1

Săptămâna vâlceană pe scurt

– liderul interimar al organizației județene a PDL Vâlcea “ Dorel Jurcan își va depune candidatura, la București, pentru a fi supus opțiunii interne de partid pentru înalta funcție de lider de partid – la conferința de presă a jupânilor cei mari din UNPR, desfășurată în organizarea impecabilă a liderului UNPR din municipiul Rm. Vâlcea “ Gheorghe Udubae, senatorul Miky Mihăilescu a avut o prezență activă, spirituală și luminoasă, dovedind că nu face parte din categoria parveniților – primul-ministru, Emil Boc, l-a acuzat pe Victor Ponta, că i-a mituit pe parlamentarii din arcul guvernamental pentru a vota moțiunea de cenzură, motiv pentru care trebuie să răspundă penal – Știindu-se cât rău ne-au putut face liberalul Emilian Frâncu și a sa slugă credincioasă Ion Nicolae, prin amenda de 3 miliarde lei ce ne-a fost aplicată pentru comiterea unor acte de indisciplină în construcții, la redacție ne-au sosit câteva scrisori prin care ne este atrasă atenția că senatorul Emilian Frâncu își construiește un „palat de cas㠝, pe strada Danil Ionescu, fără a respecta condițiile PV2, P4D și PUG, amplasat pe un teren „dăruit  de renumitul ¦ Becșenescu

– În ultima ediție, vă informăm că vineri, săptămâna ce a trecut, liderul interimar al organizației județene a PDL Vâlcea “ Dorel Jurcan își va depune candidatura, la București, pentru a fi supus opțiunii interne de partid pentru înalta funcție de lider de  partid. După cum chiar dumnealui ne-a spus, încă nu și-a depus oferta de înscriere la concurs și, după toate probabilitățile o va face miercuri, în această săptămână. Numai că s-a modificat schimbarea. Ministrul Iliescu, aflat și el în competiție, cel care și-a manifestat dorința de a prelua conducerea interimară a organizației a căzut în dizgrația liderului național Emil Boc și ¦ s-ar putea să nu se șitie. Văzându-se lupta acerbă dintre „poftitorul  Romulus Bulacu zis Arici “ susținut de prefectul Bebe Sexologul, cauționat de Auraș “ purtătorul de geantă aflat în funcția de „ține frâul  în Prefectură și modestul interimar Dorel Jurcan, exista varianta ca ministrul VAI Iliescu să fie numit, temporar, ca interimar, la conducerea organizației județene. Numai că Emil Boc, singurul care poate dispune numirea amintită, l-a făcut vinovat pe ministrul Iliescu de „eroarea  din Parlament, privind adoptarea proiectului de lege inițiat de parlamentarii opoziției, prin care TVA scade de la 25% la 5% pentru pâine și carne, lapte, ulei și zahăr și o alta prin care pensiile de până la 2.000 lei devin neimpozabile. Așa că ¦ „trei membri de partid s-au dorit „eroi / unul l-a enervat pe Boc/ și-au rămas doar doi”. Dar uite că un zvon cu iz de realitate ne-a parvenit din anturajul ministresei Elena Umeda, cea Udă și Rea. Unul dintre vâlcenii cu trecere la minunăția sa de fată a vizitat-o, ca să-i pună o vorbă bună lui Dorel Jurcan. Și în politică se practică traficul de influență, nu-i așa? Doar că frumoasa blondă cu doi neuroni de sex opus în creier l-a întrebat pe intervievent de nu i se pare mai potrivită ideea cu „primarul cel tânăr , Romeo Rădulescu să fie lider de partid? Degeaba argumente, degeaba documente, că Nuțy nu și nu ¦ Romeo Rădulescu. Bunăvoința și prea-plecăciunea se răsplătesc, nu? Acum, dacă există vreun vâlcean care crede că „tânărul primar râmnicean  nu vrea să ajungă lider de partid sau să candideze, în anul 2012, la Primăria Râmnicului, după cum a spus-o de mai multe ori, este bătut în cap de razele soarelui. Paști, murgule, iarbă? Astfel că, „eventul  a fost refăcut și „hattrick-ul  reconfirmat.

– La conferința de presă a jupânilor cei mari din UNPR, desfășurată în organizarea impecabilă a liderului UNPR din municipiul Rm. Vâlcea “ Gheorghe Udubae, senatorul Miky Mihăilescu a avut o prezență activă, spirituală și luminoasă, dovedind că nu face parte din categoria parveniților, adică a acelora care au uitat de unde au plecat și-i privesc pe toți de sus, dialogând, amical, cu ziariștii locali, chiar și după inspirata și reu șita conferință de presă. De ce „inspirat㠝? Pentru că s-au putut afla multe lucruri noi despre guvernare, despre viața parlamentară și despre multe necunoscute din Râmnicul nostru drag. Astfel, am aflat că soacra senatorului Mihăilescu a locuit în Rm.Vâlcea, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, în casa unde acum conviețuiește familia deputatului Sorin Zamfirescu, rămânând, ca și soacra sa, cu nostalgia castanilor din primăverile frumosului nostru burg. „Casa a cumpărat-o un medic  “ ne-a zis senatorul Mihăilescu, „la preț de o Dacia. Așa a vrut soacra mea, cu care, de altfel, eu nu mă prea aflam în prieteșuguri . Glumețul parlamentar a rămas stupefiat, aflând de la noi, că „doctorul  care a cumpărat casa este colegul său de Parlament, deputatul PDL ing. Sorin Zamfirescu, confuzia fiind cu soția dumnealui, care chiar este medic. Bucuros că a aflat un crâmpei din adevărul vânzării-cumpărării și numele proprietarului de după soacra sa, acesta și-a promis “ cu voce tare “ să-l caute pe inginerul proprietar, ca să se cunoască. Alăturat acestui subiect, Miky Șpagă “ cum i se mai spune amical, a declarat: „Județul Vâlcea este cel mai frumos județ din țară. Aveți tot ce vă trebuie, de la frumusețile naturii, până la frumuseți umane. Și ar mai fi ceva. Sunteți tare patrioți și conservatori renumiți. Niciun individ ce vine din altă parte, în politică “ să spunem, nu prinde rădăcini în conducerea organizațiilor și extrem de greu în alte domenii. De aceea, nici nu cred că ministrul Iliescu va veni, de la București, cu numirea în plic. Sau, poate, o veni, dar cine să-l accepte? 

Primul-ministru, Emil Boc, l-a acuzat pe Victor Ponta, că i-a mituit pe parlamentarii din arcul guvernamental pentru a vota moțiunea de cenzură, motiv pentru care trebuie să răspundă penal. În replică, liderul PSD susține că premierul nu are creier nici măcar pentru a citi o declarație de-a sa . Mai mult ca sigur că Victor Ponta nu va fi arestat preventiv, de și se auto-declară corupător, chiar dacă specialistului în drept constituțional, Emil Boc, i s-a părut că sesizează o mită în fraza cel puțin zece indivizi care mi-au strâns mâna la mine în birou și mi-au spus că or să voteze moțiunea aseară și-au primit ceea ce trebuia să primeasc㠝. Premierul a subliniat că această declarație reprezintă un autodenunț penal, iar liderul PSD va trebui să răspundă în fața legii pentru iresponsabilitatea mitei electorale comisă în Parlament.  Ponta a încercat singura carte pe care putea miza: să dea senzația unor parlamentari PDL, mai slabi de înger, că dacă nu votează, alți trădători  o s-o facă și ei rămân cu buza umflată. Din păcate, n-a reu șit și e normal așa: nu poți să joci la cacealma când adversarul îți vede cărțile, sau, mai precis, le ascultă la cască.

– Întrebare pentru demnitarii vâlceni: Ce parlamentar român se va arunca de la balcon, ca să apere autonomia universităților, subiect care îi interesează pe circa 500 de rectori și 800 de decani? Punem pariu că nimeni nu șitie câți decani și rectori are țara ¦ Încotro, Educație?

– Poate că românii au frisoane când îl aud pe șieful șiefilor premierului Boc, Jeffrey Franks, declarându-se îngrijorat  de ipoteza că legea va obliga Guvernul ca, de la 1 ianuarie, să aducă din nou salariile la nivelul anterior tăierii cu 25%. Pe asta ar trebui să se certe parlamentarii! Știți cum e să discuți, acum, dacă grădinița se termină la 5 sau la 6 ani? Ca și cum, după ce Băsescu a stabilit că bărbații se pensionează la 64 și femeile la 60 de ani, te întrebi la ce vârstă pot ie și la pensie românii care și-au făcut schimbare de sex.

– Știindu-se cât rău ne-au putut face liberalul Emilian Frâncu și a sa slugă credincioasă Ion Nicolae, prin amenda de 3 miliarde lei ce ne-a fost aplicată pentru comiterea unor acte de indisciplină în construcții, la redacție ne-au sosit câteva scrisori prin care ne este atrasă atenția că senatorul Emilian Frâncu își construiește un „palat de cas㠝, pe strada Danil Ionescu, fără a respecta condițiile PUZ, PUD și PUG, amplasat pe un teren „dăruit  de renumitul ¦ Becșenescu. Chiar daca nu suntem în bune relații cu Frâncu, nu ne face deloc plăcere să citim astfel de intoxicări și le sugerăm anonimilor „scriitori  să nu ne ia de fraieri, că șitim bine ce face Frâncu și cum își face casa. Îl monitorizăm, permanent, până la ușa unde merge și regele pe jos. Așa că le spunem răspândacilor că tot ce construiește parlamentul vâlcean este legal, are toate aprobările de construire și că terenul unde- și amplasează reședința „principiar㠝 este moștenire de la părinții săi, intelectuali avuți și serio și ai societății vâlcene. Ne-ar fi făcut plăcere să-l prindem pe liberal cu spatele gol, având o armă de temut pentru vindecarea spondilozei ce-l macină, dar de data asta ¦ NU! Omul este corect și nu are de ce să fie supus oprobriului public.

– Pataliputra
„Fac ce vreau cu mâinile mele!”

• Manelism liberal/Frâncu şi-a făcut dolarii evantai în Parlament JENANT. Senatorul PNL, Emilian Frâncu, a intrat, din nou, în atenţia presei după ce a fost surprins de camerele de luat vederi numărând un teanc de dolari, vreo 800 de USD, pe care-i primise diurnă pentru deplasarea în Mexic unde va reprezenta România la o conferinţă ONU pe problema rromilor. Întâmplarea al cărui protagonist este parlamentarul vâlcean a avut loc chiar în ziua votării moţiunii de cenzură depusă de PSD, în timp ce afară, pe străzile din faţa Senatului, românii îşi strigau sărăcia. Emilian Frâncu este un personaj politic aparte. Nici mai bun, dar nici mai rău decât alţii, însă, cu siguranţă unul despre care ziarele au ce scrie, iar televiziunile au ce spune, pentru că nu prea a reuşit să se evidenţieze în ochii opiniei publice decât ca un personaj negativ. Dacă vă mai amintiţi, senatorul a mai fost luat la rost de o televiziune naţională, cu prilejul unei vizite în Thailanda, atunci când presa a tras un semnal de alarmă cu privire la costul exorbitant al acestei deplasări. Şi atunci, ca şi acum, omul a explicat că a fost trimis în vizită pentru că ştie o mulţime de limbi străine şi este unul dintre cei mai pregătiţi parlamentari români. Dacă atunci, existau poate raţiuni concrete pentru care Frâncu trebuia să participe la întâlnirea din Thailanda, acum lucrurile stau cu totul diferit. Ce să caute liberalul la o întâlnire pe probleme de rromi? Printre cele trei limbi pe care se laudă că le stăpâneşte se numără cumva şi romanes, că nu înţelegem? Ne va spune că acolo, la ONU, va vorbi limba lui Shakespeare, pe care o ştie la fel de bine ca şi româna, căci a studiat-o încă de mic, când juca şah la palatul de cultură al copiilor şi colecţiona timbre cu animale. O fi, nimic de zis. Dar, totuşi, ce ştie el despre rromi? Nimic, desigur, dar plimbarea contează. Păi cum, să nu vadă şi el odată în viaţă Mexicul? Măcar să mănânce un taco şi tot merită osteneala. Să revenim la bani… Emilian Frâncu este de-a dreptul jenant în filmuleţul celor de la Hotnews şi arată un individ care are cultul banilor. Modul în care îi înşiră pe masă, în chip de evantai, îi mângâie de parcă ar fi nişte animăluţe pufoase cu blana delicată, îi adulmecă cu nările largi, respirându-le parfumul din adâncul plămânilor, îngreţoşează de-a dreptul. Şi mai relevă ceva… O lipsă de civilizaţie profundă a omului care îşi excită la maximum toate simţurile atunci când atinge banii. Dă o impresie de senator cocalar, care ar da bine pe site-urile de profil îmbrăcat în tricouri cu strasuri, blugi mulaţi pe corp şi şapcă cu D&G. De fapt, ca acesta este profilul parlamentarului român în general. Manelism liberal „Vreţi ca România să fie criticată acolo? Eu mă voi duce la toate reuniunile unde România trebuie să fie reprezentată…măcar acolo să nu fim consideraţi o ţară bananieră, a spus senatorul României. Mâinile mele trebuie să stea cuminţi ca la grădiniţă pe ghiozdan? Eu ascultam cu multă atenţie. Şi care e problema? Nu puteţi să vă uitaţi la TV şi să mutaţi un obiect dintr-un loc în altul. Ce fac cu mâinile mele e problema mea”, a spus Frâncu jurnaliştilor care l-au întrebat de ce îşi număra banii pe masă. Iată cum s-a justificat senatorul, atunci când presa l-a chestionat cu privire la destinaţia banilor pe care şi-i făcuse evantai:  „Banii aceia erau pentru a putea să plătesc cazarea şi masa acolo unde voi reprezenta România. Lăsaţi imaginea. Astea sunt chestiuni de presă. Puteam să număr bomboane. Problema este ceea ce gândeam şi ceea ce fac eu. Sunt numărul unu în Parlamentul României în ceea ce priveşte legile care le votez. Dumneavoastră nu număraţi banii atunci când îi primiţi?”, i-a întrebat el pe jurnalişti. Culmea ipocriziei, Emilian Frâncu a declarat chiar că nici măcar nu ştia câţi bani se aflau în plicul primit pentru că, deşi le-a adulmecat mirosul preţ de mai bine de un minut, nu ştia câţi bani erau acolo. Zău? Cam proşti ne credeţi, domnule Frâncu. Noroc că vă ştim demagog şi nu vă credem balivernele. “Nu ştiu câţi bani erau acolo. I-am numărat, dar nu ştiu, că nu m-a interesat. M-am uitat pe plic şi am văzut că era suma exactă, 800 sau 700 de dolari. Eu banii ăştia trebuie să-i dau înapoi. Trebuie să dau înapoi ce nu cheltuiesc. Văd că presa este interesată cum îmi număr eu dolarii în Parlament. Fi-mi-ar capu’ al dracu’, nu puteam eu să-i număr când am primit plicul pe coridor? Dar era jenant pe coridor…”, s-a plâns Frâncu.

Deh, fir-ar al dracu’ să fie de amar!

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU
„Fac ce vreau cu mâinile mele!”

• Manelism liberal/Frâncu şi-a făcut dolarii evantai în Parlament JENANT. Senatorul PNL, Emilian Frâncu, a intrat, din nou, în atenţia presei după ce a fost surprins de camerele de luat vederi numărând un teanc de dolari, vreo 800 de USD, pe care-i primise diurnă pentru deplasarea în Mexic unde va reprezenta România la o conferinţă ONU pe problema rromilor. Întâmplarea al cărui protagonist este parlamentarul vâlcean a avut loc chiar în ziua votării moţiunii de cenzură depusă de PSD, în timp ce afară, pe străzile din faţa Senatului, românii îşi strigau sărăcia. Emilian Frâncu este un personaj politic aparte. Nici mai bun, dar nici mai rău decât alţii, însă, cu siguranţă unul despre care ziarele au ce scrie, iar televiziunile au ce spune, pentru că nu prea a reuşit să se evidenţieze în ochii opiniei publice decât ca un personaj negativ. Dacă vă mai amintiţi, senatorul a mai fost luat la rost de o televiziune naţională, cu prilejul unei vizite în Thailanda, atunci când presa a tras un semnal de alarmă cu privire la costul exorbitant al acestei deplasări. Şi atunci, ca şi acum, omul a explicat că a fost trimis în vizită pentru că ştie o mulţime de limbi străine şi este unul dintre cei mai pregătiţi parlamentari români. Dacă atunci, existau poate raţiuni concrete pentru care Frâncu trebuia să participe la întâlnirea din Thailanda, acum lucrurile stau cu totul diferit. Ce să caute liberalul la o întâlnire pe probleme de rromi? Printre cele trei limbi pe care se laudă că le stăpâneşte se numără cumva şi romanes, că nu înţelegem? Ne va spune că acolo, la ONU, va vorbi limba lui Shakespeare, pe care o ştie la fel de bine ca şi româna, căci a studiat-o încă de mic, când juca şah la palatul de cultură al copiilor şi colecţiona timbre cu animale. O fi, nimic de zis. Dar, totuşi, ce ştie el despre rromi? Nimic, desigur, dar plimbarea contează. Păi cum, să nu vadă şi el odată în viaţă Mexicul? Măcar să mănânce un taco şi tot merită osteneala. Să revenim la bani… Emilian Frâncu este de-a dreptul jenant în filmuleţul celor de la Hotnews şi arată un individ care are cultul banilor. Modul în care îi înşiră pe masă, în chip de evantai, îi mângâie de parcă ar fi nişte animăluţe pufoase cu blana delicată, îi adulmecă cu nările largi, respirându-le parfumul din adâncul plămânilor, îngreţoşează de-a dreptul. Şi mai relevă ceva… O lipsă de civilizaţie profundă a omului care îşi excită la maximum toate simţurile atunci când atinge banii. Dă o impresie de senator cocalar, care ar da bine pe site-urile de profil îmbrăcat în tricouri cu strasuri, blugi mulaţi pe corp şi şapcă cu D&G. De fapt, ca acesta este profilul parlamentarului român în general. Manelism liberal „Vreţi ca România să fie criticată acolo? Eu mă voi duce la toate reuniunile unde România trebuie să fie reprezentată…măcar acolo să nu fim consideraţi o ţară bananieră, a spus senatorul României. Mâinile mele trebuie să stea cuminţi ca la grădiniţă pe ghiozdan? Eu ascultam cu multă atenţie. Şi care e problema? Nu puteţi să vă uitaţi la TV şi să mutaţi un obiect dintr-un loc în altul. Ce fac cu mâinile mele e problema mea”, a spus Frâncu jurnaliştilor care l-au întrebat de ce îşi număra banii pe masă. Iată cum s-a justificat senatorul, atunci când presa l-a chestionat cu privire la destinaţia banilor pe care şi-i făcuse evantai:  „Banii aceia erau pentru a putea să plătesc cazarea şi masa acolo unde voi reprezenta România. Lăsaţi imaginea. Astea sunt chestiuni de presă. Puteam să număr bomboane. Problema este ceea ce gândeam şi ceea ce fac eu. Sunt numărul unu în Parlamentul României în ceea ce priveşte legile care le votez. Dumneavoastră nu număraţi banii atunci când îi primiţi?”, i-a întrebat el pe jurnalişti. Culmea ipocriziei, Emilian Frâncu a declarat chiar că nici măcar nu ştia câţi bani se aflau în plicul primit pentru că, deşi le-a adulmecat mirosul preţ de mai bine de un minut, nu ştia câţi bani erau acolo. Zău? Cam proşti ne credeţi, domnule Frâncu. Noroc că vă ştim demagog şi nu vă credem balivernele. “Nu ştiu câţi bani erau acolo. I-am numărat, dar nu ştiu, că nu m-a interesat. M-am uitat pe plic şi am văzut că era suma exactă, 800 sau 700 de dolari. Eu banii ăştia trebuie să-i dau înapoi. Trebuie să dau înapoi ce nu cheltuiesc. Văd că presa este interesată cum îmi număr eu dolarii în Parlament. Fi-mi-ar capu’ al dracu’, nu puteam eu să-i număr când am primit plicul pe coridor? Dar era jenant pe coridor…”, s-a plâns Frâncu.

Deh, fir-ar al dracu’ să fie de amar!

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU
Pontănacu’

Într-o inspiraţie fecundă sau imundă (luaţi-o cum vreţi!), Ion Iliescu – născătorul partidului neo-comunist român, l-a dăruit pe Mircea Geoană cu eticheta de “Prostănac”, ştiind el de ce şi rău a făcut că nu a spus asta până atunci. Mai târziu, Geoană, confirmând intuiţia “născătorului” de PSD, şi-a transformat porecla în renume, vizitându-l pe S.O. Vântu, acasă, în preziua confruntării finale cu Traian Băsescu în competiţia la prezidenţiale, ratând, astfel, solemnitatea de primirea onorului la preşedinte, la Palatul Cotroceni. Lui Mircea Geoană – Prostănacu’ i-a urmat, la conducerea PSD, tot după cum a vrut Tătuka Ilici, procurorul Victor Ponta alias Che Guralivos, despre care, în particular, se spun numai lucruri grave, de la chefliu notoriu, consumator de manele licenţioase şi dansator din buric pe mesele tovărăşeşti, din ţară şi din străinătate, până la moartea fostului său coleg şi prieten din Procuratura Generală, Cristian Panait sau furtul Vilei “Lucreţiu Pătrăşcanu”, de la Buşteni (Poiana Ţapului), proprietatea Nadiei Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata de soră a lui Lucreţiu Pătrăşcanu, care era moştenitoarea de drept, cu acte-n regulă, a renumitului imobil. Ziariştii din presa centrală, fini observatori ai comportamentului său agresiv inutil, l-au botezat, cu “le nome de guerre” – Pontănacu’. Aceasta înseamnă tot un fel de prost, dar mai înalt şi cu ochelari. Şi cum i s-ar fi putut spune altfel, el făcând, în ultima perioadă, foarte multe gesturi riscante politic. A vorbit despre suspendarea preşedintelui, pe un subiect care nu avea nicio legătură cu preşedintele. A iniţiat o moţiune de cenzură şi a ţinut opinia publică două zile cu sufletul la gură, spunând că mai are cinci voturi, patru voturi de luat, trei voturi, două voturi, ca a doua zi să aflăm că s-a întâlnit în birou cu zece parlamentari, le-a dat ce-au vrut şi dumnealor, pe urmă, l-au trădat. Sunt acţiuni evident riscante pentru un om politic. Discursul său a devenit din ce în ce mai demagogic, mai vulgar şi mai agresiv, dar şi mai lipsit de substanţă. În loc să tragă partidul spre o stânga modernă, l-a îngropat şi mai tare în populisme, culminând cu un program de guvernare nu doar nefezabil, ci chiar ridicol. Individul ăsta găunos, numai la Traian Băsescu se poate raporta. Dovedeşte cât e de mic. Faptul că umblă cu şapca revoluţionară pe cap, că foloseşte un limbaj suburban şi că este obraznic, mă face să cred că Ponta – Pontănacu’ este un demagog veritabil şi are, mai degrabă, legătură cu maidanul, decât cu cartea şi cultura, în general. Ponta este cea mai abjectă apariţie politică a ultimilor 20 de ani. Dacă Vadim a devenit circar şi papiţoi, măcar are talent literar şi a dus pamfletul spre nesimţire, cu talent. Ponta e nesimţit de la natură, mojic şi lipsit de staif, brutal şi fără cultură, incapabil de dragoste de neam. Ca să-şi obţină ciolanul şi pentru a-şi scărpina orgoliul de-a dreptul bolnav, a fost în stare să zică manifestanţilor din Piaţa Constituţiei că sunt păziţi cu gloanţe de război (pericol mare de reacţie, panică în masă, morţi la îmbulzeală). Deci, Ponta aruncă, fără să clipească, ţara în neant. Nu-i pasă de proştii pe care-i manipulează, ci îi pasă doar de vânătoarea lui de funcţii şi de putere. Dacă, însă, vreţi o caracterizare sau asemănare în lumea extremismului bolşevic, plină de un maldăr de criminali nativi, model Lenin, Ponta are comportamentul lui Pol Pot al Khmerilor roşii. Iată ce a zis dictatorul african, într-o zi nefericită pentru poporul său: “- Ce populaţie avem în Kampuchia populară? • 4 milioane, i s-a răspuns. – Câţi sunt împotriva noastră (adică regalişti, democraţi, pro-chinezi, pro-vietnamezi, neutri)? • 2 milioane! – Împuşcaţii pe toţi…”. Ceea ce s-a şi întâmplat. Credeţi cumva că Pol Pot a păţit ceva, după ’90, când comunismul a căzut în deşuetitudine? Nici vorbă… Şi-a încasat liniştit pensia de activist de partid, convins fiind şi azi că şi-a făcut datoria de bolşevic curat, demn urmaş al lui Lenin. El nu a întinat frumoasele idealuri ale mişcării proletare mondiale, doarme perfect şi are conştiinţa că a făcut ceea ce trebuia, conform doctrinei. Deci, Ponta nu este ultimul stalinist al României, ci cel mai tânăr leninist al României, produs de marcă al PSD. Ultimul stalinist este Ion Iliescu. L-am văzut pe copilul bătrân Ponta, acest produs nesărat al nomenclaturismului aflat la a treia generaţie, acest nepot al lui Iliescu şi fiu al lui Năstase, conducând mulţimile pe străzile capitalei, în cea mai tâmpită montare făcută vreodată. Regretabil comportamentul acestui lider. Însoţit de Vanghelie şi de patroana (de) Plumb, la manifestaţia sindicatelor, părea invincibil, numai că, s-a dovedit a fi marele perdant. Lipsit de inspiraţie şi de discurs politic, de inteligenţă şi de aprofundarea unor evenimente politice, a demonstrat superficialitate, lipsa de coerenţă, lipsa de viziune politică şi aroganţa. Geoană era stângaci, în modul lui de a se exprima, ceea ce ne făcea să-l considerăm ca pe un prostănac, dar Geoană era simpatic, pe când acest “mic Titulescu” are toate metehnele unui bolşevic: arogant, mincinos, ipocrit, hoţ, parvenit, arivist, etc. Este o nulitate, este foarte antipatic, un nesuferit. PSD-ul s-a umplut de ridicol cu “Pontănacu” la cârmă. De fapt, acest partid care, cândva avea mulţi oameni competenţi şi valoroşi, a ajuns să fie reprezentat de câţiva “pulifrici” (citat, din “opera” doctorului Oprescu, primarul Bucureştiului). Ca o concluzie, pot spune că PSD-iştii sunt perfect conştienţi că pe căi corecte şi legale, nu vor câştiga niciodată alegerile. Iar Pontănacul forţează realitatea!

Romeo Popescu
Pontănacu’

Într-o inspiraţie fecundă sau imundă (luaţi-o cum vreţi!), Ion Iliescu – născătorul partidului neo-comunist român, l-a dăruit pe Mircea Geoană cu eticheta de “Prostănac”, ştiind el de ce şi rău a făcut că nu a spus asta până atunci. Mai târziu, Geoană, confirmând intuiţia “născătorului” de PSD, şi-a transformat porecla în renume, vizitându-l pe S.O. Vântu, acasă, în preziua confruntării finale cu Traian Băsescu în competiţia la prezidenţiale, ratând, astfel, solemnitatea de primirea onorului la preşedinte, la Palatul Cotroceni. Lui Mircea Geoană – Prostănacu’ i-a urmat, la conducerea PSD, tot după cum a vrut Tătuka Ilici, procurorul Victor Ponta alias Che Guralivos, despre care, în particular, se spun numai lucruri grave, de la chefliu notoriu, consumator de manele licenţioase şi dansator din buric pe mesele tovărăşeşti, din ţară şi din străinătate, până la moartea fostului său coleg şi prieten din Procuratura Generală, Cristian Panait sau furtul Vilei “Lucreţiu Pătrăşcanu”, de la Buşteni (Poiana Ţapului), proprietatea Nadiei Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata de soră a lui Lucreţiu Pătrăşcanu, care era moştenitoarea de drept, cu acte-n regulă, a renumitului imobil. Ziariştii din presa centrală, fini observatori ai comportamentului său agresiv inutil, l-au botezat, cu “le nome de guerre” – Pontănacu’. Aceasta înseamnă tot un fel de prost, dar mai înalt şi cu ochelari. Şi cum i s-ar fi putut spune altfel, el făcând, în ultima perioadă, foarte multe gesturi riscante politic. A vorbit despre suspendarea preşedintelui, pe un subiect care nu avea nicio legătură cu preşedintele. A iniţiat o moţiune de cenzură şi a ţinut opinia publică două zile cu sufletul la gură, spunând că mai are cinci voturi, patru voturi de luat, trei voturi, două voturi, ca a doua zi să aflăm că s-a întâlnit în birou cu zece parlamentari, le-a dat ce-au vrut şi dumnealor, pe urmă, l-au trădat. Sunt acţiuni evident riscante pentru un om politic. Discursul său a devenit din ce în ce mai demagogic, mai vulgar şi mai agresiv, dar şi mai lipsit de substanţă. În loc să tragă partidul spre o stânga modernă, l-a îngropat şi mai tare în populisme, culminând cu un program de guvernare nu doar nefezabil, ci chiar ridicol. Individul ăsta găunos, numai la Traian Băsescu se poate raporta. Dovedeşte cât e de mic. Faptul că umblă cu şapca revoluţionară pe cap, că foloseşte un limbaj suburban şi că este obraznic, mă face să cred că Ponta – Pontănacu’ este un demagog veritabil şi are, mai degrabă, legătură cu maidanul, decât cu cartea şi cultura, în general. Ponta este cea mai abjectă apariţie politică a ultimilor 20 de ani. Dacă Vadim a devenit circar şi papiţoi, măcar are talent literar şi a dus pamfletul spre nesimţire, cu talent. Ponta e nesimţit de la natură, mojic şi lipsit de staif, brutal şi fără cultură, incapabil de dragoste de neam. Ca să-şi obţină ciolanul şi pentru a-şi scărpina orgoliul de-a dreptul bolnav, a fost în stare să zică manifestanţilor din Piaţa Constituţiei că sunt păziţi cu gloanţe de război (pericol mare de reacţie, panică în masă, morţi la îmbulzeală). Deci, Ponta aruncă, fără să clipească, ţara în neant. Nu-i pasă de proştii pe care-i manipulează, ci îi pasă doar de vânătoarea lui de funcţii şi de putere. Dacă, însă, vreţi o caracterizare sau asemănare în lumea extremismului bolşevic, plină de un maldăr de criminali nativi, model Lenin, Ponta are comportamentul lui Pol Pot al Khmerilor roşii. Iată ce a zis dictatorul african, într-o zi nefericită pentru poporul său: “- Ce populaţie avem în Kampuchia populară? • 4 milioane, i s-a răspuns. – Câţi sunt împotriva noastră (adică regalişti, democraţi, pro-chinezi, pro-vietnamezi, neutri)? • 2 milioane! – Împuşcaţii pe toţi…”. Ceea ce s-a şi întâmplat. Credeţi cumva că Pol Pot a păţit ceva, după ’90, când comunismul a căzut în deşuetitudine? Nici vorbă… Şi-a încasat liniştit pensia de activist de partid, convins fiind şi azi că şi-a făcut datoria de bolşevic curat, demn urmaş al lui Lenin. El nu a întinat frumoasele idealuri ale mişcării proletare mondiale, doarme perfect şi are conştiinţa că a făcut ceea ce trebuia, conform doctrinei. Deci, Ponta nu este ultimul stalinist al României, ci cel mai tânăr leninist al României, produs de marcă al PSD. Ultimul stalinist este Ion Iliescu. L-am văzut pe copilul bătrân Ponta, acest produs nesărat al nomenclaturismului aflat la a treia generaţie, acest nepot al lui Iliescu şi fiu al lui Năstase, conducând mulţimile pe străzile capitalei, în cea mai tâmpită montare făcută vreodată. Regretabil comportamentul acestui lider. Însoţit de Vanghelie şi de patroana (de) Plumb, la manifestaţia sindicatelor, părea invincibil, numai că, s-a dovedit a fi marele perdant. Lipsit de inspiraţie şi de discurs politic, de inteligenţă şi de aprofundarea unor evenimente politice, a demonstrat superficialitate, lipsa de coerenţă, lipsa de viziune politică şi aroganţa. Geoană era stângaci, în modul lui de a se exprima, ceea ce ne făcea să-l considerăm ca pe un prostănac, dar Geoană era simpatic, pe când acest “mic Titulescu” are toate metehnele unui bolşevic: arogant, mincinos, ipocrit, hoţ, parvenit, arivist, etc. Este o nulitate, este foarte antipatic, un nesuferit. PSD-ul s-a umplut de ridicol cu “Pontănacu” la cârmă. De fapt, acest partid care, cândva avea mulţi oameni competenţi şi valoroşi, a ajuns să fie reprezentat de câţiva “pulifrici” (citat, din “opera” doctorului Oprescu, primarul Bucureştiului). Ca o concluzie, pot spune că PSD-iştii sunt perfect conştienţi că pe căi corecte şi legale, nu vor câştiga niciodată alegerile. Iar Pontănacul forţează realitatea!

Romeo Popescu
Profesorii din Horezu au făcut grevă pentru asigurarea căldurii în liceu

PROTEST. Profesorii de la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu au făcut o grevă de două ore, în curtea şcolii, alături de elevii alungaţi de frigul din clasele de curs. Cadrele didactice şi elevii au protestat astfel împotriva condiţiilor inumane în care-şi desfăşoară activitatea dar şi a salariilor mizere oferite de Guvernul Boc. La finele săptămânii trecute, directorii  a şapte unităţi şcolare de pe teritoriul judeţului s-au trezit pe cap cu o grevă spontană. Conflictul s-a declanşat la Colegiul Mircea cel Bătrân, din Rm. Vâlcea, unde cadrele didactice au manifestat împotriva modificărilor aduse Legii Învăţământului şi a reducerilor salariale operate de actualul guvern. La Horezu, manifestaţia a avut o conotaţie socială,  profesorii şi elevii au manifestat în curtea şcolii, timp de două ore, împotriva  condiţiilor inumane în care sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea. An de an, profesorii şi elevii liceului  sunt obligaţi să înveţe în frig pentru că primarul Constantin Niţu nu este  capabil să le asigure condiţii decente. Primarul spune că  bugetul Primăriei nu-i permite să suporte aceste cheltuieli şi cere implicarea CJ pe motiv că în respectiva unitate şcolară învaţă copii din mai multe localităţi vâlcene, nu doar din Horezu. La echilibrarea bugetară din toamna acestui an,  Horezu a primit  suma de 320 de milioane de lei vechi, ca o completare la  bugetul primăriei de 15 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care datoriile înregistrate de Primăria Horezu sunt egale cu bugetul, iar fondul lunar de salarii al angajaţilor Primăriei se ridică la impresionanta sumă de 2,3 miliarde de lei, lunar. Banii respectivi acoperă atât salariile celor 105 angajaţi, dar şi a celor 65 de însoţitori ai  persoanelor cu handicap. Cheltuielile anuale se ridică la 33 miliarde de lei vechi, bani pe care primăria nu-i realizează din veniturile proprii, veniturile situându-se undeva la 15 miliarde lei vechi, adică jumătate din necesar. La finele lunii septembrie, primarul Constantin  Niţu a cerut ajutorul conducerii CJ Vâlcea pentru asigurarea combustibilului necesar încălzirii liceului,  Primăria Horezu fiind obligată  să scoată din buget, anual, şase miliarde lei doar  pentru întreţinerea lui.  La începutul anului şcolar, în şedinţa din luna septembrie, CJ a alocat Primăriei Horezu suma de 50.000 lei pentru achiziţionarea combustibilului necesar încălzirii Liceului ,,Constantin Brâncoveanu”, plus alte 66.000 lei, pentru plata salariilor. În momentul alocării banilor, consilierii PNL au atras atenţia că alocarea acestei sume nu rezolvă problema, singura variantă viabilă de reducere a cheltuielilor ar fi schimbarea centralei proprii pe alt gen de combustibil. O acţiune ce implică costuri suplimentare, inexistente în acest moment. Până la găsirea fondurilor necesare profesorii şi elevii vor primi căldură cu porţia, în funcţie de urgenţele aflate pe ordinea de zi a CJ. DANA NEDESCU
Profesorii din Horezu au făcut grevă pentru asigurarea căldurii în liceu

PROTEST. Profesorii de la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu au făcut o grevă de două ore, în curtea şcolii, alături de elevii alungaţi de frigul din clasele de curs. Cadrele didactice şi elevii au protestat astfel împotriva condiţiilor inumane în care-şi desfăşoară activitatea dar şi a salariilor mizere oferite de Guvernul Boc. La finele săptămânii trecute, directorii  a şapte unităţi şcolare de pe teritoriul judeţului s-au trezit pe cap cu o grevă spontană. Conflictul s-a declanşat la Colegiul Mircea cel Bătrân, din Rm. Vâlcea, unde cadrele didactice au manifestat împotriva modificărilor aduse Legii Învăţământului şi a reducerilor salariale operate de actualul guvern. La Horezu, manifestaţia a avut o conotaţie socială,  profesorii şi elevii au manifestat în curtea şcolii, timp de două ore, împotriva  condiţiilor inumane în care sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea. An de an, profesorii şi elevii liceului  sunt obligaţi să înveţe în frig pentru că primarul Constantin Niţu nu este  capabil să le asigure condiţii decente. Primarul spune că  bugetul Primăriei nu-i permite să suporte aceste cheltuieli şi cere implicarea CJ pe motiv că în respectiva unitate şcolară învaţă copii din mai multe localităţi vâlcene, nu doar din Horezu. La echilibrarea bugetară din toamna acestui an,  Horezu a primit  suma de 320 de milioane de lei vechi, ca o completare la  bugetul primăriei de 15 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care datoriile înregistrate de Primăria Horezu sunt egale cu bugetul, iar fondul lunar de salarii al angajaţilor Primăriei se ridică la impresionanta sumă de 2,3 miliarde de lei, lunar. Banii respectivi acoperă atât salariile celor 105 angajaţi, dar şi a celor 65 de însoţitori ai  persoanelor cu handicap. Cheltuielile anuale se ridică la 33 miliarde de lei vechi, bani pe care primăria nu-i realizează din veniturile proprii, veniturile situându-se undeva la 15 miliarde lei vechi, adică jumătate din necesar. La finele lunii septembrie, primarul Constantin  Niţu a cerut ajutorul conducerii CJ Vâlcea pentru asigurarea combustibilului necesar încălzirii liceului,  Primăria Horezu fiind obligată  să scoată din buget, anual, şase miliarde lei doar  pentru întreţinerea lui.  La începutul anului şcolar, în şedinţa din luna septembrie, CJ a alocat Primăriei Horezu suma de 50.000 lei pentru achiziţionarea combustibilului necesar încălzirii Liceului ,,Constantin Brâncoveanu”, plus alte 66.000 lei, pentru plata salariilor. În momentul alocării banilor, consilierii PNL au atras atenţia că alocarea acestei sume nu rezolvă problema, singura variantă viabilă de reducere a cheltuielilor ar fi schimbarea centralei proprii pe alt gen de combustibil. O acţiune ce implică costuri suplimentare, inexistente în acest moment. Până la găsirea fondurilor necesare profesorii şi elevii vor primi căldură cu porţia, în funcţie de urgenţele aflate pe ordinea de zi a CJ. DANA NEDESCU
Profesorii din Horezu au făcut grevă pentru asigurarea căldurii în liceu

PROTEST. Profesorii de la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu au făcut o grevă de două ore, în curtea şcolii, alături de elevii alungaţi de frigul din clasele de curs. Cadrele didactice şi elevii au protestat astfel împotriva condiţiilor inumane în care-şi desfăşoară activitatea dar şi a salariilor mizere oferite de Guvernul Boc. La finele săptămânii trecute, directorii  a şapte unităţi şcolare de pe teritoriul judeţului s-au trezit pe cap cu o grevă spontană. Conflictul s-a declanşat la Colegiul Mircea cel Bătrân, din Rm. Vâlcea, unde cadrele didactice au manifestat împotriva modificărilor aduse Legii Învăţământului şi a reducerilor salariale operate de actualul guvern. La Horezu, manifestaţia a avut o conotaţie socială,  profesorii şi elevii au manifestat în curtea şcolii, timp de două ore, împotriva  condiţiilor inumane în care sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea. An de an, profesorii şi elevii liceului  sunt obligaţi să înveţe în frig pentru că primarul Constantin Niţu nu este  capabil să le asigure condiţii decente. Primarul spune că  bugetul Primăriei nu-i permite să suporte aceste cheltuieli şi cere implicarea CJ pe motiv că în respectiva unitate şcolară învaţă copii din mai multe localităţi vâlcene, nu doar din Horezu. La echilibrarea bugetară din toamna acestui an,  Horezu a primit  suma de 320 de milioane de lei vechi, ca o completare la  bugetul primăriei de 15 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care datoriile înregistrate de Primăria Horezu sunt egale cu bugetul, iar fondul lunar de salarii al angajaţilor Primăriei se ridică la impresionanta sumă de 2,3 miliarde de lei, lunar. Banii respectivi acoperă atât salariile celor 105 angajaţi, dar şi a celor 65 de însoţitori ai  persoanelor cu handicap. Cheltuielile anuale se ridică la 33 miliarde de lei vechi, bani pe care primăria nu-i realizează din veniturile proprii, veniturile situându-se undeva la 15 miliarde lei vechi, adică jumătate din necesar. La finele lunii septembrie, primarul Constantin  Niţu a cerut ajutorul conducerii CJ Vâlcea pentru asigurarea combustibilului necesar încălzirii liceului,  Primăria Horezu fiind obligată  să scoată din buget, anual, şase miliarde lei doar  pentru întreţinerea lui.  La începutul anului şcolar, în şedinţa din luna septembrie, CJ a alocat Primăriei Horezu suma de 50.000 lei pentru achiziţionarea combustibilului necesar încălzirii Liceului ,,Constantin Brâncoveanu”, plus alte 66.000 lei, pentru plata salariilor. În momentul alocării banilor, consilierii PNL au atras atenţia că alocarea acestei sume nu rezolvă problema, singura variantă viabilă de reducere a cheltuielilor ar fi schimbarea centralei proprii pe alt gen de combustibil. O acţiune ce implică costuri suplimentare, inexistente în acest moment. Până la găsirea fondurilor necesare profesorii şi elevii vor primi căldură cu porţia, în funcţie de urgenţele aflate pe ordinea de zi a CJ. DANA NEDESCU
Profesorii din Horezu au făcut grevă pentru asigurarea căldurii în liceu

PROTEST. Profesorii de la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu au făcut o grevă de două ore, în curtea şcolii, alături de elevii alungaţi de frigul din clasele de curs. Cadrele didactice şi elevii au protestat astfel împotriva condiţiilor inumane în care-şi desfăşoară activitatea dar şi a salariilor mizere oferite de Guvernul Boc. La finele săptămânii trecute, directorii  a şapte unităţi şcolare de pe teritoriul judeţului s-au trezit pe cap cu o grevă spontană. Conflictul s-a declanşat la Colegiul Mircea cel Bătrân, din Rm. Vâlcea, unde cadrele didactice au manifestat împotriva modificărilor aduse Legii Învăţământului şi a reducerilor salariale operate de actualul guvern. La Horezu, manifestaţia a avut o conotaţie socială,  profesorii şi elevii au manifestat în curtea şcolii, timp de două ore, împotriva  condiţiilor inumane în care sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea. An de an, profesorii şi elevii liceului  sunt obligaţi să înveţe în frig pentru că primarul Constantin Niţu nu este  capabil să le asigure condiţii decente. Primarul spune că  bugetul Primăriei nu-i permite să suporte aceste cheltuieli şi cere implicarea CJ pe motiv că în respectiva unitate şcolară învaţă copii din mai multe localităţi vâlcene, nu doar din Horezu. La echilibrarea bugetară din toamna acestui an,  Horezu a primit  suma de 320 de milioane de lei vechi, ca o completare la  bugetul primăriei de 15 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care datoriile înregistrate de Primăria Horezu sunt egale cu bugetul, iar fondul lunar de salarii al angajaţilor Primăriei se ridică la impresionanta sumă de 2,3 miliarde de lei, lunar. Banii respectivi acoperă atât salariile celor 105 angajaţi, dar şi a celor 65 de însoţitori ai  persoanelor cu handicap. Cheltuielile anuale se ridică la 33 miliarde de lei vechi, bani pe care primăria nu-i realizează din veniturile proprii, veniturile situându-se undeva la 15 miliarde lei vechi, adică jumătate din necesar. La finele lunii septembrie, primarul Constantin  Niţu a cerut ajutorul conducerii CJ Vâlcea pentru asigurarea combustibilului necesar încălzirii liceului,  Primăria Horezu fiind obligată  să scoată din buget, anual, şase miliarde lei doar  pentru întreţinerea lui.  La începutul anului şcolar, în şedinţa din luna septembrie, CJ a alocat Primăriei Horezu suma de 50.000 lei pentru achiziţionarea combustibilului necesar încălzirii Liceului ,,Constantin Brâncoveanu”, plus alte 66.000 lei, pentru plata salariilor. În momentul alocării banilor, consilierii PNL au atras atenţia că alocarea acestei sume nu rezolvă problema, singura variantă viabilă de reducere a cheltuielilor ar fi schimbarea centralei proprii pe alt gen de combustibil. O acţiune ce implică costuri suplimentare, inexistente în acest moment. Până la găsirea fondurilor necesare profesorii şi elevii vor primi căldură cu porţia, în funcţie de urgenţele aflate pe ordinea de zi a CJ. DANA NEDESCU
OLTCHIM A TRECUT PE PROFIT ÎN LUNA SEPTEMBRIE

REUȘITĂ. Oltchim S.A. a reușit să înregistreze profit per total activitate în luna septembrie 2010, în ciuda atacurilor permanente ale acționarului minoritar PCC SE care au perturbat activitatea companiei. Din noiembrie 2008, OLTCHIM S.A. funcționează la 35% din capacitate din cauza lipsei etilenei, principala materie primă a combinatului, odată cu oprirea de către OMV PETROM SA a activității de petrochimie de la Arpechim Pitești. În condiții de funcționare redusă societatea a înregistrat pierderi pe total activitate. Imediat după oprirea activității de petrochimie, S.C. Oltchim S.A. a căutat soluții pentru eficientizarea activității. Oltchim a achiziționat activitatea de petrochimie de la Omv Petrom SA Sucursala Arpechim Pitești care va conduce la funcționarea la capacitate a societății în condiții de eficiență. În prezent reparația și revizia generală a instalațiilor din cadrul diviziei petrochimice este finalizată integral, urmând ca după obținerea creditelor necesare finanțării capitalului de lucru această activitate să fie repornită. În paralel cu achiziția petrochimiei, Oltchim a îmbunătățit funcționarea instalațiilor care nu sunt dependente de consumul de etilenă, astfel încât să se eficientizeze activitatea chiar și în condiții de funcționare redusă. Septembrie 2010 este prima lună (după noiembrie 2008) când S.C. Oltchim S.A. Rm. Vâlcea înregistrează profit pe total activitate, profitul din activitatea de exploatare acoperind integral pierderea financiară. Prin soluțiile aplicate de managementul societății s-a reușit ca nivelul producției marfă și al cifrei de afaceri să fie realizat cu peste 28% față de media primelor nouă luni din acest an, iar exportul să înregistreze o creștere cu 21%. Sinteza principalilor indicatori economico–financiari realizați în septembrie 2010 de către S.C. Oltchim S.A. Rm. Vâlcea se prezintă astfel:

Nr. Crt. Denumire indicator economico – financiar Valoare (mii lei) Valoare (echiv. mii EUR)
1 Cifra de afaceri 132.533 31.080
2 Rezultat din exploatare + 4.182 + 980
3 Rezultat brut + 876 + 205
4 EBITDA 12.939 3.034

Pentru luna octombrie 2010 Oltchim estimează o cifră de afaceri de 31.800 mii euro, iar în noiembrie 2010, în condițiile asigurării banilor necesari pentru plata materiilor prime, ne așteptăm la o cifră de afaceri de 40.600 mii euro cu înregistrarea de profit pe total activitate. Toate aceste rezultate reprezintă un motiv de îngrijorare pentru acționarul minoritar ostil PCC SE care și-a intensificat atacurile împotriva Oltchim. Cea mai recentă intervenție distructivă a PCC SE este din data de 27 octombrie 2010 când a contestat decizia luată în ultima Adunare Generală a Acționarilor Oltchim, ca societatea să contracteze un împrumut de o sută milioane de euro pentru capital de lucru, necesar repornirii activității de petrochimie și funcționare la capacitate, în condiții de eficiență. Prin acest nou proces, PCC SE arată încă odată că nu-i convine ca S.C. Oltchim S.A. să funcționeze în condiții de rentabilitate și să-și redreseze activitatea financiară pentru a-și mări credibilitatea pe piață. O asemenea realizare ar conduce implicit la creșterea valorii bursiere și a valorii de vânzare a societății, zadărnicind încercările acestui acționar minoritar să cumpere Oltchim la un preț derizoriu așa cum și-ar fi dorit. Biroul de Presă OLTCHIM SA