1

Pesediștii și pedeliștii și-au că rat pumni chiar în fața polițiștilor

” Afișele anti-PSD din Râmnic, mărul discordiei

BĂTAIE. De câteva zile, între membrii PSD și PD-L a izbucnit un scandal monstru. Cauza disensiunilor o constituie afișele electorate, anti-PSD, care au apărut, peste noapte, în municipiul Rm. Vâlcea. Primarul Mircea Gutău susține că nu poate săle dea jos pentru că spațiul publicitar de pe panouri a fost închiriat unei firme bucureștene, INTERMEDIA. Duminică , 29 noiembrie 2009, însă , certurile aprinse dintre pesediști și pedeliști au degenerat în bătaie. Șoferul președintelui Consiliului Județean (CJ) Vâlcea Ion Cîlea, Gheorghe Hogea, a fost lovit de un tânăr democrat-liberal cu pumnul în gură, agresorul spărgându-i buza. Bătăușul se numește Cristian Culeci, de 21 de ani, din Râmnic și, potrivit declarațiilor oamenilor legii, la scurt timp După incident, a fost dus la poliție pentru a i se lua declarații.

Războiul dintre pesediști și pesediști a început în seara zilei de 28 noiembrie a.c, iar de atunci lucrurile au luat o întorsăturăurâtă. Atunci, peste 20 de simpatizanți PSD au ieșit în stradăcerând oamenilor legii sădea jos afișele cu mesaj anti-pesedist care au apărut în centrul Râmnicului. Ei susțineau că afișele ,care erau inscripționate cu mesajul „Dacă ei câștigă , tu pierzi. Sănu-i lăsăm!”, aduc o gravăatingere imaginii PSD, precum și candidatului partidului Mircea Geoană. Mircea Gutău, liderul PD-L, susține, însă , că nu poate da jos afișele deoarece spațiul publicitar din Râmnic a fost închiriat de o societate din capitală.

Membrii PSD au declarat că au încercat săcontacteze reprezentanții firmei INTERMEDIA, dar că aceștia au fost de negăsit, moment în care s-au decis săapeleze la forțele de ordine pentru a da jos afișele. Oamenii legii au spus că nu pot sădea jos afișele fără acceptul firmei sau a unui document din partea Biroului Județean Electoral, motiv pentru care pesediștii s-au decis sălipească autocolante roșii peste afișe și susțin că vor face și o plângere la Parchet pentru că inițialele partidului au apărut pe un afiș inscripționat ilegal.

Pumni și sânge

Cearta dintre reprezentanții celor două partide a continuat și a doua zi, duminică 29 noiembrie 2009, când între aceștia s-a încins o bătaie în adevăratul sens al cuvântului, în centrul Râmnicului, lângă magazinul Billa. Discuțiile s-au purtat pe aceeași temă: afișele cu mesaje denigratoare la adresa PSD. Liderii PSD, Ion Cîlea și Dumitru Persu, i-au cerut președintelui PD-L, Mircea Gutău, sădea jos afișul, pus ilegal pe panoul publicitar din punctul de vedere al pesediștilor. Primarul municipiului a spus, însă , că nu poate săprocedeze la un astfel de demers pentru că panotajul stradal a fost închiriat unei firme din București, INTERMEDIA, și că nu știa de existența acestora în municipiu. Trebuie precizat că pe tot parcursul acestui scandal, constituit ad-hoc, au fost prezente și forțele de ordine care, spre surprinderea celor prezenți, nu au intervenit pentru a dezamorsa conflictul. După un schimb dur de replici între figurile proeminente ale PSD și PD-L, care a durat preț de câteva minute, situația a luat o întorsăturăurâtă. La un moment dat, în mulțimea de oameni adunatălângă panoul publicitar au apărut doi indivizi cu o scarăcare au spus că vor sădea jos afișul. Spiritele s-au încins, iar în îmbulzeala creatăun tânăr pedelist, Cristian Culeci, i-a dat un pumn în gurășoferului președintelui CJ, Gheorghe Hogea, spărgându-i buza. Curios, nici măcar atunci, oamenii legii, care împânziserăzona, nu au intervenit. În cele din urmă, mascații au dispersat mulțimea, iar agresorul a fost dus la poliție pentru a da declarații. Din informațiile de ultim moment pe care le avem, victima, Gheorghe Hogea, a fost dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Olivia Pîrvu – Cîrciu
Trebuie săne prezentăm la vot, altfel „somnul națiunii naște monștri”

Politica e mizerabilăpeste tot, iar în România e de-a dreptul infectă. Încă nu a apărut omul providențial care săscoatățara la lumină, dar ne trebuie un Președinte. Avem nevoie de el După cum avem nevoie și de un Guvern și un Parlament. Cea mai mare victorie pe care am obținut-o, la revoluție este democrația care include și dreptul de a alege și de a fi aleși. Și de această dată, trebuie săvotăm candidatul care ni se pare a fi mai puțin rău, dar trebuie săo facem. Pasivitatea nu ne ajutăcu nimic. Am stat 45 de ani, în pasivitate, pe timpul regimului comunist și ce am câștigat? Trebuie săîncercă m, trebuie săne prezentăm la vot și săacordăm încrederea noastrălui Traian Băsescu, pentru că , nu-i așa, „somnul națiunii naște monștri”?

Andrei Bacalu
Decembrie vine cu zăpadă

Deși iarna bate la ușă, din punct de vedere calendaristic, vremea caldăde sfârșit de noiembrie nu prea te duce cu gândul la zăpadă. Totuși, meteorologii prognozeazăzăpadăla începutul lui decembrie, mai precis din data de 4. Potrivit acestora, zăpadăva fi din belșug în prima lunăa anotimpului rece, chiar și în sudul țării. Povestea fulgilor de nea din această iarnăîncepe din 4 decembrie, spun meteorologii, care menționeazăcă îi vom avea din belșug în prima lunăa anotimpului rece, chiar și în sudul țării. În prima parte a lui decembrie, temperaturile vor scă dea mult, pe alocuri și până la -15 grade. Astfel, specialiștii sperăca stratul de zăpadăse va menține până la Crăciun, mai ales că între timp ar putea sămai ningă. Zăpada din abundențăeste așteptatăla munte. Cel mai frig va fi în ianuarie, când în unele zone s-ar putea înregistra și -20 de grade, iar nămeții vor crea probleme în nordul și centrul României. Spre sfârșitul lunii februarie scă păm de iarnă, iar primăvara își va reintra repede în drepturi, cred meteorologii.


Claudia Stanciu
Mircea Poenaru va fi vicepreședinte al CJ în locul lui Bulacu

” PSD și PNL s-au „că sătorit” cu acte

ACORD. Zilele trecute, liberalii și social-democrații au semnat un acord pentru o majoritate comună, dar și pentru formarea unei noi majorități, dar și pentru susținerea lui Mircea Geoanăîn cel de al doilea tur de scrutin. Ambele partide au că zut de comun acord să-l susțină, pentru funcția de prim-ministru pe Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu. La Vâlcea, ca urmare a „că sătoriei” dintre cele două partide, consilierii județeni din partea PSD și cei ai PD-L au „divorțat”, iar în urma acestei separări Mircea Poenaru îi va lua pedelistului Romulus Bulacu fotoliul de vice al CJ.

Având în vedere apropierea politică dintre cele două formațiuni este evident că Johannis a devenit puntea de legăturădintre o guvernare a dreptei românești cu stânga. În documentul intitulat „Acordul pentru ieșirea României din criză” găsim o serie de obiective care stau la baza unei guvernări comune. Este vorba, în principal, de reducerea fiscalității, transparențăîn cheltuirea banului public, descentralizarea și depolitizarea instituțiilor publice, precum și sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, amintindu-se, aici, familiile tinere și persoanele cu venituri mici. Cât despre obiectivele acordului, ele fac referire la: scoaterea României din criza economică și politică , precum și reluarea dialogului și cooperării între puterile statului, Guvern și partenerii sociali. În plan politic, documentul își propune susținerea lui Mircea Geoanăîn turul II al alegerilor prezidențiale, crearea unei majorități stabile pentru susținerea unui guvern condus de Klaus Johannis, dar și elaborarea unui program de guvernare pentru scoaterea României din criză, ideea amintităde mai multe ori în texul documentului.

Potrivit declarațiilor liderilor PSD și PNL, Mircea Geoanăva fi însoțit în cele aproape două săptămâni de campanie, cât au mai rămas până în 6 decembrie 2009, de președintele liberalilor, Crin Antonescu, dar și de alți reprezentanți ai partidului pe care-l conduce. De altfel, în unele acțiuni de campanie se vor alătura și lideri ai UDMR.

Divorț politic

Ruperea alianței de la Consiliul Județean dintre social-democrați și democrat-liberali a zbuciumat destul de tare scena politică locală. Primii care au anunțat vestea separării dintre PSD și PD-L în CJ au fost pesediștii prin vocea liderului Ion Cîlea care a declarat că nu l-a anunțat de ruperea alianței pe Mircea Gutău pentru că , susține social-democratul, acesta a refuzat, în ultima vreme, orice fel de dialog cu el. „Nu am discutat cu președintele Mircia Gutău, pentru că nici dânsul nu discutăcu mine, când îmi aduce acuzații destul de grave…. În ultimul timp, dânsul a adus foarte multe acuzații și calomnii la adresa mea. M-a făcut mincinos, în presa locală, iar eu nu mi-am permis săafirm același lucru despre dânsul. Cred că l-am respectat și am fost foarte atent la cuvintele pe care le-am folosit, ca sănu jignesc pe cineva. Nu am răspuns provocă rilor, dar cred că orice răbdare își are o limită”. Precizările pesediștilor cu privire la „divorțul” dintre consilierii celor două partide a fost întărit și de președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, care a spus: „Noi vom fi alături de militanții și susținătorii lui Mircea Geoană, iar membrii PNL vor face campanie pentru Mircea Geoană. România are șansa săiasădin crizăcu ajutorul unui guvern condus de Klaus Johannis, care săpromoveze măsurile de reducere a fiscalității, respectarea prevederilor cuprinse în pactul pentru justiție, descentralizarea instituțiilor publice și multe altele. Acest acord ne obligăpe noi, organizația PNL Vâlcea, săfim alături de militanții și susținătorii lui Mircea Geoană. Odatăcu începerea campaniei electorale, membrii liberali vor face campanie pentru Mircea Geoană. Vreau săprecizez faptul că , funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean este o funcție politică . În Legea Administrației Publice Locale se prevede că , în momentul în care se creeazămajorități în Consiliile Județene și Consiliile Locale, pot fi înlocuiți atât vicepreședinții CJ, cât și viceprimarii”.

Ca urmare a despărțirii politice produse între formațiunile politice, așa cum, de altfel, a și anunțat președintele PNL, Cristian Buican, sâmbătă, 28 noiembrie 2009, membrii biroului politic al partidului l-au ales pe cel care-l va înlocui, în CJ, pe vicele pedelist Romulus Bulacu. Este vorba de penelistul Mircea Poenaru care, După o „finală” strânsăcu Victor Popescu, care a fost preferatul primarilor (în special al celor din zona de nord a județului). Menționăm că în cursa pentru alegerea în fotoliul de vicepreședinte al CJ se mai înscriseserăIlie Fârtat și Gheorghe Folea.

Olivia Pîrvu – Cîrciu
PRECIZARE la articolul intitulat „Un cameraman de la Vâlcea 1 l-a înregistrat, ilegal, pe primarul Sorin Ghiță

În urmăcu un an, După alegerile parlamentare, candidatul PSD – ing. Sorin Ghiță(ghinionistul învins, numai cu 100 de voturi, de candidatul PD-L, în colegiul în care au fost rivali), s-a întâlnit cu șefii săi politici, la un eveniment oficial, unde au participat și numeroși ziariști. După consumarea evenimentului, la o cafea și băuturi răcoritoare, perdantul s-a apucat sărelateze modul cum i s-a spus că s-ar fi fraudat votul ce-l privea, în unul din cartierele Râmnicului, parte componentăa Colegiului uninominal unde și-a prezentat el oferta de deputat. Aflat printre meseni, cameramanul Ionuț Ungureanu – de la postul tv Vâlcea UNU, a înregistrat pe mobil, ilegal, dialogul purtat, pentru un scop numai de el urmărit. Mult timp După aceasta, cameramanul ne-a contactat și a povestit despre teribilismul lui, angajându-se săne trimitătranscriptul înregistrării, pentru că , zicea el, „se va tulbura politicul și se vor anula alegerile”. De atunci, nu am mai știut nimic despre înregistrare, punând totul pe seama teribilismului vârstei tânărului nostru coleg și mitomania care-i bântuie, de regulă, pe cei complexați. Numai că , acum, După aproape un an de zile, a apărut înregistrarea, conținutul ei dând naștere doar la stupoare, acuzații gratuite și supărări. Strâns cu ușa de „partenerii” săi politici, pe care i-a slujit subversiv, cameramanul Ionuț Ungureanu s-a scuzat (crezând că scapăde răspundere) spunând că a trimis înregistrarea pe messenger unei ziariste de la Vocea Vâlcii, care i-ar fi dat-o redactorului ei șef, ce a trimis-o mai departe, la postul de televiziune VTV, mijloc de informare unde înregistrarea a fost publicatăși comentată. Pentru adevărul situației, facem următoarea precizare:

” cameramanul Ungureanu nu a trimis niciun mesaj pe messenger cu textul înregistrării și, corespunzător, nici redactorul-șef al ziarului nostru nu este implicat în ajungerea CD-ului la postul tv menționat. Tânărul ziarist, simpatic, de altfel, „a dat la pește” cu transmiterea acuzației (în public), aceeași insinuare adresându-i-o și ziaristului Eduard Dulăcioiu, de la ziarul „Arena”. Menționăm că suntem în posesia înregistrării, încă de la începutul acestui an, cumpărând-o de la o sursădin afara presei (cine a vândut-o, Ionuț, dragă?) și dacă nu am publicat-o, s-a datorat constatării inexistenței vreunei acuzații, dar și datorităgradului de confidențialitate al dialogului purtat. Nu am dorit sădevenim părtași la continuarea unei ilegalități. Avem convingerea că redacțiile ziarelor unde a ajuns înregistrarea incriminatăau avut aceeiași sursăde transmitere, ca și a noastră. În concluzie, responsabilitatea în fața legii, pentru ilegala înregistrare, este a cameramanului care și-a recunoscut, până la urmă, mârșava faptă. Îi poate transmite cineva lui Ionuț Ungureanu că doar „batista pusăpe țambal” îl poate salva de la pedeapsa binemeritată? Oricum, pentru atragerea numelui nostru în rușinoasa faptăde ziarist, cineva își va primi pedeapsa (lui Anton Semyonovich Makarenko).     ” Colegiul de redacție
Consilierul Mihai Persu vrea săfacă legea în Consiliul Local

” Interesul își poartăfesul

TUPEU. Îndemnat de un vădit interes personal, pesedistul Mihai Persu a făcut, din nou, scandal în Consiliul Local. Deoarece colegii săi consilieri au refuzat să-i aprobe un proiect pentru construirea a cinci locuințe pe str. Patriarh Iustinian Marina, MihăițăPersu a început o campanie murdarăîmpotriva primarului Mircea Gutău.

În ultimele luni, ședințele Consiliului Local (CL) Rm. Vâlcea au fost tot mai des tulburate de unul dintre consilierii locali care cred că „l-a apucat pe Dumnezeu de picior” atunci când s-a văzut ales în funcție. Este vorba de micul pesedist MihăițăPersu, care, ori de câte ori deschide gura, demonstreazăcă este rupt de realitate și că problemele Râmnicului și ale râmnicenilor sunt un mister pentru el. Împins de la spate de interesele personale, social-democratul habarnist face revoltăîn ședințe de fiecare datăcând colegii săi consilieri refuzăsă-i voteze „afacerile”. La sfârșitul săptămânii trecute, pe ordinea de zi a ședinței CL a fost introdus proiectul de hotărâre privind aprobarea PUD Ostroveni Sud – „Amplasare 5 locuințe P+M și împrejmuire, str. Patriarh Iustinian Marina”, al că rui beneficiar este chiar firma consilierului local Mihai Persu, Sc Percom Construct SRL. Din cauza unor nereguli găsite în documentație, aleșii locali au cerut amânarea punctului de pe ordinea de zi până la verificarea în amănunt a detaliilor tehnice. Acest lucru l-a nemulțumit teribil pe Mihai Persu, care s-a răzvrătit atât în ședință, cât și la posturile locale de televiziune, unde a aruncat cu tot felul de acuze nefondate asupra primarului Mircea Gutău. Edilul – șef, însă , nu i-a rămas dator pesedistului, amintindu-i de neregulile pe care le-a făcut atunci când și-a construit un bloc pe strada Gib Mihăiescu. Mircea Gutău susține că deși în proiectul pentru construirea blocului de că tre consilierul PSD era prevăzutăamenajarea unei parcări subterane, acesta a transformat-o în pivnițe, locatarii rămânând fără niciun loc de parcare. „Mihai Persu apare la televizor ca marele salvator al economiei județului. Nemulțumirile lui au plecat de la faptul că în Consiliul Local s-a cerut amânarea proiectului de hotărâre al că rui beneficiar este. Faptul că s-a amânat acest punct pentru a fi analizat mai atent, l-a determinat pe pesedist săaparăla televiziune și săarunce cu gunoi. Un om care nu a făcut nimic în viața lui și care în mandatul trecut măacuza pe mine că am făcut patru blocuri pe strada Morilor. Nimic mai fals, nu am niciun bloc acolo. Numai pesediștii pot face asta, pentru că atunci când simt că le fuge pământul de sub picioare își permit săjignească . Nu știu cum Mihai Persu are tupeu săarunce cu gunoi în cineva când știe câte bube are în cap. El a construit un bloc pe strada Gib Mihăiescu și nu a respectat autorizația de construcție, nefăcând niciun loc de parcare, iar parcarea subteranăa transformat-o în pivnițe. Acum, cu o nesimțire totalăîși permite sădezinformeze. Sănu mădetermine săspun lucrurilor pe nume, pentru că atunci lumea va afla cine este. Sănu vorbească el de moralitate” – a spus primarul Mircea Gutău.

Claudia Stanciu
SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” în politică , nimic nu este bătut în cuie, nimic nu este previzibil. „Legea ciolanului” dominăcaracterul multor politicieni ” dezvăluirea făcutăde Bogdan Chirieac, în deja celebrele stenograme publicate de ziarul „Curentul”, conform că reia Geoanăfurătoți banii de campanie, zeci de milioane de euro, și-i pune la păstrare la soacră-sa, ne-a pus pe gânduri ” de când l-a măturat pe Tăriceanu de la șefia PNL, Crin Antonescu se ține de mânuțăcu Iliescu-Geoană-Vanghelie „

Мирcea Geoanaev Президент из Румынский Республика

Fie pâinea cât de rea

O s-o iau din Rusia.

Sămai zică careva,

că nu-i bine-n MOSKVA!

În politică , nimic nu este bătut în cuie, nimic nu este previzibil. „Legea ciolanului” dominăcaracterul multor politicieni, După ce hazardul le-a fost „mumă” și i-a aruncat în spuma laptelui muls pentru trântori, șmecheri și învârtiți. Pentru ei, tot ce astăzi este bun, mâine s-a stricat, pentru că pofta înavuțirii prin datul din gurăși munca cu degetul, le este mai tare decât rațiunea. Preambulul acesta se vrea a defini spargerea alianței PSD-PNL. Dacă mai existăvreo undăde neîncredere privind botezarea PNL-ului ca „partid trădător”, ceea ce a făcut Crin Antonescu, la nivel național, pupând poala PSD-ului (că -s mai mulți) și deputatul Buican, la noi în județ, cimenteazăistoric sintagma menționată. Cât privește alianța parafatăzilele trecute între social-democrați și liberalii vâlceni, am fost prima publicație locală(dar și singura!) care a anunțat „iubirea” celor două partide, ilustrând informația cu fotografia ce i-a imortalizat, la că limănești, lângă elicopterul cu care venise Geoanăla mitingul organizat de primarul Amuzan, pe liderul PSD Ion Cîlea, pe șeful său național Mircea Geoanăși pe liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, tăinuind hora unirii. Critica primităde noi, sub acuzația de intoxicare și înjurăturile aruncate peste gard de „inteligenții” celor două partide încrâncenate, dar și de a(e)rienii liberali, sunt estompate, acum, de realitatea „încuscririi” liberalilor cu social-democrații. Anus politic împotriva naturii!

” Dezvăluirea făcutăde Bogdan Chirieac, în deja celebrele stenograme publicate de ziarul „Curentul”, conform că reia Geoanăfurătoți banii de campanie, zeci de milioane de euro, și-i pune la păstrare la soacră-sa, ne-a pus pe gânduri și, bineînțeles, pe urmele averii președintelui PSD. Investigația bazatăpe datele oficiale și pe declarațiile publice ale familiei Geoanăa scos la ivealăun fapt surprinzător: Mircea Geoanăeste un soi de David Copperfield de România, întrucât într-un an cheltuiește cu mult mai mult decât câștigă , lucru imposibil pentru oricare dintre noi. Conform calculelor făcute pentru noi de un expert contabil, familia Geoanăa cheltuit în 2008 aproape dublu în comparație cu veniturile încasate. De unde? Răspunsul ni l-a oferit tot Bogdan Chirieac, în stenogramele aflate pe www.curentul.ro, unde acesta declarăcă Geoană”a vândut locurile în Parlament, a vândut locurile în ministere, a luat banu…”. „A luat cu șapte mâini”, ne spune tot Chirieac, un analist familiarizat cu viața internăa PSD. Sumele strânse ca o furnicuțăde Mircea Geoană, în urma vânzării locurilor din Parlament și Guvern, ar fi de zeci de milioane de euro, conform informațiilor furnizate de Chirieac. Așa s-ar explica și diferența masivădintre cheltuielile familiei Geoanăși veniturile declarate de că tre aceasta.

” De când l-a măturat pe Tăriceanu de la șefia PNL, Crin Antonescu se ține de mânuțăcu Iliescu-Geoană-Vanghelie. A votat în parlament, alături de PSD, pentru a-l scă pa pe Năstase de justiție, a votat alături de PSD că derea lui Boc, a votat alături de PSD respingerea lui Croitoru, a votat alături de PSD absolut toate condițiile impuse de Iliescu-Geoană-Hrebenciuc. A votat alături de PSD – Johannis premier. Deci, practic putem spune că de când a preluat șefia PNL, Crin este de fapt o slugădocilăa lui Hrebenciuc-Iliescu-Vanghelie. Supunându-se lor, a semnat alianța împotriva lui Băsescu, susținând candidatura lui Mircea Geoană, pentru Cotroceni. Într-adevăr, Crin este un politician cu un caracter ordinar, de cea mai joasăspeță. În afarăde faptul că e un biet repetent și campion al chiulangiilor! Pentru toate aceste motive, liberalii vechi ai județului au hotărât să-l susținăpe Traian Băsescu, printre aceștia numărându-se și fostul primar al municipiului Drăgășani – Bebe Ax Iordache. Dar ce văfaceți, dragi liberali curcubitacei vâlceni, că fostul prefect liberal de Vâlcea, ing. Nicolae Curcă neanu, și-a înaintat demisia, tocmai pentru involuția PNL, de când se afla la cârmăCrin Antonescu. „Legea ciolanului” nu-i dominăpe adepții doctrinei Brătienilor. Din timpuri vechi, liberalii erau oameni bogați, gândeau la dezvoltarea relațiilor de producție, la prosperitatea neamului, nu la îmbogățirea numai a lor. Dar azi, sărăntocii fac pe politicienii, nu pentru că le este dragădoctrina partidului, ci pentru că le urla vântul prin buzunare și se vor miliardari. Iar pentru asta fac orice, chiar și împotriva doctrinei, După cum s-a văzut. La Vâlcea, mai pregnant ca în altăparte, se constatăcă unii politicieni liberali au ajuns funcționari publici. Spre exemplu, toată lumea se întreabădacă liderul organizației municipale Rm. Vâlcea – Bogdan Pistol are serviciu. Asta, pentru că toată ziua stăla partid sau prin cafenele, nedefinind atașamentul liberal pentru muncă ci, mai degrabă, „muieți-s posmagii” social democrați. Sigur, ne va spune că este patron și că muncește de la distanță, prin telefon. Aiureli de Orlești! E o boalăla PNL săexiste chiulangii, precum Crin Antonescu, ce a primit bani buni, de la Parlament, pentru masivele absențe de la muncă . Unul dintre „ciolănarii” Vâlcii a fost și jupân Rănică Pistolică , pentru că pe vremea Măndelului Frâncu, primea lucrări fără licitație pentru repararea și întreținerea școlilor din județ, câștigând miliarde bune de lei. Dar a zburat puiul cu ața pe vremea alianței PSD-PD-L și, acum, prin „înfrățirea” PNL cu PSD-ul la conducerea județului, sperăsăreînceapăderularea unor contracte din care săfacă bani, înaintea altor liberali care au serviciu. Concluzia asta ne-a adus aminte de răspunsul dat de un puști, întrebat ce vrea săse facă ? „Politician liberal, vreau săfiu, că măumplu de bani!” De unde o fi știut puștiulică acela că existăși „funcționari” în conducerea partidelor care se îndestuleazăde bani, muncind cu degetul și gura, ca pe vremea lui Ceaușescu?

” Dăm publicității ultima parte din scrisoarea Chiar dacă aș vrea, nu pot vota PSD. Pentru că nu pot uita România 2000-2004, care ne reamintește motivele pentru care nu mai putem permite ajungerea PSD la guvernare. „A fost o perioadă stearpăpentru investiții. Iubiților conducă tori le-a mers buhul că au comisionul mare, așa că majoritatea celor care voiau săinvestească au ocolit România. Singurii care vin în țară sunt dubioșii de la Bechtel, cu care statul român semneazăun contract al naibii de dezavantajos, Mittal și alți dornici de mocangeli. E vremea privatizării pe un euro. E perioada falimentării uzinei, cumpărării de că tre director pe bani puțini și revândut pe bucă ți cu milioane. E vremea comisioanelor ascunse. A fost perioada retehnologizarii hidrocentralelor de la Porțile de Fier. Dan Ioan Popescu a devenit la fel de bogat ca Adrian Năstase, lucru care nu îi cade bine. Firma aleasa pentru retehnologizare era o dubioșenie elvețiană(VA Tech), care reușește performanța de a produce pagube însemnate (palete crăpate După repație, motoare arse, nema garanție). Îl mai ține cineva minte pe Buzăianu? A fost perioada programului ANL, adica a apariției a încă unui milionar, în persoana lui Miron Mitrea, fost lider sindical la Metrorex. Blocurile sunt făcute în grabă, materialele proaste, nefinisate, apartamentele improprii. Primii pe listele de beneficiari: clientela PSD. A fost perioada programului „cornul și laptele”, o altăsursăde bani pentru camarila lui Năstase, reprezentatăaici de diverse firme de apartament, care au devenit brusc brutării și lăptării. A fost perioada în care un torționar devenea deputat PSD. Care dispare 3 ani din țară , de frica procurorilor. Da, Ristea Priboi. A fost perioada în care singurul act de corupție e când un oficial al Guvernului e prins în flagrant cerând mita pentru Secretarul General al Guvernului, ªerban Mihăilescu (aka Micki ªpagă), actual deputat. Mita era pentru Prim-Ministru, dar nu a făcut pușcă rie decât Fănel Păvălache. A fost perioada în care UE nici nu voia săaudăde România lui Năstase și Iliescu. De ce am scris ditai polologia? Pentru că unii dintre noi nu vrem și nu putem săuităm cum era. Pentru că tot aud tineri care spun că vor vota Geoană, că PSD e un partid bun, fără săștie cine sunt și ce au făcut pentru țara asta Iliescu, Hrebenciuc, Cozmâncă , Micki ªpagă, Genica Boerica, CulițăTărâță, Răducă noiu, Stănoiu, Andronescu, DIP, Mușetescu, Miron Cozma, Văcă roiu, Păunescu”¦ Chiar dacă aș vrea, nu pot vota PSD. Pentru că nu pot săuit”.

” Pataliputra
Lider al românilor, nu al „tagmei jefuitorilor”!

Mircea Geoanăîși face campanie, cu ajutorul lui Patriciu, folosind un film trucat ieftin, practică mai veche, din arsenalul bolșevicilor decedați. Cu Geoanăși camarila din jurul lui Patriciu-Vântu-Voiculescu, ne întoarcem în anii ’50, perioadă în care oamenilor incomozi pentru sistem li se înscenau fapte nereale, pentru a fi ulterior acuzați că uneltesc împotriva orânduirii. Filmulețul trucat al lui Dinu Costache Patriciu, transmis prin toate televiziunile mogulilor de presă , m-a revoltat. Derbedeii politici, lacheii mogulilor și oligarhilor au încercat sădistragăatenția publicului de la defectele lor, sărind la defectele lui Traian Băsescu. Acesta are, desigur, defecte, face greșeli, dar greșelile lui sunt de om. Nici calitățile de președinte nu au fost tot timpul la mărimea așteptărilor, dar a fost primul președinte care a intrat în șerpăria ce a crescut pe suferința poporului român, sub directa supraveghere și cu acordul FSN-ului și PSD-ului. Manipulatorii Geoană, Hrebenciuc, Vanghelie, ș.a., După ce au compromis acordul cu FMI, obligând guvernul săse împrumute cu dobândătriplă, După ce au făcut înțelegeri pe sub masăcu mafia rusăpentru a vinde, la bucată, ce a mai rămas din resursele de gaz și din sistemul energetic al țării, au aplicat tactica de distrugere (vezi greva de la metrou), doar-doar vor putea trezi resentimentele românilor și vor obține pentru PSD ghioceii de la Cotroceni. Producă torii emisiunilor de defăimare a candidatului PD-L au titrat emisiunile de prezentarea trucajului batjocoritor, la televiziune, prin sintagma „Palma lui Băsescu”, dorind săstârnească oprobiul public, renunțarea electorilor la opțiunea de vot pentru acesta. Dar palma de care se vorbește ni se adreseazănouăacum, uitându-se de palmele ce le-am primit în urmăcu 20 de ani. Adevăratele palme le-a luat poporul român, imediat După revoluție, când noua putere politică a lui Ion Iliescu care, pentru a se instala, l-a „asasinat” pe dictatorul Ceaușescu, în ziua de Crăciun, a omorât 1600 de oameni, numai pentru a putea numi „revoluție” o „loviturăde stat”. Aceste adevăruri le-am auzit comentate pe un post TV, în Franța! La noi, știm toți de asta, dar nimeni nu vorbește despre adevărul morților de la Revoluție, de la mineriade. până acum 5 ani, înainte ca Traian Băsescu sădevinăpreședinte, nu se vorbea nici de jafurile mari din privatizările ilicite ale economiei românești. Dar de 5 ani, foarte multe dintre acestea au ajuns, trecând prin ANI și urmărire penală, în judecată, pe fond, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Adevăratele palme, le încasează, în continuare, poporul român, de la Patriciu și ziarele lui, televiziunile lui Voiculescu și Vântu, care manipuleazăRomânia cu „filmulețe trucate”. Adevărate palme, am luat și vom mai lua, de la actuala (săzicem!) clasăpolitică , care, din păcate, a rămas repetentăla capitolul competență, corectitudine și încredere. Problema am complicat-o tot noi, pentru că , în 1990, când am fi putut săizgonim clicile mafiote de la conducerea statului, am ales prostește gunoaiele politice de acum. Văimaginați ce ar fi fost săfim, cum am mai fost, monarhie constituțională, cu alegeri parlamentare, la 4 ani? Ce cheltuialăredusăși ce libertate a exprimării, fără josniciile și murdăriile actuale, ar fi fost? Atunci, poate, Patricienii, Vântoșii sau rromii Voiculești ar fi stat acolo unde le era locul, la groapa de gunoi a societății. Dar nu am avut curajul sărupem gâtul mafiei securiste din care respectivii fac parte. Cât de ordinar săfii, săscoți o înregistrare de acum 5 ani, După ce candidatul tău a ieșit din cursa electorală? Dacă Patriciu ar fi fost atât de cutremurat de gestul lui Băsescu, atât de scârbit și de șocat, de ce nu a spus atunci, în 1994, de ce a intrat la guvernare PNL-ul? De ce nu a scos caseta în turul I, când era printre candidați și reprezentantul PNL, Crin Antonescu? Răspunsul este simplu: pentru că poate nu ar fi putut manevra un Crin, cum ar manevra un „Prostănac”. Pe 6 decembrie, vom avea 3 electorate: cei care vor schimbarea și modernizarea instituțiilor corupte de Stat, fondate de FSN/PDSR și PSD; îi vom avea pe cei paraziți și lachei, care vor sătrăiască pe spatele poporului și așa zisul electorat primitiv/pitecantrop, care nu-și dau seama de realitate… Săsperăm că vor câștiga cei care vor sămeargăcă tre viitor. Palma datăpreședintelui Băsescu? Unde și Cum și de că tre Cine? Credeți că mandatul lui Băsescu stăîn acea farsăși trucaj, precum în filmele indiene și cele cu karate, aceea cu palma datăunui copil? Păi Ilici Iliescu a omorât, pe Față , în decembrie 1989 și cu vestitele mineriade, mii de tineri (și nu cu o palmădată) și tot a fost ales și în 1992 și în 2000…. Săfim serioși! Patriciu și nenorociții lui sunt de-a dreptul patetici. Nu mămai nedumerește faptul că în același an al presupusei palme datăde Băsescu unui copil, Mircea Geoană(și clanul lui) a umplut de sânge un om care își apărălocuința și, apoi, i-a terorizat familia. Asta evităsăspunămogulii derbedei, făcându-se necunoscă tori, dar tremurând sănu se afle. Asociația Academica de Administrație Publică „EUROPA” i-a solicitat domnului Dan Mircea Geoanăsă-și explice public faptele reprobabile comise atunci când a încercat săocupe abuziv o vilădin Cartierul Primăverii și a terorizat o întreagăfamilie pentru a-și atinge abjectul obiectiv. Credeți că a răspuns ceva? Stăși acum în casa acelui om deposedat abuziv de puterea pesedistă. Iar acum, omul ăsta vrea săne conducă țara, murdărind onoarea și imaginea publică a contracandidatului său. Gașca de șorțulețe, de la „Carul cu bere”, a crezut că și președintele Băsescu, După Iliciul întronat, în 1989, va deveni păpușa lor gonflabilă. Numai că Traian Băsescu și-a asumat rolul de lider al românilor, nu al „tagmei jefuitorilor”! Ei știu foarte clar că , dacă nu pun mâna și pe ultimele resurse și rezerve, pe care frăția românilor, le-au pus la păstrare pentru turarea motoarelor forței economice ce poate deveni România, au pierdut meciul la gurile Caucazului și Orientului Mijlociu, pe românește spus, ei nu au nevoie de o forțăindependentă, în acest spațiu împărțit între vechile imperii. Ei vor o păpușă, gen Crin Antonescu, care sămiște ochii, la comandă, unde vor mușchii lor! La vot, prieteni. România are nevoie de noi!

Romeo Popescu
Iatăcine conduce PSD-ul

A fi Vanghelie… Eu care este, tu ești, el este, noi estem, voi ești, ei este. Eu Vanghelie sunt prost, tu Vanghelie ești prost, el (Vanghelie) este prost, noi suntem proști că te avem printre noi, ei sunt proști cu tine-n frunte. Votându-l pe Geoană, îl votați pe acesta. Numai Elena Ceaușescu îl depășea în „știință”. Capul sus Românie, ai ceea ce ți-au dat trădătorii.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KcsMwvb3hwQ

Raul Pop
Moscova nu crede în lacrimi!


Motivele vizitei lui Geoană, nu au nicio legăturăcu onestitatea. Geoanămerge la Moscova, de fiecare datăcând nu este capabil sărezolve singur o situație de crizădin țară . A făcut asta când a ieșit din CSAT, pentru că CCR a declarat neconstituționalăOUG prin care i se atribuise funcția. Cu siguranță, motivele de a merge acum la Moscova nu au fost deloc oneste. Este Rusia membru UE și noi nu știm sau a cerșit pe culoarele Kremlinului bunăvoința tătucului Putin? Nu s-a găsit cineva să-l informeze pe individ că fostul șef KGB-ist nu agreeazăprostănacii, pelticii și bâlbâiții?

Link: http://www.youtube.com/watch?v=UYUz_G4Ea1s&feature=player_embedded

Raul Pop