1

Se redeschide Transfăgărăşanul

Transfăgărăşanul va fi deschis circulației de la 1 iulie până la 31 octombrie, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADNR). Circulația auotvehiculelor va fi posibilă între km 0+000 localitatea Bascov, judeţul Argeş şi km 151+955 intersecţie cu drumul naţional DN1 Braşov – Sibiu, judeţul Sibiu.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră existentă, în contextul în care pe acest traseu sunt restricţii şi zone periculoase. CNADNR avertizează că exista 18 sectoare cu pericol de căderi de pietre pe care nu se recomandă staționarea.

Pe sectorul de drum cuprins între km 104+000 şi km 130+000 (Bâlea Cascadă) se interzice circulaţia pe timpul nopţii, între orele 21:00 – 7:00.
CSM merge la TAS!

Formaţia vâlceană va sesiza forul de la Laussane pentru a primi dreptul de promnovare în Liga I

În ciuda faptului că Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a votat afilierea definitivă a echipei CS Universitatea Craiova şi dreptul de promovare în primul eşalon, oficialii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea sunt decişi să îşi caute dreptatea până la capăt, inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Faptul că CS Universitatea Craiova a fost afiliat definitiv este un lucru normal. Până la urmă, orice grupare sportivă are dreptul de afiliere, mai ales după ce a jucat un campionat întreg. Modificarea statutului nu poate avea efecte retroroactive, însă, noul statut are efecte pentru sezonul care va începe. Abia acum încep demersurile noastre. Vor face sesizare la Comisia de Disciplină, vom aştepta apoi recursul şi, dacă e cazul, vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv” – spune managerul general al echipei din Zăvoi, Lucian Munteanu. Oficialul din Zăvoi are mari speranţe, având în vedere că şi Rapid Bucureşti a avut câştig de cauză la TAS: „Rapid a câştigat la TAS. Cu siguranţă noii membrii ai Comisiei de Disciplină vor analiza cu mai multă atenţie demersul nostru, având în vedere că o nouă decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care să contrazică deciziile FRF, ar fi un lucru total neplăcut pentru fotbalul românesc în ansamblul său. În plus, FRF va trebui să le plătească rapidiştilor despăgubiri, lucru care se va întâmpla şi în cazul nostru. Una peste alta, decizia care s-a dat la solicitatea CS Rapid nouă ne dă mari speranţe”. Lucian Munteanu explică şi de ce s-a decis ca fotbaliştii de la CS Municipal să revină în vacanţă chiar dacă se reuniseră încă de lunea trecută: „Toată lumea a asociat decizia de a le mai da o săptămână de vacanţă băieţilor cu o eventuală resemnare a noastră. Nici nu se pune problema, ne căutăm dreptatea până la capăt, până la TAS!. Oricum acest tribunal nu va da foarte repede decizia şi noi vom fi pregăîtiţi să jucăm în Liga I oricând, chiar şi în septembrie, cum a fost cazul Concordiei Chiajna”.

 
Ion Cîlea salută decizia de a scoate apa de ploaie de la tarifare

Săptămâna trecută, grupul de analiză prezidat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr. ing. ION CÎLEA, a dezbătut punctele de vedere apărute în presa locală cu privire la posibila eliminare a taxei pe apa meteorică din facturile consumatorilor casnici de apă potabilă. Pentru a găsi o soluţie în acest scop, trebuie îndeplinite două condiţii. Prima se referă la modificarea Regulamentului Serviciului de Alimentare cu Apă şi de Canalizare care a fost aprobat prin Hotărârea nr.3/26 octombrie 2010 de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ADI APA” Vâlcea. Cea de-a doua condiţie este legată de acceptul pe care ar trebui să-l dea reprezentanţii localităţilor care au aderat şi au devenit membre ale ADI APA.

Pentru stabilirea unui punct comun de vedere, preşedintele Ion Cîlea s-a adresat mai multor primari pe care i-a rugat să analizeze la rândul lor impactul ce s-ar putea crea la nivel local prin eliminarea plăţii cotei/parte din apa meteorică preluată în reţeua de canalizare, fapt ce ar contribui la reducerea poverilor fiscale de pe umerii consumatorilor racordaţi la sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare.

„Mărturisesc că am fost plăcut surprins de operativitatea cu care a răspuns Ion Gigi Matei, primarul interimar al municipiului Rm. Vâlcea şi îl felicit pentru receptivitate. Aştept, însă, în aceste zile şi punctele de vedere ale altor primari pentru a putea să închegăm nişte concluzii care să ofere cea mai potrivită temă de analiză şi dezbatere în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale a ADI APA ce va fi convocată într-un timp cât mai scurt.

Sigur, studiul de impact în ceea ce priveşte eliminarea tarifării apei pluviale va rămâne în sarcina Societăţii APAVIL, care, în calitatea de operator regional, este singurul în măsură să studieze şi să prezinte implicaţiile unei astfel de măsuri” – a afirmat preşedintele ION CÎLEA.
Cristian Buican, ales vicepreşedinte al PNL

Sfârşitul de săptămâna ce tocmai s-a încheiat a fost unul plin pentru preşedintele PNL Vâlcea. Vineri şi sâmbătă, deputatul Cristian Buican, împreună cu peste 40 de colegi liberali vâlceni, au participat la lucrările congresului PNL. În cadrul alegerilor pentru Biroului Politic Naţional al PNL, parlamentarul liberal vâlcean a fost ales vicepreşedinte, obţinând votul a 1175 de delegaţi din toată ţara. În cadrul Congresului PNL, liberalii l-au ales cu o majoritate covârşitoare pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al PNL, au aprobat aderarea la grupul PPE din cadrul Parlamentului European şi şi-au dat acordul pentru fuziunea cu PDL.

„Votul primit pentru a ocupa o funcţie de vicepreşedinte în BPN al PNL reprezintă o mare responsabilitate în faţa membrilor filialei pe care o conduc şi promit că voi face tot ceea ce îmi stă în puteri pentru promovarea judeţului Vâlcea, a proiectelor şi programelor administraţiilor publice locale, dar şi a ideilor şi principiilor liberale. Le mulţumesc pe această cale colegilor pentru că au avut încredere în mine şi m-au votat pentru această funcţie şi în special tuturor membrilor PNL Vâlcea, primarilor, consilierilor judeţeni, parlamentarilor, consilierilor locali, militanţilor şi membrilor simpli, celor ce gândesc şi acţionează liberal, care au pus umărul la rezultatele excepţionale înregistrate în ultimii ani de organizaţia noastră şi care au reprezentat o carte de vizită model pentru colegii de la nivel central”, a declarat deputatul Cristian Buican.
BREAKING NEWS: Vasile Cocoş e noul viceprimar al Râmnicului

Pesedistul va prelua atribuţiunile primarului interimar, Ion Gigi Matei

Şedinţa de azi a Consiliului Local al Râmnicului a fost una cât se poate de interesantă şi animată, cu multe puncte încinse pe ordinea de zi. A lipsit motivat un singur consilier local, liberalul Liviu Boban, plecat în străinătate pentru concediu în timp ce uneperistul Sebi Veţeleanu s-a întors de urgenţă din Grecia. Surpriza a fost votarea unui consilier care să îndeplinească temporar funcţia de viceprimar al Râmnicului şi să preia toate atribuţiunilor lui Ion Gigi Matei, actualmente viceprimar cu atribuţiuni de primar. „Puterea” reprezentată în Consiliul Local de PSD, UNPR şi PPDD a ajuns rapid la o înţelegere şi singura propunere pentru postul de consilier cu atribuţiuni de vice a fost a pesedistului Vasile Cocoş. Votul a fost unul secret, pe buletine de vot distribuite consilierilor. După ce primul „scrutin” a eşuat pentru că nu au fost găsite în urnă decât 21 de voturi, la repetare a fost OK şi Cocoş a primit 12 voturi, în timp ce 9 consilieri au votat împotrivă iar noul vice nu a votat.
În weekend, Poliţia Rutieră Vâlcea a dat 402 amenzi pentru viteză

Razii de amploare au avut loc la sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Vâlcea, agenţii de circulaţie ai Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea vizându-i în special pe şoferii care apasă pedala de acceleraţie „la blană”. Ei bine, rutierii au şi prins 402 şoferi care aveau viteză peste limita legală prevăzută pe un anumit sector de drum, dându-le amenzi usturătoare. Sigur, pe lângă aceştia au mai depistat alţi 241 de şoferi care încălcau legislaţia rutieră.

Cu această ocazie, au fost reţinute 15 permise de conducere din care 5 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 6 pentru depăşire neregulamentară. De asemenea, au fost depistate 2 infracţiuni la regimul circulaţiei şi au fost retrase 20 certificate de înmatriculare. „Conducătorii auto opriţi în trafic au primit din partea poliţiştilor şi materiale informativ – preventive pe linia prevenirii accidentelor de circulaţie cauzate de viteză. Pentru a preveni acest gen de accidente rutiere, poliţistii rutieri vă recomandă: păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum ( trafic aglomerat , vizibilitate redusă , carosabil umed ); respectaţi semnificaţia indicatoarelor rutiere si implicit restricţiile stabilite prin acestea; asiguraţi-vă corespunzător înainte de a efectua orice manevră atunci când sunteţi la volan” – se arată într-un comunicat al SPR Vâlcea.
Ploile nu ne ocolesc nici de data aceasta. Cod Galben în Vâlcea

Meteorologii au emis luni, 30 iunie 2014, un nou Cod Galben de ploi şi vijelii, judeţul Vâlcea fiind printre cele 22 de judeţe atenţionate. Aşadar, în Vâlcea, Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Alba, Arad, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov, nordul judeţului Dâmboviţa, Argeş, Gorj, Caras Severin, Mehedinţi, Dolj şi Olt vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Atenţionarea a fost dată pentru intervalul de timp 30 iunie, ora 20.00 – 01 iulie, ora 09.00. „În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în nord-vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp” – susţin meteorologii.
Alexandru Dediu pune punctul pe I: „Banii pe OG 28 vin din ce în ce mai greu”

Primarul de la Păuşeşti Măglaşi spune că este aproape imposibil ca până în 2016 toate localităţile să beneficieze de apă şi canal

Primarul Comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, se alătură edililor care spun că finanţarea proiectelor făcute pe Ordonanţa Guvernamentală 28 are o mare problemă în ceea ce priveşte fondurile: „Din discuţiile purtate cu colegii mei primari la Ghioroiu şi Stoeneşti, fiecare au depus proiecte pe OG 28 pentru alimentări cu apă, canalizări şi drumuri, însă aşa cum se ştie fondurile au început să vină foarte greu. Motivul nu îl ştiu cu exactitate, tot timpul se invocă lipsa de bani din cauza crizei economice. Eu mai ştiu, însă, că de la Uniunea Europeană s-a transmis faptul că până în anul 2016 toate localităţile ţării să fie dodate cu apă curentă şi canalizare. În ritmul în care se merge eu cred că e imposibil de realizat acest obiectiv. Mă repet, nu ştiu de ce nu vin banii. Vă dau exemplu localitatea unde sunt eu primar, care se află la numai 10 kilometri de Râmnicu Vâlcea şi nici la această oră nu avem măcar alimentare cu apoă în toate satele. Şi asta în condiţiile în care la Păuşeşti Măglaşi sunt peste 5000 de locuitori. Ce să mai discutăm de comunele aflate departe de municipiu… Să nu se înţeleagă că dau vina pe conducerea judeţeană, problema e la ministere”

„Nu se pune problema să trecem la finanţări europene pentru proiectele pe care le-am început. În documentaţiile depuse pentru fonduri europene există o declaraţie pe propria răspundere a primarului unde declară că, de exemplu, o alimentare cu apă nu a fost începută pe altă finanţare. Nimeni nu riscă să declare că nu a beneficiat de alte fonduri dacă de exemplu s-a lucrat deja de câteva miliarde pe bani de la minister.”
ŞOCANT: Osemintele unui bărbat, găsite pe dealurile de la Lădeşti

Descoperire macabră pe dealurile din localitatea Lădeşti, acolo unde câţiva bărbaţi care culegeau ciuperci au găsit osemintele unui om. Totul s-a întâmplat joi, 26 iunie a.c., aceştia anunţând imediat autorităţile. Din cauza faptului că accesul în zonă este extrem de dificil, poliţiştii au ajuns la locul unde se aflau osemintele abia vineri, 27 iunie a.c., în jurul prânzului.

Oamenii legii au ridicat oasele omeneşti, ei observând că lipsesc părţi de la mâini, şi le-au dus la Medicina Legală, acolo unde s-a făcut necropsia şi s-a constatat că este vorba de un bărbat în jur de 50 de ani, care este mort de mai bine de doi ani de zile. Mai mult, în preajma osemintelor a fost găsită o brichetă, un briceag şi o sticluţă mică.

Un bărbat din Lădeşti este dat dispărut din 2010

Deocamdată identitatea bărbatului nu a putut fi stabilită, urmând a se face expertize la laboratoare specializate. Sigur, acum poliţiştii urmăresc toate pistele, ei luând în calcul şi faptul că în localitatea Lădeşti este dat dispărut un bărbat din anul 2010. Este vorba despre Valeru Cumpănaşu, care în momentul dispariţiei avea 53 de ani. În ziua de 26 octombrie 2010, el a plecat de acasă cu gândul să se ducă la hramul bisericii din satul Cermegeşti. De atunci, bărbatul nu a mai fost văzut, iar rudele sale susţin că era cunoscut ca fiind alcoolic.

Acum, autorităţile încearcă să stabilească dacă osemintele aparţin acestui bărbat dispărut sau este vorba despre altcineva.

Foto: arhivă adevarul.ro / IPJ Valcea
ACCIDENT: A intrat cu maşina într-o casă din Păuşeşti – Măglaşi

Din cauza vitezei, o şoferiţă a pierdut controlul volanului şi s-a oprit cu maşina în casa unor oameni din Păuşeşti – Măglaşi. Accidentul a avut loc duminică seara, 29 iunie a.c., pe strada Coasta, din Păuşeşti – Măglaşi, acolo unde Elisaveta D. – 51 de ani, din comuna Vlădeşti, a condus cu viteză, iar, la un moment dat, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului şi a intrat direct în gardul unei gospodării. Impactul a fost atât de puternic încât maşina s-a oprit abia în casa unei familii din Păuşeşti – Măglaşi, pagubele fiind însemnate.

În urma accidentului, şoferiţa a suferit un TCC minor şi mai multe contuzii, iar o minoră, pasageră în maşină, a suferit şi ea traumatisme şi policontuzii minore.

Sursa foto: Facebook