1

REŢETA ZILEI: Crap la cuptor în sos de vin şi cartofi natur

Ce vă trebuie? Evident că 1 kg de crap, sare, piper măcinat şi boabe, 1-2 foi dafin, 50 ml ulei de măsline, 400 ml vin alb demidulce, 4 căţei usturoi, 2 lămâi, cartofi natur pentru garnitură, pătrunjel.

Cum se prepară? Reţeta este una simplă. În primul rând se curăţă peştele, se spală bine, iar mai apoi se crestează de 3-4 ori pe ambele părţi. Se presară bine cu sare, mai ales în crestături, se pun boabele de piper, dar şi piperul măcinat şi foile de dafin măcinate. După aceea, crapul se unge cu uleiul de măsline, se acoperă cu felii de lămâie şi se lasă aproximativ o oră la frigider. În tot acest timp se poate prepara garnitura, adică cartofii natur. Cartofii, după ce se curăţă, se pun să fiarbă ca pentru piure, se adaugă sare după gust şi se lasă la foc mic.

Revenind la peşte, după ora aşteptată, se toarnă vinul peste crap, vinul fiind amestecat anterior cu puţină apă şi sare, iar apoi totul se bagă în cuptor. Se mai stropeşte peştele din când în când cu sosul din tavă, iar după ce s-a rumenit se serveşte cu garnitură de cartofi natur şi se ornează cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel.

Poftă bună!
RÂMNICU VÂLCEA: Meteo pe ore azi, 1 august 2014

• 09:00 – 23 grade C, soare, umiditate: 58%, vânt: 5 km/h;
• 10:00 – 25 grade C, soare, umiditate: 50%, vânt: 5 km/h;
• 11:00 – 27 grade C, soare, umiditate: 44%, vânt: 6 km/h;
• 12:00 – 29 grade C, soare, umiditate: 39%, vânt: 6 km/h;
• 13:00 – 29 grade C, soare, umiditate: 35%, vânt: 8 km/h;
• 14:00 – 30 grade C, soare, umiditate: 32%, vânt: 8 km/h;
• 15:00 – 31 grade C, soare, umiditate: 30%, vânt: 8 km/h;
• 16:00 – 31 grade C, soare, umiditate: 30%, vânt: 6 km/h;
• 17:00 – 30 grade C, soare, umiditate: 60%, vânt: 5 km/h;
• 18:00 – 29 grade C, soare, umiditate: 60%, vânt: 5 km/h;
• 19:00 – 28 grade C, soare, umiditate: 62%, vânt: 3 km/h;
• 20:00 – 26 grade C, soare, umiditate: 68%, vânt: 3 km/h;
• 21:00 – 24 grade C, parţial senin, umiditate: 76%, vânt: 2 km/h;
• 22:00 – 23 grade C, parţial senin, umiditate: 77%, vânt: 2 km/h;
• 23:00 – 22 grade C, parţial senin, umiditate: 76%, vânt: 2 km/h;
• 24:00 – 21 grade C, parţial senin, umiditate: 75%, vânt: 2 km/h;
FOTO: ARMATA a sărit în ajutorul oamenilor de la VAIDEENI

După ce judeţul Vâlcea a fost devastat de inundaţii, armata a sărit în ajutorul oamenilor. Astfel militarii de la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” au mers la Vaideeni, acolo unde detaşamentul format din 20 de persoane au descărcat, încărcat şi transportat ajutoare umanitare pentru sinistraţi. De asemenea, militarii au mai ajutat şi la restabilirea cursului apei prin decolmatare, degajarea aluviunilor din curţile oamenilor (25 gospodarii) precum şi evacuarea bunurilor din gospodăriile aflate in pericol de prăbuşire (5 locuinţe). „La acţiunile de intervenţie ce se desfăşoară în localitatea Vaideeni este prezent un specialist de geniu desemnat de comandantul Garnizoanei, care coordonează toate activităţile specifice de remodelare a terenului afectat de inundaţii. Comadantul Centrului, colonelul Dan MARIN în calitate de comandant al Garnizoanei şi membru în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a coordonat în permanenţă la faţa locului activităţile specifice în scopul informării corecte şi oportune despre situaţia din teren precum şi pentru luarea măsurilor suplimentare în scopul îndeplinirii cu succes a sarcinilor implicite” – se arată într-un comunicat de presă al Armatei.
Vezi AICI când şi unde se opreşte apa caldă în Râmnicu Vâlcea

Printr-un comunicat de presă, conducerea societăţii CET Govora a anunţat că se va opri furnizarea de apă caldă de consum luni, 4 august a.c., între orele 000 – 1800. Este vorba de zonele Traian şi zona Nord, din Râmnicu Vâlcea. Acest lucru se va întâmpla pentru că CET Govora execută următoarele investiţii: Punere în funcţiune conductă tur primar Dn 600mm, înlocuită cu surse proprii SC CET Govora SA, între B-dul.Tudor Vladimirescu şi B-dul.Nicolae Bălcescu, lungime 200m; Realizare by-pass Dn 200mm la conducta Dn 600mm retur primar pentru înlocuirea a 130m din zona PV6 până în B-dul.Nicolae Bălcescu.

Aşadar, iată care sunt şi punctele termice afectate de această oprire: PT30 Liceul Chimic; PT32 Şcoala de Ofiţeri; PT33 Timiş; PT34 Traian 1; PT35 Traian 2; PT36 Traian 3; PT37 Traian 4; PT38 Nord 5; PT39 Nord 4; PT40 Nord 1; PT41 Nord 2; PT42 Nord 3; PT43 Liceul Energetic şi Mini punctele termice ale consumatorilor de apă fierbinte.
Deputatul Rădulescu: „Guvernul Ponta face ceea ce puţine guverne au reuşit în ultimii ani!”

Deputatul PSD Constantin Rădulescu susţine, printr-un comunicat de presă, că Guvernul României va face o rectificare bugetară pozitivă, urmând ca în perioada următoare să vină mai mulţi bani către autorităţile locale. ,,Actualul guvern va face o rectificare bugetară pozitivă într-un moment în care nivelul colectărilor este peste 100 %, iar în aceste condiţii vom avea nouă ministere care vor primi bani în plus. Bani mai mulţi vor primi şi autorităţile locale şi alte entităţi, deoarece încasările pe luna iulie permit guvernului să aloce aceşti bani aceasta fiind în opinia mea o performanţă. Vom avea alocaţi către Ministerul Sănătăţii 489 mil. lei pentru programe naţionale, I.S.U., CNAS, iar Ministerul Apărării va primi 400 mil. lei. Şi la Ministerul Economiei vor merge 300 mil. lei pentru sprijinirea schemei de minimis şi investiţii, iar către profesori prin Ministerul Educaţiei vor merge 150 mil. lei. Vom avea 356 mil. lei către Ministerul Transporturilor, iar Ministerul Muncii şi cel al Culturii vor primi 42 respectiv 10 mil. lei. Sume importante vor merge şi către Ministerul Justiţiei 42 mil. lei şi către Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă 192 mil. lei. Pentru autorităţile locale se vor acorda sume importante astfel că vor fi repartizaţi 600 mil. lei pentru plata arieratelor şi va exista şi un ajutor pentru zonele afectate de inundaţii. Cred cu tărie că Guvernul Ponta duce România înainte către dezvoltare şi către îndreptarea tuturor relelor pe care Guvernul PD-L actual PNL le-a făcut românilor” – declaraţie deputat Constantin Rădulescu, Preşedinte executiv PSD Vâlcea.
Ion Cîlea se implică activ pentru normalizarea situaţiei de la Vaideeni

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, se află în alertă de când inundaţiile au făcut prăpăd în judeţul Vâlcea. El a coordonat şedinţele de monitorizare a evoluţiei situaţiilor provocate de natură la Vaideeni şi a luat şi primele măsuri. La intervenţia şefului judeţului, mai mulţi agenţi economici din judeţ au pus la dispoziţia comandamentului judeţean pentru situaţii de urgenţă mai multe utilaje printre care: un excavator S1400 (capacitate cupă 1,4m3), 3 buldozere cu lamă şi cupă de peste 30 to, buldozer de mare capacitate, 3 volle cu capacitate între 3 – 5 m3, 5 autobasculante etc. „O parte dintre aceste utilaje terasiere au fost dirijate încă din ziua precedentă la lucrările de refacere a drumurilor de interes local, la regularizarea albiilor şi consolidarea malurilor râurilor Luncavăţ şi Cerna. În cadrul şedinţei de comandament s-a stabilit ca toate tipurile de lucrări să se realizeze sub stricta supraveghere şi coordonare a specialiştilor din cadrul Consiliului Judeţean, Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea, Apavil şi Administraţia Bazinală de Apă Olt (ABA). Pentru evaluarea pagubelor produse în gospodăriile populaţiei, îndeosebi în zonele unde casele au fost distruse complet sau parţial de torenţi a fost constituită o Comisie specială coordonată de arhitectul şef Rozalia Harambaşa, din care fac parte 5 specialişti.

O altă Comisie de evaluare şi intervenţie cu 3 membri este coordonată de ing. Florea Mierluş, directorul Direcţiei Tehnice şi va acţiona la refacerea infrastructurii rutiere. Forţele de intervenţie ale ABA Olt, din care fac parte 6 specialişti, câte 2 pentru fiecare punct de lucru, vor fi coordonate personal de către directorul ABA Olt, ing. Băviţă Daniel. Acţiunile acestora au în vedere regularizarea şi refacerea secţiunilor de albii compromise precum şi consolidarea malurilor râurilor Luncavăţ şi Cerna. Preşedintele Ion Cîlea a cerut ca, pentru reabilitarea conductei de alimentare cu apă, sarcină ce revine echipelor din cadrul Apavil Vâlcea, să se refacă în regim de urgenţă drumul de acces în lungime de 8,5 km până la sursa de apă spre a permite transportul conductelor şi utilajelor de intervenţie, asigurarea apei potabile pentru localitate urmând să se realizeze în următoarele 2 zile” – se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Vâlcea.
FOTO VIDEO: Contrabandişti de ţigări, prinşi în flagrant pe Valea Oltului

Poliţiştii din Câineni aveau informaţii de ceva timp că pe Valea Oltului – DN 7 se face contrabandă cu ţigări. Tocmai de aceea, miercuri, 30 iulie a.c., oamenii legii au organizat un flagrant, ei prinzând contrabandiştii în timp ce transferau 141.940 ţigarete dintr-o maşină în alta, într-o parcare de pe DN7. Conform informaţiilor furnizate de IPJ Vâlcea, maşinile pe care le foloseau erau înmatriculate în Bulgaria, iar cei prinşi sunt: M. V., de 38 de ani, C. T., de 20 de ani, M. A., de 20 de ani şi G. G., de 26 de ani, toţi din jud. Suceava. „În urma controlului efectuat autovehiculului, poliţiştii au identificat 14 colete învelite în folie neagră ce conţineau diferite tipuri de ţigări netimbrate şi cu inscripţii ruseşti. Persoanele identificate au fost conduse la sediul Postului de Poliţie Câineni, în vederea verificării legalităţii deţinerii ţigaretelor, ocazie cu care s-a stabilit că nu deţin niciun document care să justifice provenienţa acestora” – se arată într-un comunicat la IPJ Vâlcea.

Poliţiştii au reuşit să probeze că M.V. – 38 de ani, era „capul” contrabandiştilor, el fiind reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de contrabandă şi urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/7JGZoQzYH7g” frameborder=”0″ allowfullscreen ]VICTIMELE inundaţiilor: Bărbaţii luaţi de ape au fost găsiţi morţi

După câteva zile de căutări, oamenii legii au reuşit să-i găsească pe cei doi bărbaţi care au fost luaţi de ape, unul de la Stroeşti şi altul de la Stoeneşti, ambii fiind găsiţi morţi.

Primul a dispărut în seara zilei de luni, 28 iulie a.c., în jurul orei 15.30, atunci când traversa o punte şi a fost surprins de apele învolburate ale pârâului Aninoasa. Este vorba despre Ion D. – 71 de ani, din Stroeşti, care a fost găsit abia azi, 31 iulie 2014. „Cadavrul bărbatului, a fost găsit îngropat în aluviuni, pe malul drept al râului Cerna, în comuna Copăceni. Bărbatul a fost identificat la 7 km distanţă de locul dispariţie. La aceste căutări, pe cursul pârâului Aninoasa şi a râului Cerna, au fost angrenate forţe MAI şi membrii ai administraţiilor locale din comunele Stroeşti, Copăceni, Lăpuşata, Lădeşti, Fârtăţeşti, Stăneşti, Valea Mare, Bălceşti, Măciuca, Diculeşti” – susţin poliţiştii.

Cel de-al doilea bărbat luat de ape a fost Constantin C. – 40 de ani, din Stoeneşti, care marţi, 29 iulie a.c., în jurul orei 14.30, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un canal de scurgere a apelor pluviale şi în imediata apropiere a DJ 646 A, viitura formată pe canal având adâncimea de aproximativ 80 cm şi lăţimea de aproximativ 1 metru. „Bărbatul a fost cărat de torent pe canal, pe o distanţă de circa 50 metri, până în albia pârâului Dobriceni, unde a fost surprins de debitul mare de apă şi cărat în aval pe pârâu. El a fost căutat pe o lungime de 13 km pe cursul pârâului Dobriceni şi Govora. Cadavrul bărbatului a fost identificat pe malul stâng al pârâului Govora, pe raza comunei Mihăeşti, la aproximativ 10 km de locul dispariţiei” – mai spun oamenii legii.
VICTIMELE inundaţiilor: Bărbaţii luaţi de ape, au fost găsiţi morţi

După câteva zile de căutări, oamenii legii au reuşit să-i găsească pe cei doi bărbaţi care au fost luaţi de ape, unul de la Stroeşti şi altul de la Stoeneşti, ambii fiind găsiţi morţi.

Primul a dispărut în seara zilei de luni, 28 iulie a.c., în jurul orei 15.30, atunci când traversa o punte şi a fost surprins de apele învolburate ale pârâului Aninoasa. Este vorba despre Ion D. – 71 de ani, din Stroeşti, care a fost găsit abia azi, 31 iulie 2014. „Cadavrul bărbatului, a fost găsit îngropat în aluviuni, pe malul drept al râului Cerna, în comuna Copăceni. Bărbatul a fost identificat la 7 km distanţă de locul dispariţie. La aceste căutări, pe cursul pârâului Aninoasa şi a râului Cerna, au fost angrenate forţe MAI şi membrii ai administraţiilor locale din comunele Stroeşti, Copăceni, Lăpuşata, Lădeşti, Fârtăţeşti, Stăneşti, Valea Mare, Bălceşti, Măciuca, Diculeşti” – susţin poliţiştii.

Cel de-al doilea bărbat luat de ape a fost Constantin C. – 40 de ani, din Stoeneşti, care marţi, 29 iulie a.c., în jurul orei 14.30, s-a dezechilibrat şi a căzut într-un canal de scurgere a apelor pluviale şi în imediata apropiere a DJ 646 A, viitura formată pe canal având adâncimea de aproximativ 80 cm şi lăţimea de aproximativ 1 metru. „Bărbatul a fost cărat de torent pe canal, pe o distanţă de circa 50 metri, până în albia pârâului Dobriceni, unde a fost surprins de debitul mare de apă şi cărat în aval pe pârâu. El a fost căutat pe o lungime de 13 km pe cursul pârâului Dobriceni şi Govora. Cadavrul bărbatului a fost identificat pe malul stâng al pârâului Govora, pe raza comunei Mihăeşti, la aproximativ 10 km de locul dispariţiei” – mai spun oamenii legii.
Deputatul Costi Rădulescu a declanşat o campanie de strângere de ajutore pentru sinistraţi

Impresionat de drama vâlcenilor care şi-au pierdut casele zilele trecute din cauza inundaţiilor devastatoare ce au avut loc în mai multe localităţi din Vâlcea, deputatul PSD Constantin Rădulescu a iniţiat o campanie de ajutorare a sinistraţilor. Parlamentarul de Vâlcea se bazează în principal pe colegii săi de partid, cei potenţi financiar. „Am discutat cu mai mulţi colegi, dar, în principal cu cei din Organizaţia Judeţeana de Tineret a PSD si imediat vom trece la strangerea de ajutoare pentru comunitatile valcene lovite de urgia apelor. Fac apel la toti colegii mei din PSD Valcea sa fim solidari si din putinul fiecaruia sa dam o mana de ajutor semenilor nostri care acum trec prin clipe grele. Ii asteptam pe toti colegii nostri la sediul biroului meu parlamentar care este si sediu PSD Ramnicu Valcea in Ostroveni, strada Luceafarului numarul 8, Complexul Comercial situat vis-a-vis de Scoala Generala numarul 10. Ne propunem sa strangem produse neperisabile gen ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase si conserve. Pot aduce produsele zilnic, intre orele 9:00-15:00 in locatia mai sus menţionată”- a declarat deputatul Constantin Radulescu, presedinte executiv al PSD Valcea.