală, slăbuţ în comparaţie cu cei doi. Toată tăvăleala celor doi a durat 15-20 de secunde, atât s-a maimuţărit Badea, că puştanu’ i-a dat un picior în cap şi, atenţie!, smardoiu’ Mircea Badea a leşinat, a leşinat pe bune. A fost resuscitat pentru a-şi reveni. Ştii ce a spus după acest episod? Că nu a fost bine încălzit!”. Iată caracterul abject al maimuţoiului antenist, mare sculă pe basculă din prăvălia Varanului încătuşat. Că doar trăim în România şi asta ne permite să ne batem joc de orice şi de orice. Nu-i departe vremea când acesta i se va alătura şefului său la Rahova… ca subretă… Veţi vedea!

• Marian Vanghelie a sărbătorit Ziua Limbii Române, la fel ca în ultimii trei ani: a trimis un buchet de flori şi o ciocolată mare Mariei Grapini cu mesajul „de când eşti doamnă în politică, nu mai cel mai analfabet sunt politician”. Doar ei au înţeles textul. Pe de altă parte, şi Maria Grapini a vrut să transmită un mesaj, dar duminica a fost zi liberă la Parlamentul European şi nu s-a găsit nimeni să i-l traducă în română. Pentru majoritatea românilor, ea rămâne o mare necunoscută.

• Bombiţe politice: • Mii de sate ar putea rămâne neînzăpezite la iarnă! Rusia interzice exportul de frig către România • Guvernul linişteşte populaţia: Noua taxă pe centrala de apartament nu vizează demnitarii! • Ponta s-a infiltrat într-o sală în care se dădea BAC-ul, doar pentru plăcerea copiatului • Afişele electorale cu Udrea îmbrăcată sumar ar putea ajuta mii de români să îşi mobilizeze dreapta • Convoiul umanitar rusesc se întoarce la Moscova burduşit cu ceasuri, tablouri şi bijuterii din aur • Tragediile se ţin lanţ! De bucurie că a ieşit Năstase, Iliescu a întinerit cinci ani • Elena Udrea a furat startul şi a început deja campania electorală! A vizitat o parcare de tirişti • Milioane de români sperau că Năstase se va împuşca din reflex când va veni duba să îl ia de la Jilava • Ceilalţi deţinuţi de la Jilava abia aşteaptă să plece Năstase: „Ni s-a urât de icre negre şi somon” • EBA plusează: „Dacă Macovei s-a comparat cu Mandela, eu sunt ca dictatorul african Cabral” • Dan Şova, eliberat de DNA după 5 minute de interogatoriu: „Acest om e prea prost să fi comis ceva!” • După doar o noapte în închisoare, Voiculescu vrea să schimbe numele trustului, din Intact în Spart • Gata cu cerşetoria! Patriarhul Daniel va primi un card de la BNR să-şi ia el oricâţi bani vrea • De când Ponta a recunoscut că e italian, românii au decis să-l voteze pe Iohannis: „Măcar e neamţ”.
Să-i calce Duster-ul pe cei care trădează!

Motto:
„Din Craiova pân’ la Iaşi
Se resimte lipsa sării,
Fi’ndcă cei mai mulţi ocnaşi
Au ajuns la cârma ţării.” (Pastorel)

Ticăloşia PSD-istă nu se dezminte. În drumul spre reîntoarcerea la partidul-stat, lui Ponta şi Dragnea nu le mai pasă că democraţia este călcată în picioare, că stârnim – pentru a câta oară! – indignarea lumii democratice şi redevenim oaia neagră a Europei. Impunând, în prag de alegeri, fără dezbatere parlamentară şi fără posibilitatea de a fi contestată la Curtea Constituţională, Ordonanţa de Urgenţă care le permite aleşilor locali ca vreme de 45 de zile să-şi schimbe după cum doresc apartenenţa politică, Victor Ponta îşi dovedeşte, o dată în plus, apetenţa foarte scăzută pentru respectarea regulilor democraţiei şi tendinţa sa firească de a trişa, schimbând regulile jocului aflat în derulare. Prin această ordonanţă, Victor Ponta intra în istorie. Precum Cuza Vodă, care i-a dezlegat de glie pe ţărani, în 1864, după ce, aproape 300 de ani, de pe timpul lui Mihai Viteazul, nu aveau dreptul de a părăsi moşiile.

OUG este cea mai mare păcăleală care le-o trage Ponta primarilor. Îi va compromite în faţa celor care i-a votat, banii promişi o să-i aştepte mult şi bine pentru că nu prea au de unde să dea. Vor pleca cei slabi cu duhul, oportuniştii şi cei cercetaţi de DNA. Zilele trecute, am asistat la o mare bucurie la care erau prezenţi Plagiatorul şi Dragnea: se dădeau microbuze la şcoli şi asta cu un scop precis, ca primarii să aibă cu ce transporta la secţiile de vot pe cei care se lăcomesc la o plasă cu alimente expirate. Şi pe timpul lui Boc s-au dat microbuze la şcoli, dar moţul a avut demnitate, nu şi-a făcut propagandă ieftină pe seama copiilor. După cum se vede, a început numărătoarea inversă până la ziua fatală a alegerilor şi PSD a renunţat la orice decenţă.

Statul de drept este realmente în pericol. Ar trebui ca un jurnalist curajos şi patriot să alcătuiască o broşură cu analiza guvernării Ponta şi derapajele comise de partidul mamut, PSD. Cu exemple, cu date exacte, cu consecinţele nefaste asupra viitorului acestei ţări şi asupra viitorului nostru. Această broşură să fie larg difuzată, la sate, în special. Oamenii sunt intoxicaţi de propaganda antenelor, de minciunile şi calomniile care incită la ură împotriva opozanţilor PSD-ului şi împotriva celor care manifestă discernământ. Aliaţii săi cei mai buni, cetăţenii, oamenii simpli, care în majoritatea lor sunt nemulţumiţi de modul în care merg lucrurile şi de modul în care acesta a guvernat, îi întorc deja spatele, sunt supăraţi. Deci, Ponta nu poate merge liniştit la urne.

Singurii mulţumiţi sunt bugetarii, asistaţii social şi patronii de firme care au contracte cu statul. Dar populaţia ţării mai cuprinde o categorie de oameni (foarte mulţi la număr) de care bugetarii nu vor să ţină cont decât atunci când trebuiesc taxaţi. Angajaţii din mediul privat. De la aceştia aştept eu o surpriză de proporţii pentru ei. Sunt singurii din ţara asta care produc venit real şi pentru ei nu există nici o protecţie socială în caz de eşec. Sper ca, atunci când se vor sătura să mai plece în afară, să înceapă să-i caute cu nişte întrebări pe pensionari, bugetari şi asistaţii social. La care nu vor avea răspunsuri.

P.S.: Vă invit să vedeţi marile realizări ale lui Victor Ponta şi ale lui Dan Şova pe DN 7 Piteşti – Rm. Vâlcea, să vedeţi cum staţi cel puţin două ore în caniculă, la coadă, ca să puteţi trece de localitatea Deduleşti, pe ambele sensuri de mers, datorită unei banale alunecări de teren. Minunea e că în loc să se lucreze non stop, stau doi nevinovaţi cu paleta în mână, dirijând circulaţia, în timp ce agenţii de la Rutieră stau cam la 20 km distanţă, pe ambele sensuri, la pândă, cu radarul, întrebând cinic: de ce te grăbeşti? Ce dacă ai stat două ore la coadă? Frumoasă ţară, păcat că-i locuită!
DEZMĂŢ pesedist în ÎNVĂŢĂMÂNTUL din Vâlcea

Executantul PSD Ion Gherghinaru, cel ce ocupă vremelnic funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, este pus pe fapte mari înaintea începerii unui nou an şcolar. Primind ordin de la mai marii săi lideri să îi „execute” pe directorii de şcoli liberali, Gherghinaru a dat dovadă de o disciplină de partid demnă de invidiat. El s-a pus imediat pe treabă şi, cel puţin în municipiul Râmnicu Vâlcea, a făcut dezmăţ, schimbând toţi „gălbejiţii” ce deranjau. Ciudat este că inspectorul general al ISJ Vâlcea mai face şi declaraţii hilare, susţinând într-un cotidian local că directorii schimbaţi „se aşteptau la acest lucru”. Gherghinaru uită să menţioneze însă presiunile pe care le-a făcut asupra şefilor de şcoli, impunându-le unora să treacă ori la PSD, ori la partidul lui Tăriceanu şi să facă campanie pentru prezidenţiabilul Ponta pentru a rămâne în funcţie. Directorii cu coloană vertebrală au refuzat acest lucru şi ca dovadă stă înlocuirea lor din funcţie pe criterii politice.

Iată care sunt directorii de şcoli schimbaţi până acum, menţionând însă că mai urmează şi alte înlocuiri în judeţul Vâlcea:

• La Colegiul Economic Rm. Vâlcea, Elena Cotar a fost schimbată cu Elena Miroiu;

• La Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului, Daniela Daşoveanu a fost înlocuită cu Luiza Ciochină, aceasta din urmă fiind adjunct al şcolii până acum;

• Liceul „Antim Ivireanul” Rm. Vâcea, Laurenţiu Badea a fost schimbat cu adjuncta Paula Fârtăţescu;

• La Liceul Ferdinand I Rm. Vâlcea, directorul Constantin Dincă va fi înlocuit cu o doamnă al cărui nume nu l-am aflat încă;

• La Grupul Şcolar „Henri Coandă” Rm. Vâlcea, Constantin Grigorescu va fi înlocuit cu adjunctul Daniel Rizea.

• La Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, directorul adjunct Doru Hoanţă va deveni director plin;

• La Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, directorul Algina Tricuţă va fi înlocuită cu profesorul de vioară Cristinel Stroe

• La Şcoala Gimnazială Nr. 13 Rm. Vâlcea va fi numită ca director Mihaela Gherghinoiu. Asta după ce şcoala a primit personalitate juridică proprie, până acum fiind sub tutela Liceului Ferdinand I

• De asemenea, alţi doi director adjuncţi din municipiul Rm. Vâlcea vor fi schimbaţi, la Şcoala Nr. 5 şi Şcoala Nr. 10.
Primarii vâlceni ademeniţi de mirajul Puterii

Ordonanţa de Urgenţă ce permite migraţia primarilor fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern. Ordonanţa va intra în vigoare de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că primarii vor putea opta pentru un alt partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Primul primar din Vâlcea care este hotărât să facă pasul decisiv spre PSD este Gheorghe Şerban, primarul comunei Goleşti. În data de 29 august a.c. a avut loc şedinţa de Consiliu Local Goleşti, unde primarul şi-a făcut cunoscute acţiunile politice viitoare.

„Astăzi în şedinţa de Consiliu Local Goleşti – Jud. Vâlcea, primarul fără conţinut Gheorghe Şerban PDL, a spus că este hotărât să treacă la PSD, cică, pentru a continua proiectele. Care proiecte? Care continuitate? De când dădea el târcoale!! Acum se pare că i se îndeplineşte visul! Mai vrea un mandat! Se pare că toate încăperile primăriei vor suferi schimbări, vor fi vopsite cu roşu, inclusiv perdeluţele, de la care se pare că face şi el cu mâna PDL-ului” – susţine un consilier local de la Goleşti.

Contactat telefonic de redactorii VOCEA VÂLCII, primarul Gheorghe Şerban neagă categoric informaţia, susţinând că nu s-a discutat despre aşa ceva. „Eu am coloană vertebrală, doamnă! Nu fac aşa ceva! Fac politică de dreapta din 1992, iar din 1996 sunt primar” – a mai adăugat edilul. Nu putem decât să aşteptăm să vedem cât de vertical este onorabilul Gheorghe Şerban de la Goleşti.

PNL Vâlcea pierde doi primari?

De asemenea, gânduri de schimbarea doctrinei politice are şi primarul PNL de la Vaideeni, Daniel Băluţă, despre care Ion Cîlea a spus în urmă cu ceva timp că el l-a recomandat la PNL, pe vremea când erau în alianţa USL. Informaţii din interiorul PSD dau ca sigură trecerea lui Băluţă în tabăra social-democraţilor, mai ales că tatăl lui conduce PSD-ul de la Vaideeni.

„Nici la alegerile locale de anul trecut nu am luat niciun primar PDL să îl pun să candideze din partea PSD. Aşa au făcut liberalii, nu eu şi acum se laudă că au mai mulţi primari. Păi să îşi aducă aminte că doi primari i-am dat eu, la Lădeşti pe doctorul Lixandru, care era vicepreşedinte PSD şi la Vaideeni pe fiul preşedintelui PSD de acolo. Eu am crezut în USL la Vâlcea, însă se pare că am fost singurul. Nici nu s-au terminat bine alegerile şi ei au început să se laude că au mai mulţi primari, deşi eu le dădusem doi şi mai încălcaseră şi înţelegerea de a nu racola edili PDL” – susţinea Ion Cîlea, într-un interviu pentru VOCEA VÂLCII din data de 21 martie 2013.

Zvonuri sunt şi în ceea ce priveşte soarta primarului liberal de la Berislăveşti, Gheorghe Buşagă, despre care se aude că ar dori să treacă la partidul lui Tăriceanu.

Cei doi edili au fost contactaţi telefonic, însă nu am reuşit să luăm legătura cu ei.
PDL Vâlcea: Obârşia Lotrului, „Minunea Dumnezeiască” de ieri este piatra de moară de azi pentru PSD

Am luat la cunoştinţă, prin intermediul presei, de punctul de vedere al domnului preşedinte Ion Cîlea, cu privire la proiectul Pârtiei de schi de la Voineasa. Dincolo de atitudinea duplicitară dovedită de liderul PSD Vâlcea, ne exprimăm îngrijorarea faţă de pornirile mitomane ale domniei sale, aidoma şefului de partid, Victor Ponta.

„Minunea Dumnezeiască” de ieri este piatra de moară de azi, care împiedică desfăşurarea unei campanii încărcată de scamatorii electorale. Domnul doctor inginer, calculând riscurile într-un an electoral, găseşte explicaţia eşecului de la Voineasa: Elena Udrea este de vină!

Cu siguranţă, Elenei Udrea i se pot reproşa multe, dar faptul că a aprobat o investiţie majoră, salvatoare de altfel pentru economia judeţului nostru, este de necontestat. Ne-am fi aşteptat din partea dlui Ion Cîlea, ca după doi ani şi jumătate de guvernare PSD să-şi facă „mea culpa” în faţa vâlcenilor. Aşteptam solicitarea demisiei ministrului Maria Grapini care, într-un mod josnic, a lăsat „derdeluşul” fără finanţare pentru a asigura clientela hotelierilor de pe Valea Prahovei. Aşteptam regrete pentru motivul refuzului de finanţare invocat la începutul anului de Liviu Dragnea „nu acum, pentru că avem de dat bani în alegeri europarlamentare”. Dar mai ales, aşteptam prezentarea scuzelor faţă de atitudinea sfidătoare a primului ministru Victor Ponta, care şi-a bătut joc sistematic de judeţul nostru, printr-o totală indiferenţă, în ciuda promisiunilor electorale. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat.

După stenogramele apărute în presa locală, probabil că dl preşedinte a fost forţat să iasă în declaraţii, impuse de forurile superioare. Punându-şi cenuşă-n cap, scuipând mâinile odată pupate până la cot, şeful PSD vine în faţa opiniei publice fără soluţii, aruncând cu noroi peste ceea ce putea constitui punctul de plecare într-o dezvoltare sănătoasă a judeţului Vâlcea.

Pârtia de schi de la Voineasa nu şi-a putut găsi resursa financiară în fonduri europene, tocmai din imposibilitatea Consiliului Judeţean de a cofinanţa, respectiv 50% din sumă. Astfel, pentru a facilita obţinerea banilor, proiectul a fost trecut de pe fonduri europene pe fonduri guvernamentale. Cât PDL s-a aflat la guvernare, a fost alocat 92 % din totalul fondurilor necesare finalizării pârtiei. 8% mai trebuia să dea PSD, în momentul preluării guvernării, pentru ca azi să putem vorbi despre domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului.

Prin minciuni şi manipulare, căpitanul de judeţ încearcă să ascundă incompetenţa actualei guvernări şi frustrarea personală a neputinţei de a obţine, în ciuda numeroaselor încercări, suma necesară finalizării Pârtiei de schi.

Din păcate, din toată această răfuială politică, de suferit, nu au decât vâlcenii, care de doi ani, nu mai nutresc nici măcar speranţa de mai bine.

Comunicat PDL Vâlcea
Ion Cîlea rămâne fără majoritate în Consiliu Judeţean Vâlcea

Informaţii din ce în ce mai îngrijorătoare pentru preşedintele CJ Vâlcea vine din zona noii construcţii de dreapta de la Vâlcea, care este decisă să construiască o altă majoritate în CJ. Până acum, scorul era de 16 – 16, votul lui Ion Cîlea fiind decisiv. 16 consilieri pe partea stângă adică PSD + UNPR + PPDD şi tot 16 pe partea dreaptă, adică PNL + PDL. Pentru Ion Cîlea nu a fost uşor să-şi creeze majoritatea, după ruperea USL-ului, el fiind nevoit să bată palma cu Cristinel de la PPDD, protocolul dintre cele două partide fiind încheiat recent. Din informaţiile nostre, Cîlea le-a promis oamenilor lui Diaconescu că le dă un post de vicepreşedinte, înlocuindu-l pe liberalul Bogdan Pistol cu pepededistul Teodor Trancă.

Însă, se pare că lucrurile iau o întorsătură neplăcută pentru Ion Cîlea şi PSD, din cauza faptul că doi dintre consilierii judeţeni „stângişti” au „defectat” pe partea dreaptă. Surse din interiorul ACL susţin că cei doi fugari sunt uneperistul Petre Grigore şi pepededistul Tiberiu Octavian Georgescu. Ambii nu se mai regăsesc în construcţia de stânga şi au bătut deja palma cu liderii ACL de la Vâlcea.
Accident ÎNFIORĂTOR la Diculeşti. I-a înşirat creierii pe asfalt

TRAGEDIE: Un eveniment ce trebuia să fie fericit în sânul familiei şefului de Post al Poliţiei Diculeşti, Gheorghe Tătuţ, a fost umbrit de un incident tragic. În seara zilei de sâmbătă, 30 august a.c., fiul şefului de post şi-a sărbătorit, la Căminul Cultural din Diculeşti, nunta cu fata preotului Parohiei Oteteliş – Bălceşti. La petrecere au participat foarte multe persoane, iar pentru a organiza totul ca la carte, familia celor doi miri a angajat şi persoane din comună. Unul dintre aceştia a fost Viorel Şerban – 24 de ani, un băiat amărât, care avea nevoie de bani pentru a se întreţine pe el şi pe fratele său. Numai că, în acea noapte, soarta a fost crudă cu acest tânăr, el sfârşind sub roţile unei maşini conduse de un băiat de bani gata, care pe lângă faptul că rula cu viteză mare, mai era şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accidentul rutier a avut loc în jurul orei 23.50, atunci când tânărul Viorel Andrei – 27 de ani, băiatul unui important om de afaceri din Bălceşti, a condus cu viteză un BMW pe DJ 643, iar pe raza comunei Diculeşti, în dreptul Căminului Cultural, el l-a spulberat pur şi simplu pe Viorel Şerban, pieton ce traversa strada în preajma trecerii de pietoni. Maşina s-a oprit în alte şase autoturisme parcate pe marginea drumului, una dintre ele fiind a adjunctului ISU Dolj, iar alta a unui agent şef al SPR Dolj. Văzând ce a făcut, şoferul BMW-ului şi cei patru pasageri din maşina sa au fugit de la faţa locului, lăsând victima într-o baltă de sânge pe carosabil şi abandonând autovehiculul. „A. Viorel, de 27 de ani, din oraşul Bălceşti, a condus un autoturism înmatriculat în străinătatea, pe DJ643 – Diculeşti, din direcţia S-N, iar la kilometrul 61 + 100 metri, pe fondul vitezei excesive şi a consumului de băuturi alcoolice a accidentat mortal pe Ş. Viorel, de 24 de ani, din comuna Diculeşti, care s-a angajat în traversarea străzii în zona trecerii pentru pietoni. După accident conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a abandonat autoturismul la faţa locului” – se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Vâlcea.

Victima a murit pe loc

Din păcate, tânărul Viorel Şerban a fost grav accidentat, martorii susţinând că lovitura a fost atât de puternică încât i s-a înşirat creierul pe asfalt. Din câte se pare, el a fost proiectat în jur de 10-15 metri pe carosabil. Tânărul a murit pe loc, cadrele medicale de pe ambulanţa ce a ajuns la faţa locului la scurt timp nemaiavând altceva de făcut decât să constate decesul. „Cel care a provocat accidentul, băiatul unui om de afaceri, nici măcar nu s-a uitat să vadă dacă victima sa mai trăieşte. El şi cei patru pasageri ai săi au fugit de la faţa locului, iar Viorel Şerban avea creierii înşiraţi pe stradă. O astfel de tragedie te lasă fără cuvinte. Din păcate, tânărul accidentat a murit pe loc, iar acest eveniment tragic a umbrit nunta fiului şefului de post al Poliţiei Diculeşti. Victima venise să ajute la organizarea nunţii, însă a avut un sfârşit tragic” – ne-a povestit un martor din Diculeşti.

Şoferul, prins de poliţişti după o oră şi jumătate

Aşa cum spuneam, şoferul BMW-ului, Viorel Andrei, a fugit de la faţa locului, el fiind depistat de poliţişti în jurul orei 01.20, iar când i s-a luat alcoolemie s-a dovedit că el conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,23mg/l în aerul pur expirat.

Dacă prima dată poliţiştii rutieri au crezut că victima a traversat în preajma trecerii de pietoni – fiind menţionat acest lucru şi în comunicatul de presă trimis -, ulterior agenţii de circulaţie au făcut măsurătorile necesare şi au constatat că de fapt a trecut strada la câţiva metri de „zebră”. De aceea, se ia în calcul ca accidentul să fie încadrat la culpă comună, deşi tânărul şofer nu scapă de acuzaţiile de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.
Şofer ARESTAT după ce a „secerat” mai multe persoane la Pietrari

Beat criţă, un şofer de 30 de ani, din Pietrari, a spulberat trei persoane care mergeau pe marginea drumului. Accidentul a avut loc sâmbătă, 31 august a.c., în jurul orei 03.05, atunci când Liviu G., a condus un autoturism pe DC 151, iar la km 0+250 m, pe fondul consumului de alcool a lovit un grup de persoane care se deplasau pe partea dreapta a părţii carosabile. În urma impactului, trei persoane au fost grav rănite: Gheorghe B., de 59 ani, din comuna Pietrari, diagnostic ,,politraumatism prin accident rutier, TCC, traumatism toraco-abdominal, după care a fost transportat la Spitalul Floreasca; Maria B., de 54 ani, din comuna Pietrari, diagnostic TCC, traumatism toraco-abdominal, contuzie şold drept,contuzie genunchi drept prin accident rutier; Nicolae Z., de 27 ani, din comuna Pietrari diagnosticul ,,TCC acut minor, fractură occipitala, traumatism coloană cervicală, traumatism arc vertebral.

Şoferul vinovat a fugit de la faţa locului, fiind găsit ulterior de poliţişti la domiciliul său. Testat cu aparatul etilotest, el avea o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Au fost întocmite acte premergătoare art.196, vătămare corporală din culpă, art. 336, alin. 1, conducere sub influenţa alcoolului şi art. 338, alin. 1, părăsirea locului accidentului din Codul Penal” – susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

În după-amiaza de duminică, 31 august 2014, poliţiştii şi procurorii au decis să-l reţină pe şoferul Liviu G., urmând ca acesta să fie propus pentru mandat de arestare preventivă.

Foto: arhivă