1

Optimismul nu dă în clocot

Întreaga presă naționalărelevăun fapt ce nu mai surprinde pe nimeni acum și anume că omul de afaceri liberal Dinu Patriciu pledeazădin nou pentru o alianțăîntre PSD și PNL, pe care o considerăsingura soluție capabilăsă asigure o guvernare stabilăîn următorii ani. Încă din noiembrie 2004, liberalul petrolist a susținut alianța PNL – PSD. Atunci, deși liberalii erau în alianțăcu PD și susțineau candidatura lui Traian Băsescu pentru Cotroceni, Patriciu a pledat pentru o înțelegere cu social-democrații chiar între cele două tururi de scrutin prezidențial. Propunerea sa a fost însă respinsăde că tre Delegația Permanentăa PNL. Ca urmare, Patriciu a demisionat din forurile de conducere ale partidului și a rămas simplu membru PNL, decizia fiind motivatăprin aceea că nu dorește ca acuzațiile ce i se aduc în procesul Rompetrol săafecteze imaginea formațiunii și asta cu atât mai mult cu cât premierul Tăriceanu a fost atacat pentru că ar fi încercat săintervinăîn justiție în favoarea omului de afaceri.

Un scurt istoric, nu strică pentru rememorare. Petromidia a fost scoasăla privatizare de că tre FPS, la data de 25 ianuarie 1999. Contractul de vânzare-cumpărare dintre FPS și firma Akmaya Sanayi ve Ticaret A.S., din Turcia, a avut valoarea de 238 milioane USD, cuprinzând și alte investiții angajate de cumpărător, de 226,5 milioane USD. Valoarea totalăa tranzacției a fost, deci, de 464 milioane USD. Ulterior, turcii au fost acuzați de fraudă, iar Petromidia a revenit la FPS. Printr-un nou contract, în anul 2000, FPS-ul a vândut Petromidia că tre The Rompetrol Grup BV – firma lui Patriciu, cu suma de 36 milioane USD. Prețul total al tranzacției a fost de doar 50 milioane USD. Într-un raport oficial s-a concluzionat: „Se poate aprecia că încheierea celui de-al doilea contract – cu ROMPETROL – s-a realizat în condiții extrem de dezavantajoase Față de primul, aducându-se un prejudiciu statului de peste 200 milioane de USD.” Apoi, alte datorii de 600 de milioane USD, au fost șterse de Guvernul Năstase, prin OUG nr. 118/24.10.2003.

Mai miră, oare, pe cineva, recenta apropiere dintre grupul Iliescu-Năstase și petro-liberalii lui Patriciu? Dinu Patriciu declarăclar că în 6 ani PNL și PSD pot conduce tare spre o guvernare coerentă. Oare? „Oferta” petrolistului pare a fi greu de digerat, dar eu zic că este bine așa. Este foarte bine că știm pe cine votăm. Încă 6 ani de guvernare PNL și PSD? Cu aceste afirmații, sănu credeți că forțosul liberal nu mai poate de grija românului. El dorește doar protejarea afacerilor sale și temporizare acțiunilor DNA. Din această cauză, cel mai convenabil pentru el, este o alianțăPNL – PSD.

Tot scandalul politic din România a fost declanșat După ce DNA a început anchetarea lui. Tăriceanu, un umil băiat de casăal lui, a încercat, prin toate mijloacele, influențarea procurorilor. Patriciu și susținătorii lui (Voiculescu și compania), vizați și ei de DNA, au întreținut și întrețin zilnic, prin mass-media pe care o controleazăîn mare parte, o campanie deșănțatăde atacuri la adresa procurorilor și a președintelui Traian Băsescu. Mai mult, cu complicitatea parlamentarilor votați pe liste și aflați la cheremul șefilor de partid, se modifică pe bandărulantălegile în favoarea infractorilor.

Patriciu demonstreazăîncă o datăcă nu știe pe ce scaun vrea săstea. Scaunul din funcțiile de conducere ale PNL e înțesat de pioneze care-i înțeapăfundul ăla tăbăcit de nelegiuiri. Scaunul PSD-ist, tapisat în rosul minciunii, îl așteaptăpe Patriciu cu o țeapămult mai ascuțităși mai mare care-i gata să-i intre undeva. Timpul va dovedi și acest lucru. Dar dacă Patriciu scoate punga la electorale, va împărți generos petrodolari atât PNL-ului, cât și cârcotașilor lui Geoană, sănu zic și de oamenii vulpoiului KGB-ist Ivan Iliescu. Foamea-i mare la demnitari de au ajuns săaccepte drept mităcaltaboși și palincă . Câte curve politice a avut România de-a lungul istoriei? Câți fanarioți s-au îmbogățit pe spatele Valahiei Mari? Mulți, foarte mulți! Patriciu e una dintre curve, unul dintre acei maidanezi, care a supt seva României cât timp la conducere au fost ai lui: PNL și PSD. Care-i diferența? Niciuna. Minciună, furt pe Față , conducerea țării la ruină. Credeți că nimeni nu vede asta? Poporul vede tot. Ce se poate face? Multe.

Sămergem la vot și să-i votăm pe cei care fac câte ceva din ce promit, nu pe cei care promit de toate și nu fac nimic pentru electori. Nu știu când se va petrece fenomenul încât și cel de al treilea „partid istoric”, După cum le place actualilor liberali săse autodefinească , va dispărea sau va ajunge un partid de buzunar. Știu, însă , un singur lucru, anume că zilele lui Tăriceanu, în calitate de prim ministru sunt numărate. Spre ghinionul său, mandatul președintelui României este cu un an mai lung decât ciclul electoral parlamentar și indiferent de rezultatul alegerilor și de eventualele alianțe postelectorale ce s-ar crea, Traian Băsescu nu-l va mai desemna pe Tăriceanu drept prim ministru.

Am totuși o speranță, încrederea în inteligența poporului român, care, datoritămijloacelor de informare și comunicare tot mai moderne, a început săse trezească și ne va scoate din mocirla politică în care ne aflăm. Când? Nu știu. Nu sunt analist politic ți nici inventator de scenarii precum cei care tot apar pe sticla televizoarelor, ci doar un simplu elector. Așadar, văzând și simțind toate acestea, înclin să-i plasez pe oamenii politici din preajma lui Patriciu între trădare și prostie. Trădarea se pedepsește cu viața, dar, din păcate, prostia costăîntotdeauna mult mai multe vieți. Cine oare va avea puterea să repare tot ce au stricat acești șobolani înfometați în acești aproape 18 de ani scurși de la Revoluție? Dacă ne uităm atent la actuala clasa politica… ne cuprinde însă disperarea negăsirii niciunui răspuns.

 
Săptămâna vâlceană pe scurt

 

” noua lege a flagrantului delict conține prevederi cel puțin bizare. Nu mai este voie săse organizeze flagrant la corupții sus puși, ba, mai trebuie săfie și anunțați că li se ascultătelefoanele. Mare dreptate avea madam Macovei când spunea că șmecherii țării vor aproba „la secret” această lege ” strâns uniți în jurul unui singur ideal- cel al lui Al Capone, deputații au votat în unanimitate dreptul la furt ca drept al omului. Idealul pentru care s-au jertfit eroic atâția și atâția hoți, borfași și delapidatori, s-a împlinit

 

” Bunii și dragii noștri parlamentari și guvernanți ne-au băgat mortu-n casăcu noua lege a „flagrantului”. Nu mai este voie săse organizeze flagrant la corupții sus puși, ba, mai trebuie săfie și anunțați că li se ascultătelefoanele. Halal democrație! Astfel, s-a ajuns la vorbele ex-ministresei Monica Macovei, care atenționa mai de mult că șmecherii țării vor aproba „la secret” și în mare grabăaceastă lege, ca sănu se mai pățească „rușini” ca acelea din filmul documentar cu caltaboșii marca „Remeș-Mureșan” și acra Ciorbăa demască rii, prin ieftina șpagăa Guvernului Tăriceanu II. Altfel spus, cei 322 de parlamentari ai rușinii și patricienii guvernanți au desființat Justiția corectăși procedurile ei, ca sănu mai vorbim că lupta împotriva corupției a luat sfârșit odatăcu aprobarea Noului Cod Penal și de ProcedurăPenală. Bravo băieți! Ați introdus pe Față „DICTATURA PARLAMENTARĂ”. Mai aveți un singur pas de făcut și terminați democrația în România. Și pentru cine? Pentru Dinu Patriciu susținut de oligarhia rusă Singurul politician care s-a sesizat și a protestat ca urmare a modifică rii Codului Penal și Codului de procedura penalăși a cerut președintelui Traian Băsescu săretrimităla Parlament legea pentru reexaminare a fost Cozmin Gușă, liderul PIN. Demersul deputatului este susținut prin prezentarea „Top 100 parlamentari expirați”, care demonstrează”interesul parlamentarilor în blocarea demersurilor legitime ale societății românești, de deconspirare a actelor de corupție”. PIN a realizat „Topul 100 parlamentari expirați”, un material conceput „în semn de protest la adresa clasei politice actuale”.

” Votul deputaților – nași a instituit de jure Republica MafiotăRomânia (RMR). Mai rămâne de găsit un capo di tutti capi, pentru a fi înscă unat cu titlul onorific de președinte Corleone. Parlamentul României a ajuns o peșterăde tâlhari! Strâns uniți în jurul unui singur ideal- cel al lui Al Capone, deputații au votat în unanimitate dreptul la furt ca drept al omului. Idealul pentru care s-au jertfit eroic atâția și atâția hoți, borfași și delapidatori, s-a împlinit. Deputații din circumscripția CORLEONE au instituit de jure dreptul de a fura, ca drept sacru și inviolabil al omului. Cinste lor! Trăiască în veci tunul și șpaga! Deputații au legiferat – ÎN UNANIMITATE – dreptul hoților de a nu mai fi deranjați. Urmeazăadoptarea noului imn al Republicii Mafiote. Nașii transpartinici din Parlament au adoptat noul imn: FURAÎI, VOI OROPSIÎI AI SORÎII, VOI OSÂNDIÎI LA GHERLA, SUS! Imnul va fi intonat la începutul și la sfârșitul tuturor ședințelor de judecatăde corul reunit al inculpaților, procurorilor, judecă torilor, asesorilor. În spatele completului de judecatăva fi instalatăstatuia alegorică a noului regim „de drept mafiot”: Chiuariu nud, legat la un singur ochi, deasupra devizei NIHIL SINE ȘPAGA! O specificație de ultimăoră. Modifică rile au fost adoptate marți în unanimitate de Camera Deputaților… Cu alte cuvinte, tot în unanimitate, votanții recunosc că sunt mafioți, lichele, jigodii și adăugați dumneavoastrăce alte nume credeți că merită. Dar s-a comis o mică greșealăcu titlul imnului. Imnul lor este: „Furați pe oropsiții sorții”!

” La cinstita adunare a PSD ce a avut loc la Romexpo a descins și președintele României, Traian Băsescu. În discursul său surpriză, primul om al țării a vorbit despre reformarea PSD și l-a atacat subtil pe Ion Iliescu, spunând că în sala în care avea loc întrunirea activului PSD de lansarea candidaților la europarlamentare, în anul 1990, „bătrânul stalinist” le-a mulțumit minerilor pentru că au plantat flori cu ciocanele și toporașele în capitala țării. Ceea ce a făcut Băsescu nu este de lăudat. Mitocă nia nu este printre reperele unei educații înalte. Indiferent de cum se manifestăunii și alții, oamenii cu educație și cu mintea rămasăacasănu vor lăuda gestul lui Băsescu și nici vor mai plusa în favoarea acestuia. O parte a social-democraților au început săse întrebe dacă nu cumva Mircea Geoanăl-a chemat pe șeful statului la ședința partidului în mod premeditat. Cei care îl suspecteazăpe „Traian” Geoanăde blat cu Traian Băsescu, sunt eleganți. Vor săîi dea lui Geoanășansa de a se disculpa Față de membrii PSD mai puțin știutori cu privire la dorințele și ambițiile „prostănacului”. Geoanăjoacă la fel ca Băsescu, pe baza principiului „După mine potopul”. Astfel, omul politic din el are puține șanse de supraviețuire. Gafa, monumentală, va avea consecințe. Lumea și cei din PSD, desigur, își vor aminti că Geoanăeste cel care a dat lui Băsescu șansa de a se evidenția cu acel 75% din 35% la referendum. până acum, Geoanăa făcut toți pașii greșiți care se puteau face din punctul de vedere al conducă torului unui partid. L-a ridicat pe Băsescu pe noi culmi de popularitate, iar consecința se vede și la PD. În loc săaducă voturi pentru PSD a favorizat voturile pentru PD. Dacă prostia ar durea, Geoanăar plânge mereu. În concluzie, invitarea lui Băsescu de că tre Geoanăla lansarea eurocandidaților a fost o gafăa „prostănacului”, dar a fost și un lucru bun. PSD are șansa săse strângăși sădevinăun adversar credibil al PD. Acum suntem curioși dacă mai este vreun partid care are boașe să-l invite pe Băsescu la lansare

” Noi diversiuni din ograda lui Dan Voiculescu sunt livrate sistematic pe piață. toată presa aservită”mogulului” conservator a dat publicității un așa zis sondaj de opinie în care este incriminatăDirecția NaționalăAnticorupție (DNA). Astfel, potrivit unei „antene”, aproape jumătate dintre români cred că Direcția NaționalăAnticorupție este o instituție „influențatăpolitic” și tot atâția se declarănemulțumiți de rezultatele DNA. Așa aratăun sondaj realizat de Centrul de Analize și Investigații Sociologie (oare cine a auzit de acest institut de sondare a opiniei publice?). Același sondaj aratăcă o treime dintre repondenți cred, dimpotrivă, că DNA este „o instituție independentă”, în timp ce 20% nu și-au exprimat o părere. Și mai mulți sunt cei nemulțumiți de activitatea DNA în lupta anticorupție, 47% sunt „puțin” satisfăcuți, iar 23% „foarte puțin sau deloc”. Numai 23 de procente dintre repondenți se declarămulțumiți de progresele procurorilor anticorupție, în timp ce 7% nu și-au conturat o părere. Aproape jumătate dintre cei chestionați spun că DNA a avut motivații politice în începerea urmăririi penale a unor miniștri, în timp ce 28% au spus că „doar motivații juridice”. Totuși, cei mai mulți dintre repondenți considerăcă miniștrii vizați de DNA se fac vinovați de anumite fapte, în timp ce 17% le dau credit acuzaților. Întrebați ce duratăar trebui săaibămandatul de interceptare a telefoanelor, aproape 50% dintre cei chestionați au apreciat că ar fi suficiente 3 luni, la fel ca în celelalte state europene. Ni se mai spune că sondajul a fost efectuat de Centrului de Analize și Investigații Sociologie, în perioada 12-18 octombrie, pe un eșantion de 1.131 de populație urbanăși rurală. Oare așa săfi fost?

” Pataliputra

 
Uninominalul va fi trădat de PSD?

social-democrații au propus și votul uninominal la șefia Consiliilor Județene

Abandonându-și propria variantăa uninominalului pur, PSD a depus sâmbătăla Secretariatul General al Camerei Deputaților amendamentele la varianta Legii uninominalului pentru care Guvernul își asumărăspunderea. Gestul acesta prevestește victoria hibridului lui Patriceanu asupra democrației, susținând dictatura parlamentului. Deși legea se referăla alegerile parlamentare, PSD a propus și un sistem de vot uninominal pentru alegerea președinților Consiliilor Județene. Vicepreședintele PSD Liviu Dragnea – autorul amendamentului a făcut următoarele precizări: „Noi propunem ca săse meargăcu reformarea sistemului până jos, nu numai la nivelul Parlamentului. Știu că și PNL, și PD agreeazăpropunerea noastră. Am introdus amendamentul pe legea asumatăde Guvern pentru a intra mai repede în vigoare”.

 
PLD a pornit în trombă către Parlamentul European

Direct, din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea

Partidul Liberal Democrat (PLD) Vâlcea a intrat oficial în campania electoralăpentru alegerile europarlamentare. Cu acest prilej, vineri, 26 octombrie, reprezentanții acestei formațiuni politice au organizat o acțiune chiar în centrul municipiului Rm. Vâlcea. Astfel, 27 de tineri liberal-democrați (fiecare purtând câte o șapcă inscripționatăcu numele unei țări membre a UE) au urcat pe biciclete și au demarat în trombăcă tre vest. Acțiunea a fost intitulată”Cursa PLD spre Europa”, cei 27 de tineri pedalând până la Olănești. „În toată țara, echipele PLD, în frunte cu liderii organizațiilor județene sau cu eurocandidații, au dat startul campaniei electorale, organizând o cursăde biciclete. O altădenumire a acțiunii este „Marșul PLD spre vest”, pentru că eurocandidații noștri au cu adevărat intenția sămeargăspre vest, nu ca alții săsemnalizeze la dreapta și săo ia la stânga. Singurul drum din centrul Râmnicului care duce spre vest este cel spre stațiunea Olănești” – ne-a declarat Petre Ungureanu, președintele PLD Vâlcea. Coloana de bicicliști PLD a fost condusăde liderul partidului Petre Ungureanu, vicepreședinții Sorin Zamfirescu, Remus Petrescu și Paul Dinu. „Vom face o campanie electoralăca la carte. În afarăde afișaj și alte lucruri care se obișnuiesc în orice campanie, avem întâlniri zonale la Brezoi, Slătioara, Bălcești și Drăgășani, unde ne vom organiza dezbateri publice. La multe dintre ele vor participa și liderii centrali ai partidului, cum ar fi președintele Theodor Stolojan sau vicepreședintele Gheorghe Flutur. Prima acțiune de acest gen va avea loc în data de 10 noiembrie” – ne-a spus vicepreședintele PLD Vâlcea, Sorin Zamfirescu.

 
Polițiștii ies în stradă

Pentru prima dată în România

Luni, 28 octombrie a.c., angajații din Sindicatul Național al Polițiștilor și Vameșilor (SNPV) Pro Lex vor organiza un miting în Capitalăla care sunt așteptați 500 de polițiști din 16 județe. Printre revendică rile sindicale se numărăcreșterea salariilor, acordarea sporului de fidelitate și a primelor de concediu restante, plata integralăa orelor suplimentare, precum și asigurări de sănătate gratuite pentru toți polițiștii. Din informațiile noastre, la miting vor participa un număr de 5 sindicaliști ai „Pro Lex”, care se vor deplasa cu mijloace proprii de transport.

Luni, 28 octombrie a.c., angajații din Sindicatul Național al Polițiștilor și Vameșilor (SNPV) Pro Lex vor organiza un miting în Capitalăla care sunt așteptați 500 de polițiști din 16 județe. La acțiune vor participa și delegații ale organizațiilor sindicale ale polițiștilor din 15 țări europene afiliate la Consiliul European al Sindicatelor din Poliție. Oamenii legii protestează, în acest fel, Față de rezultatul discuțiilor cu reprezentanții Ministerului de Interne, privind salariile. Protecția personală, menținerea vârstei de pensionare la 55 de ani, asigurări pentru riscuri din accidente, plata orelor suplimentare și a altor restanțe financiare din anii trecuți, transferurile abuzive și alte probleme sunt câteva dintre motivele pentru care 500 de polițiști, membri în sindicatul „Pro Lex”, vor săprotesteze pentru prima datăde la înființare. Deși sindicaliștii au solicitat în mai multe rânduri reglementarea unor aspecte în statutul polițistului, cum ar fi mutarea personalului de la un loc de muncă la altul sau la acordarea primelor de concediu, reprezentanții MAI nu au luat nicio măsură. Printre revendică rile sindicale se numărăcreșterea salariilor, acordarea sporului de fidelitate și a primelor de concediu restante, precum și asigurări de sănătate gratuite pentru toți polițiștii. Un alt motiv al mitingului care s-a anunțat, este teama luptătorilor din trupele speciale ale poliției ca infractorii sănu le afle numele în instanțăși apoi săle punăviața lor și a familiilor lor în pericol. Angajații SPIR cer modifică ri în lege astfel încât săfie chemat serviciul, ca instituție, în instanță, și nu persoanele fizice care lucreazăîn interior, iar ulterior fiecare săfie cercetat printr-o ancheta internă. La IJP Vâlcea, funcționeazădouă sindicate. Unul este condus de comisarul Constantin Nicolae Șandru, denumit Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și celalalt, filialăa SNPV – Pro Lex, este condus de agentul Sorin Constantin, un tânăr polițist ambițios, cutezant și apărător al drepturilor salariale. Din informațiile noastre, la miting vor participa un număr de 5 sindicaliști ai „Pro Lex”, care se vor deplasa cu mijloace proprii de transport. În cazul unei victorii sindicale, vor beneficia de drepturile cucerite și sindicaliștii comisarului Nicolae Șandru.

 
Încep lucrările la groapa de gunoi de la Fețeni

Primăria și Hidroconstrucția au semnat contractul

„Am mare încredere în firma Hidorconstrucția, pentru că este o firmăromânească cu renume și care are mari rezultate. Sunt convins că această investiție va fi finalizatăconform contractului. Prima celulăvreau săfie pusăîn folosințăpână în luna iunie a anului viitor. Acesta este unul dintre obiectivele foarte importante pentru Râmnic și sunt bucuros că am reușit săobținem acest aviz” – a spus Mircea Gutău

În toamna anului 2001, reprezentanții UE au aprobat, prin programul ISPA, asistență Financiară nerambursabilăpentru proiectul „Groapa de gunoi de la Fețeni”. Proiectul, în valoare totalăde 11,04 milioane euro, este asigurat din trei surse: bugetul statului – 2,5 milioane euro, bugetul local – 1,1 milioane euro, iar diferența de 7,5 milioane euro fiind suportatăde Uniunea Europeană . Reamintim că groapa ecologică de la Fețeni trebuia săfie datăîn exploatare la sfârșitul anului 2006, însă din păcate acest proiect așteaptăde ani buni finalizarea. Preluate inițial de firma italianăMonticava, lucrările au fost abandonate în luna martie a anului 2006, constructorul dovedindu-se a fi incapabil atât financiar, cât și tehnologic sămai continue proiectul. După o perioadă destul de mare de tergiversări și nenumărate adrese că tre Ministerul Finanțelor Publice (MFP), contractul cu italienii a fost, în cele din urmă, reziliat. Astfel, toate atribuțiile de implementare a măsurii ISPA au fost preluate de că tre Primăria Râmnicu Vâlcea, municipalitatea devenind responsabilăcu managementul tehnic, financiar și administrativ al procesului de implementare al măsurii. În urma licitației, societatea Hidroconstrucția Rm. Vâlcea a ieșit câștigă toare, fiind nevoităsăexecute 93% di lucrare.

Vineri, 26 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă , primarul Mircea Gutău a anunțat că Oficiului de Plați și Contractare PHARE (OPCP) a dat avizul pentru semnarea contractului cu firma Hidroconstrucția, precum și pentru începere lucrărilor. Astfel, edilul șef al Râmnicului și directorul executiv al firmei vâlcene, Marian Mirea, au semnat contractul chiar în fața jurnaliștilor vâlceni. „După toate efoturile pe care le-am depus, am primit, în sfârșit, avizul de la OPCP. Vreau săle mulțumesc consilierilor locali pentru că mi-au dat puteri depline să măzbat pentru rezolvarea problemei de la groapa de gunoi. Am mare încredere în firma Hidorconstrucția, pentru că este o firmăromânească cu renume și care are mari rezultate. Sunt convins că această investiție va fi finalizatăconform contractului. Prima celulăvreau săfie pusăîn folosințăpână în luna iunie a anului viitor. Acesta este unul dintre obiectivele foarte importante pentru Râmnic și sunt bucuros că am reușit săobținem acest aviz” – a spus Mircea Gutău.

 
Centrul Râmnicului se pregătește să-și schimbe „fața”

Proiect ambițios propus de Primărie

O firmă din Spania vrea săaloce 12 milioane euro pentru realizarea unei parcări subterane, dispusăpe două paliere, și cu 723 de locuri de parcare ” deasupra parcări i se va crea un mic parc, modern, cu verdeațăși cu mulți pomi

După aproape două decenii de la ultima transformare majorăa „centrului civic”, municipiul Râmnicu Vâlcea se pregătește săprezinte tuturor oamenilor o nouăconcepție urbanistică , în concordanțăcu necesitățile practice ale unui oraș cu peste 120.000 de locuitori și în concordanțăcu aspirațiile de urbe integratăîn civilizația Uniunii Europene. Primăria Râmnicului intenționeazăca începând din 2008 săschimbe complet centrul Râmnicului (în zona de numită”La metrou”) împreunăcu un investitor din Spania. De aproape 4 luni, firma spaniolăa realizat o cercetare de piațăși un sondaj de opinie cu privire la oportunitatea realizării acestei investiții, iar rezultatele sunt favorabile acestei construcții. De fapt, investiția de 12 milioane euro va presupune realizarea unei parcări subterane, dispusăpe două paliere, și cu 723 de locuri de parcare. Deasupra parcări i se va crea un mic parc, modern, cu verdeațăși cu mulți pomi. În vederea realizării acestui proiect, un prim pas va fi făcut marți, 30 octombrie, când Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea va lua în discuție un raport și un proiect de hotărâre privind propunerea de amenajare urbanistică a zonei centrale a municipiului Râmnicu Vâlcea. Primarul Râmnicului, Mircea Gutău, a spus că , în cadrul ședinței de consiliu local, se va prezenta doar un document informativ cu privire la propunerea de reamenajare a centrului orașului. „După acest moment, voi prezenta documentul spre dezbatere publică , pentru a afla și părerea râmnicenilor cu privire la această lucrare de mare amploare. În final, voi supune spre aprobare consiliului local varianta definitivăa proiectului de construire a parcări i subterane în centrul Râmnicului. Nu sunt nici eu convins 100% de oportunitatea realizării acestui proiect, însă este bine săse știe că firma spaniolăsuportăintegral costurile de execuție a parcări i subterane și a parcului de deasupra, iar municipalitatea va pune la dispoziție doar terenul din zonă. Partea proastăa acestui proiect este că râmnicenii vor trebui săsuporte un an de zile calvarul unui șantier în centrul orașului”, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute primarul Râmnicului, Mircea Gutău. Vom reveni cu amănunte despre acest proiect, extrem de ambițios al Primăriei Râmnicului!

 
Miliția presei

Actul Constatator nr. 164 din 29.10.2007

 

” Categoria: „Liuba de sine, fără prezervativ. Ferpar antum.”

” Infractor: Barbu Alin (recidivist, 3 antecedente).

” Locul și data: Expresul de Drăgășani, 26 octombrie 2007, ediție aniversară

” Fapta comisă: „Alin Barbu, redactorul șef, este cel care încearcă săimpunăera modernăa jurnalismului într-o presă vâlceană greu încercatăși încă înspăimântatăde cenzura atâtor decenii de comunism.”

” Diagnostic: Cracademician-doftor-injiner.

” două vorbe: CV-ul, unde-i CV-ul?… Dar priceperea?… Dar halatul, cât costăhalatul?

Explicație: De prisos.

 

” Categoria: „V.Alecsandri pastelește pusee csilofonice.”

” Infractor: Uță(Mateescu) Claudia, (recidivistă, 102 antecedente).

” Locul și data: Viața Vâlcii, 27 octombrie 2007.

Fapta comisă: „…ca urmare a faptului că au suferit pusee hipertensive. Pe fondul hipertensiunii arteriale, au suferit epistacsis.”

” Diagnostic: Analfabetism.

două vorbe: Te pui cu… dășteapta taichii?!

” Explicație: Curect se zice: „un puseu-două puseuri”, în nici un caz „o pusea-două pusee”. Iar „epistaxis” nu se scrie cu „-cs-” (precum numele bardului de la Mircești), ci cu „-x-„, la fel ca instrumentul acela muzical prevăzut cu ciocă nele.

Return to MS-DOS: „Au suferit epistaxis” = câtăsclifosealăși ce mai rășini snobistice, ca săne spunăcă , de fapt, le-a curs sânge din nas.

 
JUBILIAR 600

VOCEA VÂLCII a ajuns la numărul jubiliar 600. Existăm pe piața publicistică localăde 9 ani de zile. Suntem mândri că prin munca noastrăperseverentă, istovitoare și consecventă, numele ziarului a devenit un brand. Sub acest însemn jubiliar, dăm certitudine opiniei publice că nu vom abdica de la țelul jurnalistic propus la înființare, infractorii cu gulere albe, având și în continuare de ce se teme. Vocea Vâlcii Continuă , stimate cititor, săfie prietenul dumitale apropiat, acel prieten care la nevoie se cunoaște. Paginile gazetei vor fi deschise tuturor propunerilor constructive, vor combate cu hotărâre abuzurile de orice fel, te vor apăra de imposturăși delațiune – atât cât ne va sta în putere. Suntem convinși că numai arătând răul cu degetul, că numai promovând ideea fericităsau acțiunea generoasă, ne vom face cu adevărat datoria Față de cei ce cumpărăziarul nostru.

VOCEA VÂLCII a ajuns la numărul jubiliar 600. Existăm pe piața publicistică localăde 9 ani de zile. Am avut succese și împliniri. De fiecare datăcând munca noastrăa scos la ivealăgreșelile greșiților societății vâlcene, arătându-i cu degetul pe impostori, pe corupți și pe acei politicieni care și-au uitat promisiunile din campania trecută, îmbuibându-se peste măsură, am fost felicitați de cititori. Am inițiat, cu succes, campanii de presă în sprijinul dreptății și adevărului, al ajutorării oamenilor deznădăjduiți și însingurați. În cei 9 ani trecuți, am avut și neîmpliniri, am suferit presiuni financiare, acțiuni de descurajare, procese timorante și, în general, am fost supuși tuturor acțiunilor de compromitere, descurajare și desființare. Dar nu am cedat. Am știut că ceea ce facem cu dăruire și profesionalism este apreciat de opinia publică , de acei vâlceni pentru care compromisul, aplecarea spre dezinformare și abdicarea în fața tentațiilor materiale sunt forme ale unei ipocrizii de neconceput. Și iatăcă , procedând astfel, numele ziarului nostru a devenit un brand. Sub acest însemn jubiliar, dăm certitudine opiniei publice că nu vom abdica de la țelul jurnalistic propus la înființare, infractorii cu gulere albe, având și în continuare de ce se teme. Dorim săpromovăm un mediu social sănătos și o lume pașnică , dreaptă, de a îmbunătăți procesul de informare și distribuire a informației la populație. Slujirea libertății democratice va fi țelul nostru suprem. Libertatea e ca o femeie frumoasă, de care te apropii cu teamă, dar de care te îndrăgostești pe loc și pentru totdeauna, existența devenind brusc imposibilăîn absența ei, precum viața în absența apei. Vocea Vâlcii Continuă , stimate cititor, săfie prietenul dumitale apropiat, acel prieten care la nevoie se cunoaște. Paginile gazetei noastre vor fi deschise tuturor propunerilor constructive, vor combate cu hotărâre abuzurile de orice fel, te vor apăra de imposturăși delațiune – atât cât ne va sta în putere. Suntem convinși că numai arătând răul cu degetul, că numai promovând ideea fericităsau acțiunea generoasă, ne vom face cu adevărat datoria Față de cei ce cumpărăziarul nostru. fără îndoială, ambițiile sunt mari și, tocmai de aceea, nu ne va fi ușor. Le vom înfăptui împreună, noi și dumneavoastră, așezați și unii și alții, pe malurile acestui impetuos și descă tușat fluviu numit Adevăr.

• Colegiul de redacție

 
Vâlcea, primul județ din țară unde s-a creat polul de centru – dreapta

După nici două luni de la semnarea protocolului național între PNL, AP și PNÎCD,

„Vom încerca săne sprijinim în toate consiliile locale, acolo unde existănumeroși reprezentanți ai PNL, AP sau PNÎCD. La orice alegeri, în turul doi, ne vom acorda sprijin, pentru că așa este normal”, a declarat Emilian Frâncu, liderul PNL Vâlcea

Vineri, 26 octombrie, Emilian Frâncu – președintele PNL Vâlcea, Adrian Toader – președintele AP Vâlcea și Virgil Bălășeanu – vicepreședintele PNÎCD Vâlcea, au anunțat formarea unui pol de centru – dreapta la nivel local. Vâlcea este primul județ care a semnat protocolul După ce la nivel central s-a semnat încă din data de 8 septembrie 2007, la Timișoara. Prin acest protocol, liderii celor trei formațiuni politice își propun săpromoveze ideile de centru – dreapta, săsprijine Guvernul României și săparticipe în comun la acțiuni politice, sociale, culturale, sportive, precum și la dezbateri publice care săîntărească ideile de centru – dreapta. „Este un moment de istorie politică locală. Sper ca această structurăpolitică să-și atingăobiectivele la Vâlcea. Vom încerca săne sprijinim în toate consiliile locale, acolo unde existănumeroși reprezentanți ai PNL, AP sau PNÎCD. La orice alegeri, în turul doi, ne vom acorda sprijin, pentru că așa este normal”, a declarat Emilian Frâncu.

În luna februarie a anului 2004, liderii de atunci ai Alianței D.A. Vâlcea, Emilian Frâncu și Dorel Jurcan, anunțau cu mare tam-tam semnarea la nivelul județului a unui protocol de colaborare între Alianța D.A. și PUR (PC -ul de acum – n.r.). Ei își promiteau atunci că se vor consulta în toate problemele politice și de asemenea, că se vor ajuta la alegeri. Ei bine, când a venit vremea alegerilor pentru Consiliul Județean Vâlcea, pentru niciunul dintre liderii acestor partide nu a mai contat protocolul, „faultându-se” ori de câte ori au avut ocazia. Acum, Emilian Frâncu spune că protocolul va funcționa și va fi dus la bun sfârșit. „Atunci când ai de împărțit ceva existămari posibilități ca datorităunor elemente politicianiste sau care săținăde interese meschine de moment săaparădevieri de la o înțelegere făcută. Așa se întâmplăuneori în lumea politicului. însă , dacă te animădoar dorința de a întări dreapta, de a crea culturi care săpermităoamenilor săparticipe la acțiuni comune, atunci ai toate șansele sămeargă. Nu ai de împărțit nici patrimoniu și nici alte elemente. Nu văd de ce nu ar avea toate șansele săfie dus la bun sfârșit acest protocol” – a adăugat liderul PNL Vâlcea.

La rândul său, președintele AP, Adrian Toader, spune că cele trei partide vor colabora atât la nivel parlamentar și guvernamental, cât și în administrația locală. „Avem 10 principii care fac parte din protocolul cadru ce a fost semnat la Timișoara. Sunt 10 principii fondatoare ale alianței forțelor de centru – dreapta. Noi susținem un stat puternic, prin forța autorității și eficienței sale. Partidele noastre vor colabora la nivel parlamentar, guvernamental și în administrație pentru respectarea principiilor fondatoare. Mai este încă o idee care ne unește: victoria în alegeri a polului de centru – dreapta” – a declarat Adrian Toader. De asemenea, vicepreședintele PNÎCD Vâlcea, Virgil Bălășeanu, mărturisește că unul dintre obiectivele Polului de centru – dreapta este acela de a izola partidele neo-comuniste, populiste și anti – democrate. „Un alt obiectiv este consolidarea unei bune guvernări la nivel central. Trebuie săinstaurăm o normalitate în politica acestei țări. De asemenea, avem nevoie săpregătim economia și societatea românească pentru a face Față competiției europene și pentru a adopta moneda Europeană ” – a spus Virgil Bălășeanu.