1

580 clienti au castigat procesul impotriva Volksbank

O banca din Romania a pierdut procesul in fata a 580 de clienti. Este vorba despre Volksbank. Mediafax ne informeaza ca procesul pe clauze abuzive privind comisionul de risc a fost castigat irevocabil de catre cei 580 de clienti.

Decizia publicata de Tribunalul Bucuresti Judecatoria Sectorului 2 vizeaza 315 contracte de credit.

Volskbank a declarat pentru Mediafax dupa pronuntarea deciziei:

„Credem ca nimeni nu este în masura sa faca aprecieri asupra unor decizii ale instantelor, fie ele negative sau pozitive. Exista atât sentinte favorabile bancii, cât si sentinte precum cea în discutie, ceea ce ne face sa credem ca suntem înca departe de a avea o concluzie pe acest subiect. Ca si pâna acum, Volksbank respecta si pune în aplicare toate deciziile instantelor si îsi asuma atât esecurile, cât si victoriile”.

In decizia pronuntata de Judecatoria Sector 2 se arata:
„Obliga parata sa restituie reclamantilor sumele incasate cu titlu de comision de risc (dupa caz, redenumit comision de administrare credit), de dobanda majorata si de comision rezerva minima obligatorie, de la data incheierii conventiei de credit la zi. Respinge celelalte capete ale cererii, ca neîntemeiate. Obliga parata la plata catre reclamanti a sumei de 217 lei, pentru fiecare reclamant din tabel care nu a renuntat la judecata si nu a încheiat tranzactie, cu titlu de cheltuieli de judecata”.

Sursa foto: Click




Cu cine se însoară Prinţul Carl Philip al Suediei?

Atrăgătorul prinţ Carl Philip al Suediei se însoară. Fericita este numita Sofia Hellqvist, un binecunoscut model suedez de 29 de ani, care îi este iubită prinţului din 2010. Logodna, dacă se adevereşte, va coincide cu un alt eveniment fericit de la curtea suedeză, naşterea primului copil al Prinţesei Madeleine şi al soţului acesteia, finanţistul Christopher O’Neill, viitoarea mamă fiind a patra pe linia de succesiune la tron după Prinţesa Victoria. Termenul acesteia este foarte aproape, chiar în luna februarie.

Al treilea pe linia de succesiune la tronul suedez, Carl este hotărât să-şi facă şi el cât de curând o familie, mai ales că ambele lui surori s-au căsătorit şi au sau vor avea câte un copil.




Medicul-erou Radu Zamfir, nou transplant la Sibiu după accident

Medicul-erou Radu Zamfir şi-a reluat îndeletnicirile profesionale, întorcându-se în sala de operaţie în ziua de joi, 30 ianuarie a.c. După prima intervenţie chirurgicală, efectuată la Fundeni, Radu Zamfir a pornit spre Sibiu, în prima sa misiune de salvare de vieţi, de la accidentul din Munţii Apuseni. .

A urcat din nou în avion ca să ajungă rapid la donatorul pentru care familia şi-a dat acceptul să îi fie prelevate organele, de data aceasta la Sibiu.

Mai multe vieţi care depind de transplanturi de ficat sau de rinichi pot fi astfel salvate, pentru că doctorul Zamfir a decis să meargă mai departe, în echipă cu ceilalţi medici, mai uniţi şi mai puternici. Devotamentul faţă de meserie contează şi pe viitor mai mult ca orice, iar medicul Radu Zamfir îşi respectă cu sfinţenie jurământul pe care l-a luat faţă de pacienţii săi. „Cand iesim din sala, am primit o veste, ca exista un donator la Sibiu si ne vom organiza sa mergem sa facem o prelevare de ficat.”, a spus medicul Zamfir.

Medicul Zamfir a asigurat că, dacă fratele Aurei Ion, tânăra care a murit după accidentul din Apuseni, va dori să se facă doctor, îl va susţine.”I-am zis că dacă vrea sa facă lucrul asta, e o idee inteleapta”, a spus Zamfir. Întrebat de reporter dacă o să-l susţină, medicul a răspuns afirmativ: „Da, dacă o să-şi dorească, cum să nu?




Trei incendii devastatoare în Vâlcea, o persoană a murit

Incendiu de proporţii în localitatea Guşoieni, din judeţul Vâlcea. Totul s-a întâmplat joi, 30 ianuarie 2014, atunci când pompierii au fost chemaţi să stingă flăcările la gospodăria lui Emil L., din satul Guşoianca. Flăcările se pare că s-au declanşat la acoperişul casei acestei familii, în imediata apropiere a coşului pentru evacuarea fumului. Angajaţii ISU Vâlcea au acţionat prompt, însă până la stingerea incendiului acoperişul casei a ars în totalitate, iar din locuinţă au mai ars şi mai multe piese de mobilier. Cei doi soţi ce locuiau acolo au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce vecinii i-au scos din casa în flăcări. Din păcate, Ioana L. a suferit un atac de cord, iar medicii de la SMURD nu au mai putu face nimic pentru ea, femeia decedând. „Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma aprinderii plafonului din lemn al casei, rămas neizolat faţă de materialele combustibile. Conform estimărilor, valoarea pagubelor însumează aproximativ 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate circa 50.000 de lei” – se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.

Coşul de fum, cauza incendiului din Brezoi

Cel de-al doilea incendiu a avut loc tot joi, 31 ianuarie 2014, în localitatea Brezoi, satul Cătineşti. Şi aici tot o casă de locuit a luat foc, acoperişul din lemn arzând în totalitate. „La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei (circa 15 minute), incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la restul locuinţei. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la supraîncălzirea coşului pentru evacuarea fumului, rămas necurăţat înaintea folosirii sistemului de încălzire. Estimările preliminarii arată că valoarea pagubelor totalizează circa 1000 de lei, iar cea a bunurilor salvate circa 8000 de lei” – mai spus pompierii în comunicatul lor.

I-a ars parchetul din apartament în Budeşti

Al treilea incendiu s-a declanşat în dimineaţa zilei de 31 ianuarie 2014, la ora 06.09, în localitatea Budeşti, pe strada Principală, într-un apartament proprietatea lui Lucian M. Până la stingerea incendiului, flăcările declanşate în interiorul apartamentului au mistuit parchetul pe o suprafaţă de aproximativ 1 mp. şi un geamantan din piele aflat în apropierea focarului. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul incendiului incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să producă pagube însemnate.




Relu Fenechiu, fostul ministru liberal in guvernul Ponta,condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, s-a predat, la IPJ Iasi, unde urmeaza sa isi petreaca noaptea. Credeti ca, ajuns la Jilava, isi va scrie si acesta, ca si Adrian Nastase, pe Facebo

{sl_advpoll id=’19’ width=’250′ center=’1′ title=’Relu Fenechiu, fostul ministru liberal in guvernul Ponta,condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, s-a predat, la IPJ Iasi, unde urmeaza sa isi petreaca noaptea. Credeti ca, ajuns la Jilava, isi va scrie si acesta, ca si Adrian Nastase, pe Facebook, “memoriile” nevinovatiei sale?’}




FOTO EXCLUSIV: Accident în lanţ cu patru maşini la Râureni

Patru maşini au produs un carambol pe DN64, la kilometrul 110+800m, la Râureni. Evenimentul s-a produs joi seara, 30 ianuarie 2014, în jurul orei 17.00, accidentul având loc din cauza neatenţiei şoferilor, dar şi a nepăstrării distanţei regulamentare de mers în trafic.

edit4

„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că S. Dumitru, de 26 de ani, din com. Frânceşti, în timp ce conducea un autovehicul marca Opel pe DN 64, la km. 110+800 m, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, nu a păstrat o distanţă de siguranţă, fapt ce a condus la producerea unui carambol. Astfel, tânărul a intrat în coliziune cu un autovehicul marca Ford, condus de M. Mihai, de 49 de ani, din oraşul Băbeni. Cel din urmă a evitat coliziunea cu autovehiculul din faţă şi a rulat pe contrasens. Autovehiculul Opel a intrat în coliziune un autoturism marca Nissan, condus de B. Corneliu, de 46 de ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, care la rândul său a fost împins în autoturismul marca Mercedes, condus de M. Adriana, de 48 de ani, din mun. Craiova, care rula în aceeaşi direcţie” – susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

edit2
Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, însă rezultatul la toţi patru a fost negativ. Poliţiştii i-au audiat şi au fost luate măsurile legale corespunzătoare.

edit3edit5




BREAKING NEWS: A murit MARIOARA MURĂRESCU!


Cunoscuta realizatoare şi prezentatoare de televiziune, Marioara Murărescu, a murit vineri dimineaţa, 31 ianuarie 2014, la vârsta de 66 de ani. Ea era internată la Spitalul Elias din Capitală încă din data de 9 august 2013, având nevoie de îngrijiri medicale permanente. În luna iunie anul trecut, Mioara Murărescu a suferit o operaţie chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori la coloana vertebrală. De atunci, starea ei de sănătate s-a degradat continuu.

Marioara Murărescu s-a făcut cunoscută publicului larg din România după ce a realizat şi prezentat emisiunea de televiziune „Tezaur folkloric”, emisiune difuzată pe TVR.




Român, acuzat de 4 violuri în Italia, arestat în Danemarca

Un cetăţean roman de 27 de ani, suspectat de comiterea a patru violuri în oraşul italian Bologna, zona San Felice, a fost arestat în Danemarca, în baza unui mandat european emis de justiţia italiană.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, românul a fost arestat la Copenhaga. Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a salutat arestarea românului, mulţumindu-le autorităţilor daneze, iar primarul din Bologna, Virginio Merola şi-a exprimat recunoştinţa faţă de autorităţile daneze.




Nu ignoraţi efectele gerului asupra sănătăţii!

Semnele hipotermiei sunt: piele palidă, buze şi unghii albastre, tremurat violent, tulburări de vorbire, ameţeală şi amorţire. Dacă sunteţi în situaţia de a ajuta o persoană îngheţată să se încălzească mai întâi fiţi siguri că mâinile şi picioarele sunt acoperite.

Pe perioada gerului se recomandă ca populaţia să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. Trebuie evitat consumul băuturile alcoolice. În cazul în care deplasarea în spații deschise nu poate fi evitată, se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – haine groase, căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicația și se recomandă consultarea unui medic).

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon. Dacă măsurile de protecţie contra frigului sunt insuficiente, există riscul să apară hipotermia, adică scăderea temperaturii corpului sub 35 de grade Celsius sau degerăturile. Temperatura normală a corpului uman este între +36 de grade C şi +37,5 de grade C. Cele mai mari probleme cu reglarea temperaturii le au copiii şi bătrânii. Rezistenţa copiilor la frig este diferită de a adulţilor care au o masă corporală mai mare expusă la aceleaşi temperaturi scăzute. Pentru orice persoană expusă la temperaturi joase chiar şi pentru o perioada scurtă, mai ales dacă frigul este însoţit de umezeală sau vânt, şi dacă persoana este vârstnică sau copil mic, apare riscul hipotermiei, adică scăderea temperaturii corpului sub +35 de grade C. Semnele hipotermiei sunt: piele palidă, buze şi unghii albastre, tremurat violent, tulburări de vorbire, ameţeală şi amorţire. Comportamentul devine iraţional, apar dezorientarea, apatia, starea de somnolenţă, pulsul e neregulat şi slab iar respiraţia este grea. Apare şi starea de inconştienţă şi dacă nu este împiedicată pierderea de căldură prin înlocuirea hainelor umede cu altele uscate, dacă nu se administrează lichide calde, există riscul de deces.

Cum se acordă primul ajutor în caz de îngheţ

Dacă sunteţi în situaţia de a ajuta o persoană îngheţată să se încălzească mai întâi fiţi siguri că mâinile şi picioarele sunt acoperite, după ce s-au înlăturat mănuşile, şosetele ori încălţările ude. Puteţi introduce mâinile şi picioarele în apă călduţă, la temperatura normală a corpului, dar nu fierbinte pentru că pe zonele amorţite se pot produce arsuri. Nu frecaţi zonele îngheţate! La bătrâni orice căzătură este sinonimă cu o fractură. Aceştia trebuie să aibă grijă în primul rând să nu iasă din casă pentru că riscurile sunt foarte mari sau, dacă este necesară deplasarea, să se încalţe corespunzător şi să folosească un baston pentru a avea o deplasarea mai sigură pe zăpadă. Nici tinerii sau copiii nu sunt feriţi de fracturi, însă în cazul lor oasele sunt mai elastice şi fracturile apar doar în cazul unor căzături foarte puternice.




Tâlhar de 19 ani arestat de poliţiştii vâlceni

Un tânăr de 19 ani este principalul suspect în patru cazuri de tâlhărie ce s-au petrecut în Râmnicu Vâlcea, la începutul acestei săptămâni. Darius S., din Păuşeşti – Măglaşi, a primit vizita poliţiştilor în dimineaţa zilei de 29 ianuarie, el fiind dus la audieri şi reţinut pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Din cercetările oamenilor legii a reieşit că tânărul sustrăgea, prin violenţă, telefoanele mobile ale victimelor, cauzând un prejudiciu de 6.000 de lei. „Este cercetat ca principal suspect de comiterea a 4 fapte de tâlhărie, comise în perioada decembrie 2013-ianuarie 2014 în municipiul Râmnicu Vâlcea. Principalul suspect a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.