1

MILITIA PRESEI

 

                                                   Actul Constatator nr. 160 din 01.10.2007

 

· Categoria: „Idei puține, dar fixe.”

· Infractor: Uță(Mateescu) Claudia (recidivistă, 100 de antecedente).

· Locul și data:  Viața Vâlcii, 28 septembrie 2007

· Fapta comisă: „…se aflăîn stare gravă, ca urmare a faptului că a fost grav lovit…”

· Diagnostic:  Papagalicită.

· două vorbe: Cică victima a suferit un grav traumatism cranio-cerebral acut deschis grav, fiind suspect de grav hematom intracranian grav.

· Explicație: Neavând prea multe cuvinte în vocabular, maimuța face fixație pe unul singur și în repetăla nesfârșit. Grav, dom’le, grav!

· P.S.: O felicităm cu ocazia ajungerii la infracțiunea cu numărul 100! Următorul clasat se aflăcu 64 de fapte în urma ei, scribălește la aceeași mazetă, iar numele îi rimeazăcu substantivul comun „buboi”.

 


 

 

· Categoria: „Mama lu’ Proces Verbal.”

· Infractor:  Bădescu Adi (recidivist, 10 antecedente).

· Locul și data:  Viața Vâlcii, 28 septembrie 2007.

· Fapta comisă: „În urma deplasării la fața locului, polițiștii au efectuat cercetări, stabilind că …”

· Diagnostic: Limbăde lemn.

· două vorbe: Mulțumim din inimăpartidului că polițiștii nu au „efectuat cercetările” înaintea „deplasării la fața locului”.

” Explicație: Normal că mai întâi s-au deplasat și abia dup-aia au cercetat, „stabilind că ” așa și pe dincolo. Succesiunea faptelor este de la sine înțeleasăși nu mai trebuia evidențiată. că doar nu ești organ, ca săte exprimi ca organele, măi „ziaristule”!
„Pesediștii au strâns de ouăGuvernul Tăriceanu”

Petre Ungureanu dixit: ” deputatul a ținut săprecizeze că PLD este primul partid care a depus listele care conțin candidații pentru Parlamentul European ” cel care deschide lista, a declarat parlamentarul, este chiar președintele acestui partid, Theodor Stolojan ” întrebat dacă deputații PSD de Vâlcea vor vota pentru trecerea moțiunii de cenzură, Ungureanu a spus: „Emilian Frâncu și Aurel Vlădoiu au o relație foarte bună. Fac, tot timpul, proiecte de legi împreună. Din punctul meu de vedere, parlamentarii pesediști vâlceni nu au motive săvoteze moțiunea”

 

Deputatul liberal-democrat, Petre Ungureanu, a mărturisit, de curând, în cadrul unei conferințe de presăcă este convins că mult mediatizata moțiune depusăde PSD, intitulată”1000 de zile de haos – Sfârșitul guvernării de dreapta” va trece. În plus, el a reiterat ideea că toți parlamentarii PLD vor vota pentru trecerea moțiunii de cenzură. „PLD va vota moțiunea de cenzurăfără săse lase sabotat de imberbul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu” – a zis șeful PLD Vâlcea. Liderul acestei formațiuni politice la Vâlcea a mai spus că , în acest moment,  partidul din care face parte are 5% în opțiunile electoratului din România. „Suntem siguri că vom mai crește în procente, astfel că este foarte posibil, pe viitor, săatingem chiar 8-10%” – a menționat deputatul.

      De asemenea, parlamentarul a adus, ca de obicei, și câteva critici PNL spunând că premierul Tăriceanu s-a alăturat PSD în lupta surdăîmpotriva președintelui Traian Băsescu. „Am convingerea că dacă ar fi Geoanăprim-ministru, social-democrații care se aflăîn funcții publice nu ar primi atâția bani cât primesc de la guvernul strâns de ouăa lui Tăriceanu” – a precizat Ungureanu. Mai mult decât atât, deputatul PLD a spus că pe liberali nu-i sperie neantul opoziției, ci cel al răspunderii penale. „Sunt mulți miniștri liberali care, atunci când va că dea acest guvern, vor trebui sădea socotealăpentru toate ilegalitățile pe care le-au făcut” – a completat liberal-democratul.  

      Petre Ungureanu a ținut săprecizeze că PLD este primul partid care a depus listele care conțin candidații pentru Parlamentul European. Cel care deschide lista, a declarat parlamentarul, este chiar președintele acestui partid, Theodor Stolojan. Întrebat dacă deputații PSD de Vâlcea vor vota pentru trecerea moțiunii de cenzură, Ungureanu a spus: „Emilian Frâncu și Aurel Vlădoiu au o relație foarte bună. Fac, tot timpul, proiecte de legi împreună. Din punctul meu de vedere, parlamentarii pesediști vâlceni nu au motive săvoteze moțiunea”. fără sănominalizeze, șeful social-liberalilor vâlceni a declarat că există, în țară , filiale întregi ale PSD care au fost obligate de liderii acestora săvoteze pentru aprobarea moțiunii. „Pesediștilor li s-a pus în vedere că dacă nu votează, vor fi excluși din partid. La Vâlcea, nu știu dacă s-a întâmplat la fel” – a conchis deputatul.

 
România există

Există, în România, oameni care n-au fost niciodatăla teatru și existăomeni care nu-și permit sămeargăla teatru, existăcopii care nu au mâncat niciodatăciocolată, existăfete obligate săse prostitueze, existăfemei alungate de acasăde soții lor, existămame bătute de copiii lor, existăoameni ponegriți și scuipați, existăoameni care își așteaptădreptatea, existăadolescenți care se droghează, existăpoliticieni care fură, mint, care sunt corupți, venali, răzbunători, analfabeți. Existămultădurere în lumea asta. Existăziare proaste și ziare bune, jurnaliști cinstiți și jurnaliști cumpărabili, patroni buni sau patroni răi, cuvinte grele și cuvinte care alină. Existărău, bine, misogini, desfrâu și denunță tori. Existăde toate. Despre toate acestea scrie și presa. Și despre multe altele. Problema e cum scrie.

          Am observat, și e ceva vreme de atunci, că jurnalismul, per ansamblu, a început săse dezumanizeze. Citesc tot mai puțin în ziarele locale, dar și în cele naționale, reportaje despre lucruri simple. Mi s-a luat de analize politice, de titluri pompoase, de fețele acre și inexpresive ale potentaților locali și de declarațiile lor lipsite de substanță. Ziariștii nu mai scriu reportaje pozitive. Sau foarte puține. Cât despre cele sociale, pot spune că au ajuns chiar o raritate în paginile ziarelor. Acum, în jurnale, articolele sunt pline de cinismul agresiv al comentariilor politice. Eroii principali ai presei sunt Funcționarul, Criminalul, Politicianul și Prostituata, adică politica, crima, sexul și șpaga.

          Acum, la foarte mare că utare sunt vedete sexy care-și dezvelesc, aproape pornografic trupurile, homosexualii, lesbienele, Brad Pitt și Vadim Tudor.

          Sunt tot mai puține articole despre cultură, istorie, artăsau Dumnezeu. Și atunci când ele mai apar prin presă, răzleț, ce-i drept, sunt citite de prea puțini oameni și înțelese și de mai puțini. Desigur, presa s-a dezumanizat odatăcu individul. Ea s-a conformat apetenței acestuia spre macabru, vulgaritate și obscen.  Altfel, nu ar mai fi citită. Din păcate. De ce s-a dezumanizat presa? E o întrebare cu mai multe variante de răspuns. E vorba de-o tristețe provincialăcare ne urmărește, chiar și atunci când renunțăm a mai scoate, din  sertar, penelul ascuțit. Presa e scuipată, în obraz, de mai toți potentații locali. Bălăcă rită, răstignită, că lcatăîn picioare. Asta ne face cinici. Din ce în ce mai cinici și reacționăm. Uneori, impulsiv, însă , de cele mai multe ori, ca urmare a felului în care acești politicieni de carton ne umilesc. De foarte multe ori, vrem să prezentăm cititorilor adevărul absolut. Când ne dorim asta, suntem și mai tare insultați de toate aceste personaje care, îmbătați de aburii puterii efemere, li se pare că sunt ducii județului. Câteodatăne limităm săfim obiectivi, scârbiți de atâta mârșăvie a oamenilor cu putere. Dar nu putem capitula niciodată. ExistăRău și existăBine. În presă, lumea e împărțităîn alb și negru. Nuanțele de gri nu fac altceva decât sădeformeze realitatea. Săo păteze. Asta nu înțeleg cei mai mulți. Un politician rău, chiar dacă spune că se preocupăde binele comunității, rămâne tot unul rău. La suflet. Unul bun, rare exemple, este înghițit, cu intenții cu tot, de rechinii vorace ai scenei politice. I se submineazădreptul de a arăta că este bun.

          Așadar, ajungem la concluzia că existădoar politruci (că ci cei care „populează” scena politică a zilelor noastre nu pot fi numiți altfel) răi. Răul nu se poate niciodatăschimba în bine așa, cum  buruiana nu poate ajunge trandafir. V-ați întrebat vreodatăcum ar arăta o Românie în care sănu existe bătrâni părăsiți de familii, oameni care sănu aibăce mânca, pensionari care nu-și permit un kilogram de carne, bebeluși aruncați în WC de mamele lor, copii supradotați care nu au bani de că rți, mii de români în Spania la ciuperci, blocuri insalubre, oieri milionari,  câini vagabonzi, profesori care trăiesc cu proprii elevi și medici nebuni? E greu de imaginat. Nu știm dacă ar fi o țară perfectă, „the promised land”, vorba americanilor, sau una plictisitoare. Dar, cu siguranță, ar fi o Românie despre care nu ai avea ce scrie

 
„De la Monceanu, fără număr, pentru nașul Sofianu!”

La „insistențele” viceprimarului Constantin Monceanu, Consiliul Local a votat ca „despăgubirea în bani” – acceptatăde toți ceilalți proprietari de teren afectați de construirea bulevardului Dem Rădulescu – săse transforme numai pentru Nicolae Sofianu în „schimb de teren” ” omul de afaceri a primit un teren la doar o aruncă turăde băț de fosta proprietate ” pe noul teren, Nicolae Sofianu își va construi o parcare pentru viitorul hotel din Ostroveni (obligatorie prin lege), teren pe care altfel nu l-ar fi putut achiziționa cu prețul de 26 euro/mp, cât era valoarea despăgubirii

 

Undeva, pierdut prin ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea de săptămâna trecutăs-a aflat și un proiect de hotărâre privind realizarea unui schimb de terenuri între municipalitate și câteva „persoane fizice”. însă , multălume a trecut cu vederea acest proiect de hotărâre și nu a observat că acest schimb de terenuri s-a realizat la propunerea viceprimarului liberal, Constantin Monceanu, în favoarea altui liberal, Nicolae Sofianu. Or, este cunoscutăde toată lumea „frăția de sânge” între cei doi liberali. Sigur, nu punem în discuție legalitatea acestui schimb de terenuri între municipalitate și Nicolae Sofianu, ci vrem doar săanalizăm dacă era oportunărealizarea acestei „tranzacții” și dacă s-au respectat condițiile de preț și despăgubire.

 

                    Care a fost „strategia”?

 

În lipsăde alte activități la Primăria Râmnicului, viceprimarul Constantin Monceanu și-a concentrat în ultimele zile toată „inteligența” pe elaborarea unui raport privind aprobarea schimbului de terenuri. Raportul l-a semnat doar cu câteva zile înainte de ședința Consiliului Local din 25 septembrie 2007, astfel încât consilierii locali sa nu aibătimp să-și punăprea multe „întrebări” în privința acestui material. Printr-o decizie din 31 mai 2006, același consiliu local a aprobat achiziționarea prin cumpărare a terenurilor afectate de construcția bulevardului Dem Rădulescu, la prețul de 26 euro/mp rezultat din raportul de evaluare întocmit de evaluator atestat ANEVAR. Printre proprietarii de terenuri afectate de realizarea bulevardului se aflăși Nicolae Sofianu împreunăcu soția sa, Carmen Sofianu, din a că ror proprietate va fi afectatăo supraFață totalăde 1172 mp. „Urmare a corespondenței purtatăde aceștia, privind punerea la dispoziție a actelor de proprietate în vederea întocmirii documentațiilor tehnice de cadastru pentru perfectarea actelor de vânzare – cumpărare, numiții ne-au comunicat că nu sunt de acord cu vânzarea terenului respectiv la prețul stabilit de Consiliul Local”, precizeazăConstantin Monceanu în raportul elaborat înaintea ședinței CL din data de 25 septembrie. În aceste condiții, municipalitatea a înaintat că tre Consiliul Județean Vâlcea propunerea de declarare a lucrării de construire a bulevardului Dem Rădulescu din Ostroveni de „utilitate publică „. După numai câteva săptămâni, Consiliul Județean a declarat această lucrare de utilitate publică , astfel că Nicolae Sofianu era obligat săcedeze obligatoriu terenul, contra unei despăgubiri în bani. însă , Nicolae Sofianu a formulat întâmpinare la notificarea transmisăde primărie și la propunerea de expropriere. Văzând acest lucru, Comisia pentru soluționarea întâmpinărilor, constituităprin HCL nr. 148/14 septembrie 2007, întrunităîn ședința din 12 septembrie, a decis săefectueze un schimb de teren în supraFață echivalentăca valoare, în zona că minului de Bătrâni Ostroveni. Astfel că „despăgubirea în bani” – acceptatăde toți ceilalți proprietari de teren afectați de construirea bulevardului Dem Rădulescu – s-a transformat pentru Nicolae Sofianu în „schimb de teren” la doar o aruncă turăde băț de fosta proprietate. Pe noul teren, Nicolae Sofianu își va construi o parcare pentru viitorul hotel din Ostroveni, teren pe care altfel nu l-ar fi putut achiziționa cu prețul de 26 euro/mp, cât era valoarea despăgubirii. Ingenioasăafacere!

 
Oltchim a intrat în grupele Ligii Campionilor

” În fața a peste 3.000 de spectatori vâlceni

La sfârșitul săptămânii trecute, echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a evoluat în grupa a treia din cadrul turului 2 preliminar al Ligii Campionilor, alături de formațiile Madeira Andebol (Portugalia), Byasen Trondheim (Norvegia) și BNTU Minsk (Belarus). Turneul de calificare a avut loc în Sala Sporturilor „Traian” din Rm. Vâlcea. Primul meci disputat de fetele antrenate de Gheorghe Tadici a fost împotriva echipei portugheze Medeira Andebol, Oltchim câștigând partida cu 35 – 20. Al doilea meci a avut loc sâmbătă, 29 septembrie a.c., galacticele de la Oltchim distrându-se cu Belaz Minsk, campioana Belarusului. Formația vâlceană a învins cu 39-13, După ce la pauzădiferența de scor era de 15 goluri în favoarea Oltchimului.

Oltchim, neînvinsăîn turneul de la Rm. Vâlcea

Duminică , 30 septembrie a.c., în fața a peste 3.000 de spectatori, Oltchim Rm. Vâlcea a obținut calificarea în grupele Ligii Campionilor. Handbalistele vâlcene au reușit săcâștige cu 30 – 22 ultimul meci al turneului preliminar în fața puternicei echipe Byasen din Norvegia, formație care a jucat sezonul trecut finala Ligii Campionilor. După un început de meci mai slab, fetele antrenate de Tadici s-au impus categoric în repriza a doua, reușind săînvingăla un scor categoric. Astfel, Oltchim Rm. Vâlcea a obținut primul loc în turneul din Sala Sporturilor „Traian” și va juca în grupa principală(D) a Ligii Campionilor. Acolo, handbalistele vâlcene vor întâlni echipele calificate direct: Viborg (Danemarca), Buducnost (Muntenegru) și FTC Budapesta (Ungaria). 

 
SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

 

   ” scandal mocnit în bătătura liberalilor: cineva – bine intenționat – l-a anunțat pe Ion Nicolae – candidatul la funcția de primar al Râmnicului din partea liberalilor, că se face un sondaj de opinie, dorind săse cunoască realitatea din spatele pompoaselor procente cu care se laudăEmilian Frâncu că le-ar avea candidatul său ” în una din disputele lui cu umbra ce o face pământului degeaba, Adrian Panăs-a folosit de numele ziarului nostru și al redactorului șef, încercând săse justifice în fața patronului firmei de difuzarea presei „INEDIT PRESS”, mințindu-l că are informații de la noi că acesta-i saboteazăziarul pe care-l editeazăîn fiecare luni și, apoi, peste încă alte patru luni

 

     ” Mulți au fost aceia care nu ne-au crezut atunci când am dezvăluit că la IJP – Vâlcea s-au făcut „aranjamente” pentru ca săse cumpere la un preț exorbitant clădirea și cei 1.000 mp aferenți, unde a fost amplasat sediul Poliției Rutiere Vâlcea. Spuneau atunci că un imobil aflat la vânzare – la agențiile imobiliare – cu suma orientativăde 150.000 de euro, s-a vândut cu 260.000 de euro. După câteva săptămâni de nedumeriri și explicații, o comisie dâmbovițeanăalcă tuitădin „anticorupții” Poliției naționale, au concluzionat că în spatele actului comercial de vânzare-cumpărare nu s-a aflat nici o șmecherie de păcă lirea bugetului de stat. Ce dacă , la semnalele presei, s-a petrecut un fapt în pionierat, adică , După semnarea documentelor de consfințirea schimbării proprietarului asupra mijlocului fix, vânzătorul s-a obligat săconstruiască niscai anexe și săasfalteze curtea imobilului. Avea de unde și frica păzește pepenii, nu? Ne-am încă pățânat și ne încă pățânăm săcredem că ne aflăm în fața unui act de corupție comis chiar de vânătorii corupților. La noi sunt corupții și nu la ei! Ei bine, în întărirea convingerii că avem dreptate, în mai toate ziarele locale se aflăpublicat următorul anunț: „Vând două case, După Poliția Rutieră, Râureni, cu 1.200 m.p. teren, preț 150.000 euro. Tel.: 0746/39.87.14”. No comment!

     ” Scandal mocnit în bătătura liberalilor. Cineva – bine intenționat – l-a anunțat pe Ion Nicolae – candidatul la funcția de primar al Râmnicului din partea liberalilor, că se face un sondaj de opinie, dorind săse cunoască realitatea din spatele pompoaselor procente cu care se laudăEmilian Frâncu că le-ar avea candidatul său. Numai că un neisprăvit l-a anunțat pe „bulibașa” liberalilor că Bogdan Pistol a dispus sau sponsorizeazăsondajul, ceea ce l-a făcut săsarăîn sus de era să-i cadădintele de aur din gură. Pe această cale îl informă m pe Milică Măndel Frâncu că rezultatele preliminare ale acestui sondaj, aflat aproape la final, îl crediteazăpe Ion Nicolae – în municipiul Rm. Vâlcea, numai cu 1,1%, iar organizația municipalăPNL Rm. Vâlcea deține numai 5,3% din sufragiile râmnicenilor. Cum acest sondaj este plătit de firma noastrăeditoare împreunăcu editorul cotidianului „Viața Vâlcii”, nimeni nu va putea pune la îndoialărezultatele obținute, iar Bogdan Pistol va fi absolvit de acuzațiile nemeritate. În curând, vom organiza o conferințăde presă, invitând toate partidele cu filiale în județul nostru și colegii de la media locală. Se vor putea face – pe viu și în direct – verificarea rezultatelor inserate în chestionare. Aveți puținărăbdare!

     ” Pe vremea când conducerea administrativăși politică se afla în mâna pesediștilor, s-a trăit o viațănormalăși aproximativ frumoasă. Presa localăa mai semnalat comiterea unor abuzuri, prin schimbarea directorilor instituțiilor descentralizate ale statului și liberalii, aflați în opoziție, ne șopteau cu multărăutate că în spatele acestor mișcă ri de conducă tori stau interese materiale – personale sau de partid sau amenințări pentru a le determina oamenii lor înscă unați sătreacă la social-democrați. Vai, ce mai perdaf au primit pesediștii de la ziariști și de la politicienii adversari! Dar iatăcă roata s-a învârtit și au ajuns la putere liberalii. Afirmăm fără teama de a-l mânia pe Dumnezeu că pesediștii au fost mici copii în schimbările făcute. „Fomiștii” de acum, au ajuns ca până și pe directorii de școli comunale să-i schimbe din funcție pentru motive fabricate aiurea. Un exemplu (dintre zecile cunoscute!) este cel al școlii cu clasele I-VIII, din comuna Dăești. Unul din cei mai vechi profesori al localității, directorul Gheorghe Blot a fost schimbat din funcție, în pragul pensionării. Școala aratăca una Europeană , iar rezultatele elevilor la carte fac cinste dască lilor care s-au ocupat de cultura lor. Aici a fost o mânăexigentăde dască l, coleg și manager. Nu știm dacă directorul Blot a fost promovat în funcție de vreun partid, în afara renumelui său, hărniciei și dăruirii educației școlare. Și cu toate acestea, liberalii l-au schimbat din funcție (inspectorul șef Gheorghe Cincă , liberal ce vrea săse afirme ca stând în genunchi în fața superiorilor săi politici) a demarat un proces de „înnoirea” personalului didactic conducă tor, promovând o ilustrănecunoscută- pe liberala Aurelia Ferescu – directoare și ea, dar la școala din Fedeleșoiu. Dacă se va întreba cineva (că pe Cincă nu-l va întreba nimeni, deocamdată) care au fost criteriile de performanțăale noii promovate la fosta sa școalăpe care a condus-o, va rămâne uimit. Aproape nimic și mediocritate. Atunci, fraților liberali români, ce aveți cu restul românilor care nu sunt galbeni ca voi?

     ” Dinspre sediul PNL – Vâlcea se aud vaiete. Atât de bine s-au comportat liberalii în administrarea județului și în viața publică încât și-au pierdut popularitatea și credibilitatea îngrijorător. Am aflat că duminică , 30 septembrie, liderul Emilian Frâncu s-a apucat să-și numerele ziarele partizane, unde-și poate face el jocurile politice și rezultatul l-a îngrijorat. De unde în urmăcu 2 ani avea aproape toată presa localăde partea sa, acum mai are în portofoliu doar trei ziare: Info Puls, Curierul de Râmnic și Observator. Care „observator” apare luni și peste încă patru luni. Un ziar confidențial, fără periodicitate și consistență, producă tor de stări iritante, prin neadevărurile promovate. Ce-ai făcut Milică , nene? Noroc că tu nu porți izmene vara, ca să-ți găsim rima. Așteaptătu săvinăiarna

     ” Unul dintre indivizii care încearcă săne muște de turul pantalonilor este așa zis-ul ziarist Adrian Pană. În una din disputele lui cu umbra ce o face pământului degeaba, el s-a folosit de numele ziarului nostru și al redactorului șef, încercând săse justifice în fața patronului firmei de difuzarea presei „INEDIT PRESS”, mințindu-l că are informații de la noi că acesta-i saboteazăziarul pe care-l editeazăîn fiecare luni și, apoi, peste încă alte patru luni. Cum noi nu mai avem de mult timp dialog cu „morții”, i-am tras un bobârnac individului cu nume de hainăde pasăre, arătându-l public în nebunia ce-l cuprinde din când în când. că pe ăsta îl cuprinde des nebunia și atunci se crede buricul pământului, cu legături la Clubul de la Roma, prieten cu liderul PLD – Teodor Stolojan, cu mafia calabrezăetc. Am spus și o mai spunem, Adrian Panăeste în afara orică ror înțelegeri și sunt nebuni cei care-l bagăîn seamă. Ori de câte ori se leagăde ziarul nostru sau de firma editoare, îi vom răspunde dur individului. Prin această mențiune, aflăși el și „țiitorii” lui, de ce-l băgăm în seamăacum. Deunăzi, în emisiunea de toată jena ce o lălăie la un post local de televiziune, iar s-a luat de noi. În replică , îl atenționăm că nu are nici calitatea și nici pregătirea profesionalăsăse considere ziarist și săanalizeze fenomene pe care nu le înțelege, dar nici să-și mintătelespectatorii că a început a doua facultate. Care facultate nici pe prima nu a terminat-o, După anul II neabsolvit… Suntem în posesia foilor sale matricole de la facultățile începute și le vom da publicității în curând. Îl mai atenționăm pe individ că dacă nu se potolește cu batjocora la care-i supune pe râmniceni, o să-l scoatem forțat pe tușă, sesizând Parchetul de comiterea unei grave infracțiuni, ce crede că au trecut neobservate. Caută-ți de drum, Panăși nu mai fi tu îngrijorat de plata facturilor firmei noastre sau a consumației salariaților ei. Tu nu ai bani nici măcar sătreci strada, dară-mi-te să-ți plătești băutura… După cum te-ai lăudat la tv. De acum, nu-ți va mai plăti consumația prin baruri sau editarea ziarului liberalul Bogdan Pistol, iar cine o va face este un prost care urmeazăla rândul lui săfie batjocorit de tine.

                                                                                                                    

 
Pistol a fost validat vicepreședinte al PNL Vâlcea

” În ciuda „manevrelor” lui Nicolae și Svetlana Preoteasa

Trocul politic a devenit unitatea de măsurăcu care liberalii lui Frâncu cântăresc ciolanul Puterii, pe care se zbat să-l roadăcât mai pot. De când liberalii sunt la guvernare, n-am auzit decât de jocuri politice abjecte, schimbări de funcții, la care un individ moral nu s-ar preta pentru nimic în lume. Dar, așa cum am mai spus, ciolanul Puterii e prea gustos pentru a fi lăsat la o parte. De aceste încoclețeli, n-a scă pat nici tânărul liberal Bogdan Pistol, care a fost nevoit săse facă frate cu dracu’ pentru a trece puntea liberală. În cazul nostru, dracu’ este Emilian Frâncu. Astfel, când Pistol a clănțănit că vrea sădevinăpreședintele organizației municipale a PNL, lui Mandea Frâncu au început săi se aprindăbeculețele în cap. Tânăr, cu perspectivă, șarmant, Pistol putea deveni un real pericol pentru el și Ion (Garoafă) Nicolae, care-și dorea, la rândul lui, săajungășef peste liberalii râmniceni. Faptul că Pistol și-a petrecut mai mult timp în preajma lui Nicolae și a lui Frâncu, a făcut ca și acestuia săi altereze caracterul. Luptându-se săobținăcât mai multe funcții și demnități, Pistol a uitat de valorile pe care le predica, până de curând, cu atâta convingere oricui. Revenind, Frâncu i-a propus lui Pistol sărenunțe la candidatura de la municipiu, pentru că -l promoveazăel vicepreședinte la organizația județeană . Suntem convinși că pe lângă negocierea politică , cei doi liberali și-au mai împărțit și câteva tantieme prin județ.

 

                    Frâncu le-a stricat „jocul”

 

Zis și făcut numai că pentru a ajunge vicepreședinte, Pistol avea nevoie de votul Delegației Permanente. Cu doar o săptămânăînainte de ședința Delegației, corifeii de la PNL, Ion Nicolae, Svetlana Preoteasa și Valentin Monceanu, că rora Pistol începuse săli se pară”cam lacom”, au pus la cale un plan de scoatere a lui în decorul vieții politice județene. Chiar au comandat, nu știm dacă au și plătit, câteva atacuri în unele ziare locale, despre afacerile lui Pistol prin județ. Vineri seara, la ședința Biroului Politic al PNL, a fost scandal mare, cei trei punându-l la zid pe Pistol și cerându-i socotealăpentru așa-zisele comentarii pe care tânărul liberal le-a făcut despre Ion Nicolae, zis și Dințișorul din aur de trompetă. A fost nevoie ca Pistol săvinăcu înregistrarea unei conferințe pentru a-i demonstra lui Dinți de Aur că nu a comentat despre candidatura lui la Primăria Râmnicului. Cei trei doreau ca la ședința cu pricina, săse voteze fiecare persoanăîn parte, adică Bogdan Pistol și Mircea Poenaru. Numai că Frâncu le-a stricat ploile, stabilind ca votul săfie colectiv. Nu credem că Frâncu a făcut astfel doar pentru că -i el mărinimos, în nici un caz. În eventualitatea în care Pistol n-ar fi fost validat de Delegația Permanentă, el ajungea un simplu membru de partid, însă i-ar fi permis săcandideze din nou, la șefia tineretului județean liberal, ceea ce înseamnă că devenea membru de drept al Biroului Politic Județean al PNL, adică din nou la aceeași masăcu Nicolae, Preoteasa și Monceanu.

În fine, ședința a fost programatăpentru duminică , 30 septembrie 2007, la Filarmonica din Rm.Vâlcea și După ce negocierile s-au încheiat, atât Pistol, cât și Poenaru au fost validați în funcțiile de vicepreședinți ai PNL Vâlcea, cu 140 de voturi.

 
Aleșii județeni ai PD sunt de părere că CJ cheltuie bani inutil

” Protest public

Romeo Rădulescu, președintele executiv al organizației municipale a PD a declarat, de curând cu ocazia unei conferințe de presă, că formațiunea politică pe care o reprezintăsperăsăobțină14 mandate de europarlamentari. „Va fi o campanie electoralălipsităde agresivitate, care va ține cont, în principal, de necesitățile cetățenilor din județ” – susține democratul. Pe de altăparte, consilierul județean Romulus Bulacu, prezent și el la întâlnirea presa locală, a ținut săprecizeze că este total nemulțumit de felul în care Consiliul Județean cheltuie banii. „PD și PNL, După câte ați văzut, au avut în permanențărezerve în ceea ce privește alocarea banilor publici pentru tot felul de manifestări total lipsite de utilitate. Declarăm public că suntem împotriva risipirii fondurilor Consiliului pentru tot felul de sărbători locale. În plus, trebuie subliniat că la CJ, banii se dau pe criterii politice” – a spus alesul județean.

Mai mult, consilierul a spus că dezavueazăfelul în care PNL a schimbat directorii de grădinițe, școli și licee, susținuți de Partidul Democrat.

 
Risipitorii banului public

” Consiliul Județean „investește” miliarde de lei vechi în mici și bere

” cu toții știm că Vâlcea stăcatastrofal la capitolul drumuri. până acum, zeci de județe din țara noastrăau depus studii de fezabilitate, pentru a obține bani europeni pentru reabilitarea drumurilor ” surse demne de încredere din CJ ne-au informat că , până acum, instituția nu a depus nici măcar un proiect în vederea câștigă rii sumelor de bani nerambursabile, necesare refacerii infrastructurii

 

Mania cheltuirii banului public fără pic de discernământ a cuprins și Consiliul Județean (CJ) Vâlcea care alocă , lunar, sute de milioane pentru fel de fel de sărbători locale, multe dintre ele total lipsite de valoare culturală. A devenit elocvent, de acum, că șeful acestei instituții, Dumitru Bușe, se află(încă de la alegerea în funcția de președinte) în campanie electoralămascatăcare presupune cheltuieli enorme, toate suportate din bugetul Consiliului. Când vine, însă , vorba de a finanța reabilitarea drumurilor, evenimente culturale locale sau domeniul sănătății, președintele CJ susține, sus și tare, că nu dispune de fonduri pentru astfel de lucruri. În mod normal, CJ trebuie săîntocmească , la începutul fiecă rui an, o agendăculturală, pentru a-și planifica, cu exactitate, fondurile pe care trebuie săle aloce pentru astfel de manifestări. În realitate, lucrurile se petrec altfel.

Așa cum subliniam anterior, la fiecare ședințăde Consiliu Județean, invariabil, existăvoci din rândul consilierilor care solicităinstituției, bani pentru te miri ce mese câmpenești, unde sunt invitați maneliștii cei mai de soi ai României și unde, se bea bere pe săturate. Așadar, Consiliul – în loc săse ocupe de rezolvarea priorităților din agenda de lucru – aruncă , fără să-i pese, cu banul public pe „finanțarea” chermezelor locale, care, crede Bușe, dau bine la imaginea sa în județ. Grija nețărmurităa președintelui CJ de a finanța din bani publici toate manifestările culturale sau mai puțin culturale din județ, l-a transformat într-un personaj care are toate șansele săcadăîn penibil. Deși au existat, de fiecare dată, și consilieri care s-au declarat total împotriva cheltuirii ilogice a banilor din buget, Bușe are o singurăplacă pe care le-o pune „dizidenților”: „Vărog frumos sănu luăm oamenilor bucuria de a participa la sărbătorile locale”. În rest, nu-l intereseazănimic.

 

                    Deși sunt bani, CJ nu are o strategie de reabilitare a drumurilor

 

În acest moment, toate cele  8 Agenții pentru Dezvoltare Regionalădin țară pot primi cereri de finanțare, în cadrul cererii deschise de proiecte pentru Axa 2 a Programului Operațional Regional – domeniul de intervenție „Reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, străzi urbane – inclusiv construcția/reabilitarea șoselelor de centură”. Proiectele trebuie săvizeze reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, a străzilor urbane, precum și construcția/reabilitarea șoselelor de centurăcu statut de drum județean, având un rol important în economia regiunilor respective. România a primit, pentru proiectul la care făceam referire, peste 120 de milioane lei euro.

Cu toții știm că Vâlcea stăcatastrofal la capitolul drumuri. până acum, zeci de județe din țara noastrăau depus studii de fezabilitate, pentru a obține bani europeni pentru reabilitarea drumurilor. Surse demne de încredere din CJ ne-au informat că , până acum, instituția nu a depus nici măcar un proiect în vederea câștigă rii sumelor de bani nerambursabile, necesare refacerii infrastructurii. Pe la colțuri se vorbește că șefii Consiliului, ar fi spus că județul nostru nu are, oricum, sorți de izbândăsăprimească bani europeni pentru că , susțin ei, au fost depuse peste 100 de proiecte depuse. Concluzionând, conducerea a ajuns la convingerea pripităși neconformă cu realitatea că este inutil sămai încerce, în situația de Față .

Un simplu calcul matematic, relevăcă , până acum, CJ a cheltuit miliarde de lei vechi pentru manifestările locale, care nu reprezintă, câtuși de puțin, prioritatea zero a județului. Însuși vicepreședintele CJ, liberalul Cristian Buican, a luat poziție, în ultima ședințăde Consiliu, contra risipirii inutile a banilor publici. „De doi ani, le cerem săfacă un calendar al activităților culturale importante, pentru a fi finanțate.  Din păcate, nu le pasăsăfacă acest lucru. Din punctul meu de vedere, sumele pe care le tot suplimentăm localităților pentru manifestările culturale, nu se justifică . Trebuie subliniat că , în acest fel, CJ a pierdut miliarde de lei vechi”  – a opinat el

 
Cina cea de taină de la „Zimbru”

Printre noi se plimbătrei Iuda cu pretenții de onorabilitate

În ultima sa conferințăde presă, primarul Râmnicului Mircea Gutău a declarat că în seara de 25 septembrie a.c., în jurul orelor 19.00, ziaristul Silviu Popescu, liberalul Ion Nicolae și denunță torul Crinu Popescu au avut o întâlnire de tainăîntr-un separeu din restaurantul Zimbu. Din câte se pare, cei trei s-au înregistrat unul pe altul, iar înregistrarea a ajuns în cele din urmăla Mircea Gutău. „Acum se vede foarte clar caracterul acestor oameni. Am aflat tot ce s-a discutat acolo, subiectul principal fiind chiar eu. Ei au văzut că sunt un adversar greu de învins, pulsul electoratului râmnicean arătând că sunt favorit la câștigarea alegerilor. Atunci s-au gândit ce să-i facă lu Gutău. Eu le spun acum că le va fi foarte greu să măînvingă. Dacă sunt bărbați adevărați, ar trebui săse lupte drept” – a spus Mircea Gutău. Primarul a mărturisit că a doua zi După întâlnire, în ziarul „Curierul de Râmnic” al că rui patron este chiar Silviu Popescu, a apărut pe prima paginăun articol în care anunța că Mircea Gutău și Nicolae Dicu nu sunt achitați de că tre Tribunalul Alba Iulia în dosarul „Mităla Primărie”. „Nimic nu este adevărat. Cei care sunt interesați se pot uita pe site-ul Tribunalului Alba Iulia și acolo pot vedea pronunțarea în care scrie negru pe alb că am fost achitați. Nimic nu mămai mirăla Silviu Popescu. În nenumărate rânduri el m-a acuzat că măimplic în licitațiile care au loc la primărie. Dacă ar fi fost un ziarist adevărat s-ar fi documentat și ar fi văzut că în ultimii ani nu am mai făcut parte din nicio comisie de licitație și nici nu voi face. Am făcut asta tocmai pentru a evita astfel de zvonuri” – a adăugat edilul – șef al Râmnicului. Mircea Gutău spune că nu are nicio informație conform că reia vreun politician din Vâlcea face presiuni asupra magistraților din Alba Iulia pentru a da un verdict nefavorabil. „Am mare încredere în justiția din România și sunt convins că magistrații nu vor ceda presiunilor unor politruci care se cred mari și tari. Ei nu se vor lăsa influențați și vor judeca strict dosarul” – a conchis primarul tuturor vâlcenilor.