1

PD vrea săinițieze o moțiune de cenzură

Partidul Democrat a anunțat că va iniția o moțiune de cenzură, dacă , în urma consultărilor nu se va ajunge la un consens politic. Principala temăa moțiunii va fi axatăpe asumarea eșecului la referendumul din 19 mai, în condițiile în care, spun democrații, că lin Popescu-Tăriceanu a fost învins de votul popular. „În acest sens, vom depune o moțiune de cenzurăpentru ca partidele săiasădin „pasivitate” și săîși definitiveze poziția și sădeclanșeze anticipatele. De asemenea, cred că soluția cea mai bunărămâne programarea anticipatelor în a doua jumătate a lunii octombrie, în același timp cu alegerile pentru Parlamentul European”, a declarat senatorul PD Valcea Dorel Jurcan.

Emil Boc, președintele PD a spus că moțiunea de cenzurăva clarifica, pe de o parte, taberele din politica românească , și pe de altăparte, sprijinul de care se bucurăGuvernul Tăriceanu în Parlament. O primăreacție la declarația liderului PD a venit din partea vicepreședintelui PNL, Ludovic Orban. Acesta a calificat drept „demagogie” anunțul liderului PD privind inițierea unei moțiuni de cenzurăîmpotriva Guvernului. El l-a acuzat pe Boc că , pentru a ataca Guvernul, apeleazăla ajutorul celor 322 de parlamentari despre care spunea că trebuie sădemisioneze.

 
Primarul le dă de muncă consilierilor locali

Număr record de puncte pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local: 39

Ședințăfurtunoasă, joi, 31 mai a.c. a consilierilor locali.  Executivul primăriei a propus spre dezbatere nu mai puțin de 39 de puncte pe ordinea de zi a ședinței. Se presupune că ședința va dura cel puțin 3 – 4 ore, ținând cont că multor aleși locali le place săse audăvorbind, dar mai ales pentru că , din câte am aflat, nu s-a ajuns la un numitor comun în comisii. Așadar, discuțiile din plenul Consiliului Local vor fi incendiare, fiecare consilier încercând sătragăspuza pe turta partidului său. Ar fi mai, însă , o posibilitate de luat în calcul. După recentele negocieri pentru susținerea lui Buican ca vicepreședinte al CJ, s-ar putea ca primarul Mircea Gutău sănu mai aibăbătăi de cap cu năbădăiosul dințos de la PNL, Ion Nicolae. Unul din capitolele de negociere a fost și susținerea proiectelor lui Mircea Gutău de că tre consilierii liberali și, se pare, că șeful ăl mare de la PNL Vâlcea, l-am numit aici pe Emilian Frâncu a bătut palma, promițând că Nicolae nu-i va mai pune bețe în roate primarului Gutău. Așadar, vor fi discutate, printre altele, rectificarea bugetului local și investițiile pe anul 2007, achiziționarea unui teren  pentru extinderea Cimitirului Cetățuia, aprobarea unor schimburi de terenuri, unul cerut de SC ANTARES SRL, aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea terenului de sport al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, dar și pentru amenajarea și recondiționarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu”.

două obiective foarte importante pentru râmniceni se vor afla pe masa consilierilor locali. Este vorba despre aprobarea studiului de prefezabilitate la obiectivul de investiții „Lărgire pasaj Hervil, municipiul Râmnicu Vâlcea – pasaj inferior pe CF Piatra Olt – Podul Olt, km.293”, precum și aprobarea studiului de prefezabilitale la obiectivul de investiții „Înființare pasaj – strada Bogdan Amaru, municipiul Râmnicu Vâlcea, pasaj inferior pe CF Piatra Olt – Podul Olt. Km 291 +350”.

De asemenea, aleșii locali trebuie sămai dezbatăși pe marginea altor subiecte, cum ar fi aprobarea devizului general reactualizat și a notei de fundamentare pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi Lespezi și Săliștea Nouă”, aprobarea devizului general reactualizat și a notei de fundamentare pentru obiectivul de investiții „Parc industrial zona Baraj Sud – stația de epurare Râureni”, aprobarea Acordului de Implementare dintre Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. S C Acvarim S.A Râmnicu Vâlcea și Ministerul Economiei și Finanțelor, reprezentat prin Oficiul de Plăți și Contractare PHARE (OPCP] și Autoritatea de Management pentru Infrastructurăpentru Măsura ISPA 2004 RO 16 P PE 002 – „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apăa sistemului de canalizare și a stației de epurare în municipiul Râmnicu Vâlcea”, avizarea PUD „Halăatelier montaj parbrize și birouri, Goranu – Calea București. Primarul le mai propune consilierilor locali un proiect de hotărâre privind înființarea unei autogări în Râmnicu Vâlcea pe strada Crișan, precum și aprobarea limitelor minime și maxime ale tarifelor de transport pentru persoane în regim de taxi.

 
Vicele fără birou

Cristian Buican e ignorat total de conducerea Consiliului Județean

In timp ce alții nu au avut șansa săaibăun birou personal, alții, gen Nicolae Pătru, plictisiți de atâta stat degeaba pe scaunul din birou, apar, fotografiați prin ziare, cu picioarele pe masă, privind cu lehamite și superioritate în obiectivele camerelor de luat vederi

 

Proaspătului ales în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, Cristian Buican, nu s-a gândit nimeni din conducerea instituției să-i punăla dispoziție un birou în care să-și desfășoare activitatea. Liberalul se plimbăpe holurile Consiliului de la o ușăla alta, nereușind să-și găsească și el un colțișor cât de mic, unde să-și odihnească picioarele. Și-ar dori săscape de senzația că e un musafir nepoftit la propriul loc de muncă , însă viitorul, deocamdată, se prefigureazăcam gri. Acum, problema de interes general este legatăde rămânerea sau nu în funcție a vicelui Nicolae Pătru și nimeni nu se mai gândește că , totuși, la conducerea instituției a mai venit un nou membru, care are biroul prin alte birouri. Adică , pe unde apucă : la vicele Ion Cîlea, la șeful ăl’ mare, Dumitru Bușe și pe unde s-o mai găsi și pentru el un scaun liber.

În timp ce alții nu au avut șansa săaibăun birou personal, unii, gen Nicolae Pătru, plictisiți de atâta stat degeaba pe scaunul din birou, apar, fotografiați prin ziare, cu picioarele pe masă, privind cu lehamite și superioritate în obiectivele camerelor de luat vederi. Nicolae Pătru nu este singurul că ruia activitatea de la locul de muncă i se pare grea și anostă. Cu ocazia deselor vizite pe care le-am făcut în instituție (cu scopul de a ne documenta desigur!), un lucru ne-a surprins de fiecare dată. În jur de ora 14.00 După -masa, mai toți șefii de birouri și majoritatea angajaților sunt plecați cu alte treburi, te miri pe unde. În Consiliu, mai rămân decât câțiva profesioniști, care muncesc de-o viațăîn domeniu. Nu vrem săle pomenim numele aici, pentru a nu crea animozități în rândul angajaților instituției. Dar sărevenim

Frâncu râde de fațadă

Oricât de delicatăar fi situația în care se găsește acum liberalul Cristian Buican, din punctul nostru de vedere, ar fi fost normal ca cei care conduc instituția săfi acordat mai mult respect liberalului. A fost, totuși, ales vicepreședinte prin vot democratic, iar până când instanța de judecatăse va pronunța fie în favoarea sa sau a lui Pătru, ar trebui tratat pe măsura funcției pe care o deține acum. Avem însă o nelămurire. De ordin politic. Ne vine greu săînțelegem cum a reușit Emilian Frâncu săse bucure atât de mult că Buican a reușit săajungăîn această funcție, în condițiile în care, în decursul timpului, toți cei care îl cunosc bine știu că nu prea îl are deloc la suflet pe tânărul liberal. Mai ales acum când vede în el un potențial adversar pentru scaunul de președinte al partidului, pe care l-a visat pentru totdeauna al lui. Buican este un tip cu potențial politic, care are șanse săse afirme, în viitorul apropiat. Lui Frâncu îi displace total ideea. Și mai este o problemă. Ca și Pistol, Buican face parte din acea categorie care nu vor umbla niciodatăcu capul plecat în fața șefului, așa cum face, de exemplu, umilul anonim politic, Ion Nicolae. În momentul în care Cristian Buican va deveni un pericol pentru Frâncu, va face tot ce-i stăîn putințăsăse descotorosească de el, încercând să-l reducă la tăcere. Dacă avem sau nu dreptate, timpul o va demonstra, așa cum s-a întâmplat mereu.

 
Neatenția la volan face tot mai multe victime

Luni, 28 mai 2007, pe drumul de la că limănești spre Berislăvești a avut loc un grav accident de circulație, produs pe fondul neatenției la volan. Ion I. De 43 de ani, din Berislăvești, nu a redus viteza într-o curbăa autoutilitarei pe care o conducea și s-a răsturnat direct în șanț. În urma accidentului, Alexandru V, pasagerul din dreapta, a fost grav rănit și transportat de urgențăla Spitalul Județean Vâlcea, unde a fost diagnosticat cu: „fracturăpumn drept și fracturășold drept”. Conducă torul  auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, spun polițiștii.

 
Patru tâlhari au fost dați pe mâna justiției

Luni, 28 mai, a.c., o râmniceancă s-a prezentat la polițiție, reclamând că fiul ei, C. C. de 14 ani, și un coleg de clasăde-al său (L. F. tot de 14 ani), au fost acostați de patru tineri, care le-au furat din buzunare telefoanele mobile și suma de 15 lei. În urma verifică rilor și investigațiilor efectuate de polițiști, s-a constatat că hoții erau: Elvis G. – de 18 ani, Bobi Ș. –  19 ani, Raul Beju -22 ani și Ion Emil -24 ani, toți din Rm. Vâlcea. Cei patru au fost prezentați parchetului local pentru audieri, în urma că rora s-a dispus reținerea pe bazăde ordonanțăpe 24 de ore a lui Bobi Ș. și Elvis G. pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, săfie prezentați judecă toriei cu propunere de arestare preventivă. Cercetările Continuă .

 
Un biciclist era să moară din cauza unei retrovizoare

Luni, un biciclist care se afla pe direcția de mers, Sălătrucel-că limănești s-a lovit de oglinda retrovizoare a unui Opel Astra care era oprit pe sensul opus de mers. În  urma impactului, s-a dezechilibrat și a că zut pe partea carosabilă. Mașina în care a intrat, este proprietatea șefului de post din comună. Victima, Nicolae V., de 66 de ani, a fost transportat de urgențăla Spitalul Județean Vâlcea, cu răni foarte grave: „traumatism toracic cu multiple fracturi”. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,77mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 
Autoritățile locale se pregătesc pentru caniculă

Puncte de acordare a asistenței medicale în centrul Râmnicului

Directorul ASP Vâlcea, Adriana Gheniță, a trimis adrese că tre Primăria Rm. Vâlcea și Primăria Drăgășani în care trăgea un semnal de alarmăasupra necesității unor puncte de acordare a asistenței medicale în zonele aglomerate din municipiu. până acum, aceste corturi nu au fost amplasate, însă sperăm ca în cel mai scurt timp autoritățile locale săținăcont de necesitățile vâlcenilor

 

Serviciul de ambulanțăși unitățile de primiri urgențe sunt în alertădatoritătemperaturilor mari din ultimele zile. Nu mai departe de zilele trecute, Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a solicitat Autorităților de Sănătate Publică (ASP) județene săamenajeze, în corturi, puncte de acordare a asistenței medicale primare și distribuire de apăpotabilăîn zonele cele mai aglomerate. Numai că , pentru acest lucru directorii ASP au nevoie de sprijinul autorităților locale. Directorul ASP Vâlcea, Adriana Gheniță, a trimis adrese că tre Primăria Rm. Vâlcea și Primăria Drăgășani în care trăgea un semnal de alarmăasupra necesității unor astfel de puncte de acordare a asistenței medicale. până acum, aceste corturi nu au fost amplasate, însă sperăm ca în cel mai scurt timp autoritățile locale săținăcont de necesitățile vâlcenilor.

Medicii atenționează

În ultimele comunicate de presă, medicii îndeamnăpopulația sărespecte câteva reguli de bazăîn perioada caniculară. „În această perioadă , oamenii trebuie săconsume mai multe lichide decât de obicei. Prin transpirație, odatăcu apa, organismul  pierde și săruri minerale și vitamine. Din aceaste motive pot săaparăoboseala, stare de disconfort și de cele mai multe ori se produce agravarea  simptomatologiei în cazul unor boli cronice (afecțiuni cardiace și respiratorii). Se impune consumarea a cât mai multe lichide, doi – patru litri pe zi, cu precizarea că acestea  nu trebuie  băute  prea  reci. Indicat este și consumul de legume și fructe, care asigurăun aport de săruri și vitamine organismului. Consumând cât mai multe fructe și legume mai ales crude,  dispare senzația de sete Continuă . Se mai pot consuma ceaiuri că lduțe, ușor îndulcite cu zahăr sau îndulcitori artificiali, la temperatura camerei. Acestea pot fi de soc, de mușetel, de sunătoare, dar mai ales de urzici, acesta din următaie senzația de sete. Se va evita consumul de mâncă ruri grase, alimente preparate cu maioneză, consumul excesiv de cafea sau de gheață. Se vor evita zonele aglomerate, mai ales dacă nu au o ventilație corespunzătoare. Bolnavii cronici nu trebuie săuite săîși ia medicamentele recomandate de medic și săevite, pe cât posibil, deplasările pe distanțe mari” – scrie în ultimul comunicat. 

 
Ceaușescu este răzbunat!

La noi, toată lumea e de stânga. Și totuși, stânga politică românească nu are nici un rol, pentru simplul fapt că nu există. Dacă este declaratăo stângăpolitică , acest lucru e făcut în virtutea faptului că doctrina ceaușistăși principiile totalitarismului dinainte de ’89 n-au dispărut, ci s-au disipat politic în toate structurile. Am putea spune că , azi, avem un socialism de mică intensitate, dar generalizat. Toate partidele existente se găsesc la stânga unui presupus spectru politic. Fiecare politician se imagineazăce dorește. În realitate, toți politicienii născuți înainte de Revoluție, sunt puternic îmbibați în saramura socialismului. România se găsește în toamna socialismului, numită”perioadă de tranziție”. La nivel politic, de doctrinăși principii, nu avem o stângăreală, generatoare a unei drepte puternice, sănătoase, în contrapondere. Stânga generalizatălucreazăcu principii de dreapta, iar așa zisa dreaptălucreazăcu principii de stânga sau populiste. „Baronii”, îmbogățiții postrevoluționari, cei care au strâns averi imense, se autodeclarăde stânga. Cei care s-au autodeclarat de dreapta s-au îmbogățit prin aceleași metode ale „ingineriei financiare”. Nici măcar nu putem vorbi despre o Putere sau o Opoziție, ci doar de poli de Putere și poli de Opoziție. Avem opoziție antiprezidențială, opoziție antiguvernamentală, opoziție antiParlamentară , opoziție antijustițiară, opoziție antioligarhică , opoziție antipresăetc. Oricine se opune oricui, fiecare dintre puterile statului că utând săacapareze din puterea altei instituții. Săvrei a stârpi corupția e ca și cum ai vrea săștergi cu buretele întreaga societate. E imposibil. Când se generalizează, hoția începe săse autoregenereze. Nu apuci s-o stârpești aici, că apare dincolo. Mulți se întreabăcum putem ieși din criză. Cei mai mulți fac asta în mod retoric. Ce săfacă ei în afara stării de crizăpentru care au muncit atât? Pescuitul în ape turburi e cel mai profitabil, mai ales atunci când te știi un prost pescar. Mai de stânga, mai de dreapta stângii, mai de stânga stângii, și „societatea civilă” e politizată, așteptând și ea un os de ros de la vreunul din zecile de poli de putere. Cum halca se terminăla ea, „societatea civilă” dispare. Un caz emblematic este „Alianța Civică „. Ea aștepta mult de la Emil Constantinescu, iar acesta, drept răsplatăpentru ajutorul acordat, a făcut-o „frustrată”. Frustratăde cine? Cei 15.000 de specialiști afirmați de el existau, dar a preferat, nu se știe din ce cauză, săconducă țara tot cu activiștii și securiștii lui Ion Iliescu, afirmând că Punctul 8 al Proclamației de la Timișoara „e perimat”. Cei 15.000 de specialiști existăși azi, dar nu-i bagănimeni în seamă. PSD-ul și-a pus directori pe criterii mafiote și clientelare, iar conducerea de acum îi pune „prin concurs”. Știe toată lumea ce fel de concursuri se dau la noi: concursurile de împrejurări. Și atunci, nu suntem tentați săcredem că tot spectrul politic e o urâtăși nesfârșităploaie de toamnă? Ca principal partid de opoziție, PSD are una dintre cele mai ingrate poziții posibile, pentru un partid care s-a plasat pe primul loc la alegerile parlamentare. El și-a schimbat conducerea, s-a lepădat de Năstase și a încercat săse reformeze, dar nu a reușit săse rupăde Ion Iliescu. Acum este în derută. Din dorința de a țâșni din chinga celor 20 de procente, a inițiat suspendarea președintelui. A câștigat în Parlament, dar a pierdut la votul direct. Electoratul său l-a sancționat pentru că s-a angajat săsprijine guvernul minoritar PNL-UDMR și acum constatăcă pierde în continuare. Nu știe dacă sătreacă cu totul în opoziție sau săaccepte intrarea cu acte în regulăla guvernare. PSD ar trebui săse consoleze cu ideea că mandatul legislativ 2004-2008 nu îi este destinat. Dacă ar avea răbdare și s-ar ține departe de putere nu ar avea decât de câștigat. În umbra guvernului sau în opoziție, PSD rămâne un partid cu puternice structuri teritoriale. Rămânând departe de jocul politic, necochetând cu cele două capete ale Alianței deocamdatădecapitată, PSD devine o forțăde temut. Forța sa constă în armata administrativăîmprăștiatăprin instituțiile deconcentrate, prin primării, prin etajele inferioare ale ministerelor. Majoritatea dintre ei sunt îndoctrinații comuniști și socialiști ai trecutului și sunt destul de mulți. Cum tirania a folosit dresajul vreme de 50 de ani, ei pot fi ușor asmuțiți. După ce a creat 400.000 de baroni și baroneți, părăsit de aceștia, Ion Iliescu nu le-a găsit nici o vină, de vinăfiind, După cum se plânge, cota unică de impozitare, de 16 %, care îi îmbogățește pe aceștia și mai mult. Știm precis în ce direcție vrem sămergem, adică spre capitalismul dezvoltat al țărilor vestice, dar acesta pare să rămână un deziderat. Pentru că datorităluptelor politice nu suntem prea siguri că vom ajunge acolo. Nu poți construi capitalismul cu mijloace socialiste. După cum se vede, Nicolae Ceaușescu e răzbunat; am reușit, fărăsăvrem, săconstruim chiar „societatea socialistămultilateral dezvoltată” visatăde el, unde, în mod populist, Ion Iliescu vorbește de „bunăstarea națiunii”. S-a dovedit că , prin această sintagmăcaragialească , se înțelege că proștii trebuie sămuncească , săplătească impozite, iar deștepții sătrăiască din ajutoare sociale, furt, reeșalonări, iertări de la plata datoriilor și diverse fonduri.

 
Săptămâna vâlceană pe scurt

O înaltă Față bisericească din Episcopia Râmnicului s-a pronunțat într-un mediu serios al Râmnicului că au fost obținute aproximativ 16 miliarde lei vechi din acțiunea purtare a moaștelor Sfântului Grigore Decpolitul prin localități, bani care, aflați în genți mari au ajuns la Palatul Episcopal, dar nu se știe care le-a fost destinația ” directorul Registrului Auto Român (RAR) – ing. Daniel Patentașu a fost înlocuit cu vâlceanul nostru Ovidiu Crăpătureanu. Liberal cu pedigree, inginerul Crăpătureanu a mai ocupat funcții de conducere la Autoritatea RutierăRomânăși la RAR, în județul nostru ” pe site-ul ziarului nostru am fost înjurați cumplit de un derbedeu care nu are curaj să-și decline identitatea și sădea ochii cu noi, ascunzându-și insultele și calomniile în spatele ID-ului 70.156.142.80. Acesta este un proxi-server din Atlanta – Georgia US, identificat cu ușurințăde serviciul nostru de specialitate, După câteva verifică ri superficiale

 

” La mijlocul lunii mai, disperați că animalele le vor muri de foame și pământul nu va da rod, țăranii din sudul țării și-au văzut rugămintea împlinită. Ei au cerut ca moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul săfie scoase din racla de la Mânăstirea Bistrița/Vâlcea și săfie purtate prin localitățile afectate de secetă. Au fost oficiate mai multe slujbe pentru chemarea ploii, pe traseul Rm. Vâlcea, Băbeni, Drăgășani, Slatina, Corabia, până la Dunăre. Sfântul Grigorie Decapolitul este cunoscut ca un mare făcă tor de minuni, un prezică tor al viitorului și un vindecă tor. Ori de câte ori oamenii sunt loviți de secetă, inundații sau alunecă ri de teren, moaștele sunt scoase din raclă. Enoriașii dăruiesc sprijinul primit cu bani sau alte foloase. O înaltăFață bisericească din Episcopia Râmnicului s-a pronunțat într-un mediu serios al Râmnicului că au fost obținute aproximativ 16 miliarde lei vechi din această acțiune, bani care, aflați în genți mari au ajuns la Palatul Episcopal, dar nu se știe care le-a fost destinația. Supărarea sa a avut temei, După cum s-a exprimat, pentru faptul că nici măcar un miliard de lei nu a fost contabilizat în visteria Episcopiei, pentru nevoile ei. Suntem convinși că iar vom stârni nemulțumiri PS Gherasim, dar îl anunțăm că vina nu ne aparține, nemulțumitul care a lansat informația în rândul mirenilor este din interiorul Bisericii e de vină. Iar de o fi săse aplice sancțiuni prin canoane, săse facă mai cu toți din preajma sa, că tare slobodăle este gura. Iar noi ne-am făcut menirea de a informa opinia publică cu relele de prin toate cotloanele vieții noastre date de Dumnezeu.

” Ministrul Transporturilor, chitaristul Ludovic Orban a început săschimbe oamenii lui Radu Berceanu. Directorul Registrului Auto Român (RAR) – ing. Daniel Patentașu a fost înlocuit cu vâlceanul nostru Ovidiu Crăpătureanu. Liberal cu pedigree, inginerul Crăpătureanu a mai ocupat funcții de conducere la Autoritatea RutierăRomânăși la RAR, în județul nostru. După Aristotel Ungureanu, Victor Giosan și Svetlana Preoteasa, careul „așilor” din mâneca Măndelului Frâncu se întregește. Ce ar fi fost ca și PD-iștii sămai aibăîncă trei vâlceni promovați în funcții de conducere importante, alături de Ana Maria Pătru – actualmente vicepreședintele Autorității Electorale, cu rang de ministru secretar de stat? Succesul ar fi fost formidabil pentru politicul local, mai ales că în guvernele care s-au succedat până acum și chiar și în cel prezent nu au fost promovați olteni (excepție, totuși, care întărește regula – Radu Berceanu – PD). Oare, să-i considere pe olteni, „capitaliștii” de la Capitală, numai demnitari de rangul II sau III?

” Știți ce este papagușul? Copilul mic și prost(ănac) al papagalului. Sănu care cumva săvăgândiți la Mircea Geoană, că are și PNL-ul „tăriceanul” lui. Care imităprecum papagalul. Dar, neavând valoare, este considerat un papaguș. Și imitătotul, tot fără valoare. Alături de Ion Cristoiu, premierul că lin Popescu Tăriceanu este obsedat de personalitatea lui Băsescu. Așa cum Ion Cristoiu nu poate respira fărăa-l înjura pe Băsescu, tot așa și Tăriceanu nu poate lăsa sătreacă o inițiativăa lui Băsescu fărăa o imita. A fost Băsescu la inundații? Hop și Tăriceanu a doua zi! A fost Băsescu la podul de la Mărăcineni? Hop și Tăriceanu a doua zi! A chemat președintele suspendat, la Iași, în campania pentru referendum, o copilădin mulțime pe scenă? Hop și Tăriceanu s-a afișat cu un tânăr pe scenă! Face Băsescu consultări cu partidele? Hop și Tăriceanu cu ale sale consultări! Caraghios politician! Interesant ar fi fost dacă Băsescu își respectăcuvântul dat și demisiona în cinci minute de la decizia Parlamentului de a-l suspenda, l-ar fi imitat și de data aceasta Tăriceanu? Desigur, nu, deoarece conștienți că nu vor mai ajunge niciodatăla guvernare, liberalii țin cu dinții de scaunele așezate sub ei, culmea, tocmai de Traian Băsescu. Ce ziceți de asta, năstrăținilor?

” Pe site-ul ziarului nostru am fost înjurați cumplit de un derbedeu care nu are curaj să-și decline identitatea și sădea ochii cu noi, ascunzându-și insultele și calomniile în spatele ID-ului 70.156.142.80. Acesta este un proxi-server din Atlanta – Georgia US, identificat cu ușurințăde serviciul nostru de specialitate, După câteva verifică ri superficiale. Măi săfie, suntem înjurați tocmai din SUA? Nu, desigur nu. Gaura de canal pestilențios ce ne-a atacat mârlănește se folosește de serviciile unui haker care, profitând de o vulnerabilitate de configurare a unui calculator american din statul Georgia, i-a luat acestuia identitatea și i-a oferit-o derbedeului ca sănu fie descoperit. Asta săo creadăel! Timpul nu a intrat încă în sac Handicapatul care se vrea șmecher, ne-a acuzat că nu am priceput greșeala făcutăde președintele Băsescu când i-a luat telefonul ziaristei de la Antena 3 și apoi, acesta, în discuția intimăcu soția sa a făcut-o țigancă , ceea ce-i extraordinar de grav. Stimulat de lentoarea singurului său neuron activ, derbedeul a acuzat că autorul materialului pamflet publicat de noi (ce nu l-a lăsat sădoarmădin moment ce ne-a scris la ora 3, 15 dimineața) „îndrăznește săse refere la ziariști de valoarea CTP-ului sau a lui Cristoiu, săvorbească despre talentul de violonist al lui Voicu…”. I-auzi, brâul! Ei și? Ce valori extraterestre sunt ăștia? Ei nu pot greși? Sunt vreo marcă de blugi garantată100%? Ce libertate de exprimare și de opinii? Nu-i place lui și gata. Sictir. Totuși, gestul președintelui Traian Băsescu de a lua telefonul jurnalistei Andreea Panăși apelativul folosit la adresa acesteia provoacă încă reacții. Liderul PIN, Cozmin Gușă, considerăcă fapta șefului statului este impardonabilăși reprezintăun exemplu prost pentru cei din jur. „Îi transmit domnului Traian Băsescu că se comportăca un bădăran nesimțit; bădăran pentru că a atacat o femeie și a luat unealta muncii și nesimțit pentru că nu și-a cerut scuze pentru jignirile făcute”, a declarat Cozmin Gușă, președintele PIN. Iatăopinia unui intelectual, fost jurnalist, actual că utător fărășansăde funcții politice recunoscute de electorat. Halal. Ce zici meștere derbedeu care ne acuzi, de exprimarea asta academică ? Nu iei atitudine? Nenea ăsta (cu Gușă) care plimbăursul de la Moskova la București și apoi ne vine acasăde fericește poporul cu chipul lui de oaie creațăbolșe(vică ), la fel ca și CTP, Ion Cristoiu sunt niște ipocriți și profităcă au în Față spațiu editorial cu nemiluita. Toarnăfărădiscernământ prostii în mintea românilor, cu pretenția că ar fi mari cunoscă tori ai viitorului. Teroarea prostiei, mizeriei și imposturii din spațiul public, în special politico-gazetăresc, este marea problemăa societății românești contemporane. După care, putem vorbi și de rasism, nepotism, sexism, strabism și alte zeci de forme ale discriminării sociale. până la urmă, reacția regelui Cioabăni se pare cea mai sănătoasă. Logica lui e simplă. De ce se scandalizeazăatâția idioți că președintele Traian Băsescu i-a spus „țigancă ” ziaristei Andreea Pană? Se simțea ea, adrisanta, jignităcă i s-a zis „țigancă „? Cine susține că e rușinos săfii țigan? „Dacă îi spunea franțuzoaică , englezoaică , nu se supăra? Ea s-a supărat că i-a spus țigancă . În opinia mea, jurnalista comite o urărasială”, a concluzionat Florin Cioabă. Practic, el și-a asumat statutul de țigan. Este o realitate, oricât de mult se insistăca țiganii săfie botezați rromi. „Suntem un popor de vreo 12 milioane de suflete. Nu trebuie săne fie rușine de asta”, a declarat el la Sibiu. La fel, cine a urlat cel mai vârtos împotriva „rasistului” Băsescu? Un mitocan sinistru, Dan Voiculescu, care i-a cerut, cu numai 3-4 zile înainte, în direct, unei alte ziariste, Corina Drăgotescu, „săn-o mai frece” grija! În loc să-i lase pe adevărații moraliști să-și spunăpărerea, un bădăran ca recidivistul „Felix” – care, în urmăcu circa o lună, a mai făcut o ispravăasemănătoare: a dat buzna peste emisiunea unei angajate a „antenelor” lui, Gabriela Vrânceanu – Firea, a jignit-o live pe aceasta și pe invitata emisiunii, Monica Macovei, încă lcând cele mai elementare reguli de bun simț – compromite un demers de clarificare. Într-adevăr, cine dădovadăde discriminare și rasism? Tocmai cel care-i plânge de milăunei persoane că un terț i-a spus țigan. Exact acela scoate în relief că e o rușine săfii țigan.

” Motivul real pentru care parlamentarii și guvernanții nu vor săplece din fruntea țării, este câștigul realizat din indemnizație, precum și alte avantaje. Ei preferăsăperturbe întreaga viațăpolitică a României, de dragul unui pumn de arginți. Suma aproximativăpe care o pierd în această perioadăde 18 luni, este de 20 milioane euro. Cam tot cât a costat și referendumul. Dar mai pierd și puterea pe care o au acum. Ei și-au ales din rândul rudelor sau prietenilor, șefii de cabinet, secretare, șoferi etc. Toți aceștia, vor pleca împreunăcu parlamentarul sau ministrul. Așadar, sărevenim. Ar costa cam 20 milioane de euro, salariile compensatorii pentru parlamentari și guvernanți. Întrebarea cheie este: merităplătităsuma asta pentru a scă pa de ei? În momentul de Față este clar că structura parlamentară, nu mai corespunde opțiunii electoratului. Exemplul cel mai relevant este PSD-ul. Cu 20% încredere electoralăîn acest moment, ocupa un număr dublu de locuri în Parlament. Soluția salvatoare pentru România, în acest moment, este demisia Guvernului și a Parlamentului, urmate de alegeri anticipate parlamentare și euro-parlamentare în același timp. O altăîntrebare grea, ar fi: își iubesc parlamentarii și guvernanții țara, suficient de mult, pentru a o salva prin propria demisie? Rămâne de văzut!

 
Președintele Traian Băsescu cere demisia guvernului și organizarea alegerilor anticipate

Principiul fundamental al orică rui sistem democratic este respectul Față de voința naționalăexprimatăprin vot

„Este vorba de contradicția dintre voința poporului suveran și voința unei majorități parlamentare care nu reflectăorientarea majoritarăa cetățenilor cu drept de vot. Este inadmisibil ca voința poporului să rămână captivăîn cadrul unei majorități de conjunctură, cu partide care sfidează agenda cetățeanului, preferând săcontinue jocurile de culise”, a spus Traian Băsescu în discursul de la tribuna Parlamentului

 

Președintele României, Traian Băsescu, a adresat miercuri, 30 mai, un mesaj Camerelor reunite ale Parlamentului, primul discurs După referendumul din 19 mai 2007. Văprezentăm câteva selecții importante din acest discurs: „Imediat După integrarea țării noastre în Uniunea Europeană , s-a format în actualul Parlament o majoritate de conjunctură, a că rei cifră- 322 – a făcut ocolul României și chiar al lumii. această majoritate a hotărât suspendarea din funcție a Președintelui legitim ales prin votul popular din 2004, chiar dacă avizul Curții Constituționale arăta clar că acuzațiile împotriva mea, ca șef al statului român, nu aveau nici o bazăconstituțională. Decizia dumneavoastrăa costat bani publici pentru organizarea referendumului și a generat deturnarea vieții instituționale normale că tre o temăfărăsusținere populară. De asemenea, această decizie a deteriorat relația instituționalădintre Parlament și Președinte și între Guvern și Președinte prin angajarea fărărezerve a primului ministru și a celor două partide aflate la guvernare în coaliția antiprezidențială. Practic, s-au înlocuit, printr-un abuz de putere al Guvernului, alegerile pentru Parlamentul European cu referendumul pentru destituirea președintelui. Pe 19 mai, poporul român s-a manifestat la urne. Peste șase milioane dintre cele opt milioane de cetățeni care și-au exercitat votul mi-au reconfirmat încrederea lor. 75% dintre alegători îl sprijinăpe Președinte, pentru că sprijinăde fapt agenda de modernizare a statului român. Într-o democrație Europeană , care funcționeazănormal, un asemenea scor electoral ar fi declanșat imediat demisia guvernului și organizarea de alegeri anticipate. Sunt nevoit săvăreamintesc că democrația este acel sistem politic în care voința popularăse reflectăcorect în compoziția parlamentului și a executivului”.

 

Prizonierii așa-zisei „democrații originale”

 

„Așadar, trei pătrimi dintre parlamentari au pledat pentru demiterea șefului statului, în vreme ce tot trei pătrimi din totalul alegătorilor prezenți la urne au decis susținerea șefului statului pentru funcția de Președinte. O asimetrie numerică atât de amplăîntre reprezentanți și cei pe care îi reprezintăpune în evidențăo prăpastie între Parlament si popor, intre votul din 2004 și situația actuală. Într-o democrație autentică asemenea dezechilibre sunt corectate imediat. Nu alegătorii sunt cei care au deviat de la cursul normal, ci reprezentanții poporului în forul legislativ. Din păcate, comportamentul coaliției antiprezidențiale de După anunțarea rezultatului la referendumul din 19 mai demonstrează- în văzul tuturor românilor – că mulți dintre dumneavoastrăau rămas prizonierii așa-zisei „democrații originale”. Liderii partidelor care au declanșat procedura de suspendare, nu doar că nu și-au asumat responsabilitatea După votul popular din 19 mai, dar acum îi vedem acționând pentru intrarea sau rămânerea la guvernare. Ei sunt cei care astăzi, După sancțiunea referendumului, vor sădecidăpașii următori. Ei sunt cei care transmit mesajul cel mai neobișnuit pentru o democrație: dacă pierzi în fața poporului, atunci poți săemiți pretenții pentru a-l guverna. În calitate de mediator între stat și societate, potrivit articolului 80 din Constituția României, am datoria de a văsemnala contradicția apărutăîn urma votului românilor de la referendumul din 19 mai. Este vorba de contradicția dintre voința poporului suveran și voința unei majorități parlamentare care nu reflectăorientarea majoritarăa cetățenilor cu drept de vot. Este inadmisibil ca voința poporului să rămână captivăîn cadrul unei majorități de conjunctură, cu partide care sfidează agenda cetățeanului, preferând săcontinue jocurile de culise. Votul de la referendum aratăcă aveam dreptate în luna februarie 2007 când, adresând Parlamentului un mesaj, spuneam că societatea românească evolueazămai dinamic decât liderii politici de astăzi ai României”.

 

Părăsirea zonei improvizațiilor democratice

 

„Pe 19 mai, reacția corpului electoral a demonstrat că o copleșitoare majoritate a românilor dorește ca țara săfie condusăca un veritabil stat de drept, cu o justiție independentăși reprezentanți dedicați interesului public și nu intereselor private sau intereselor unui grup oligarhic. Prin votul lor, cetățenii României ne impun tuturor responsabilitatea de a elimina decalajul dintre prioritățile societății românești de astăzi și acțiunile clasei politice. Partidele au primit mandatul imperativ de a construi, într-un cadru democratic, viitorul european al României și nu pe acela de a provoca crize instituționale artificiale, păgubitoare pentru interesele națiunii și pentru imaginea noastrăîn lume. În acest sens, văadresez chemarea de a părăsi zona improvizațiilor democratice și de a ne concentra asupra construcției instituționale pe care corpul electoral ne-o cere! Aceasta este responsabilitatea noastră. Consider că După condamnarea oficialăa crimelor comunismului din România, la 18 decembrie 2006, După intrarea în Uniunea Europeană , la 1 ianuarie 2007, și După referendumul din 19 mai, România a intrat într-o nouăetapăa istoriei sale. Pentru a valorifica șansele acestui nou ciclu istoric avem nevoie de o nouăelităpolitica capabilăsăgenereze proiecte responsabile și săgestioneze inteligent resursele umane, materiale și comunitare de care dispunem; o elităcare să-i reprezinte cu adevărat pe români și care sărecredibilizeze actul politic. Avem nevoie de o elităcare săconjuge competența cu simțul responsabilității. Principiul fundamental al orică rui sistem democratic este respectul Față de voința naționalăexprimatăprin vot. În actualul context existăo singurăsoluție onestă: demisia guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. După consultările cu partidele parlamentare, pe care le-am organizat la Palatul Cotroceni, la începutul acestei săptămâni, înțeleg cu regret faptul că alegerile anticipate nu reprezintăpentru cea mai mare parte a partidelor o soluție acceptabilăchiar dacă partidele au fost sancționate dramatic prin votul popular la referendumul din 19 mai 2007 . Înțeleg și faptul că , pentru aceste partide politice, întâlnirea cu electoratul este inoportună. Îmi permit totuși săvăatrag atenția că o asemenea poziție anti-electoralăcorespunde exclusiv unor interese pe termen foarte scurt.

 

Reconcilierea partidelor cu propriul lor electorat

 

„Liderii partidelor care au eșuat la referendumul din 19 mai vorbesc acum despre o reconciliere cu Președintele. Văatrag atenția că e nevoie de o reconciliere a acestor partide cu propriul lor electorat. După rezultatul votului din 19 mai nu e suficient săspunem: vom colabora, vom avea bune relații, vom lucra împreună! E moral și democratic săcereți o reconfirmare din partea celor care v-au trimis în funcțiile publice și care v-au contrazis fărănici un echivoc la referendum. De aceea, fac un apel la responsabilitatea Față de interesul național, fac un apel la conștiința fiecă rui parlamentar și mă gândesc aici, în primul rând, la aceia dintre dumneavoastrăcare au votat, uneori la comandăpolitică : v-ați asumat o responsabilitate majoră. Cei pe care îi reprezentați în urma alegerilor din 2004 v-au dat un vot de blam pe care trebuie săîl respectați. Numai respectând votul din 19 mai, puteți arăta că îi respectați pe cetățenii acestei țări. Aveți șansa ca, întorcându-văla electorat, săconfirmați faptul că -i reprezentați pe cetățeni și că puneți interesul național și democrația mai presus de orice interes partizan. Numai în sistemele politice nedemocratice o minoritate care a mobilizat doar 25 la sutădintre alegători poate pretinde sădecidăpentru o majoritate de aproape 75 la sută. Cei care vor acum săguverneze România fărăsăținăcont de această majoritate sunt într-o gravăeroare politică și vor săse sustragăprincipiilor de bazăale democrației. În acest moment, dumneavoastră, fiecare dintre parlamentari, indiferent de partid, aveți responsabilitatea directăde a găsi o soluție pentru ieșirea din actuala situație nedemocratică . Indiferent de formula pentru care veți opta, eu voi rămâne atașat adevăratelor soluții democratice și voi respinge orice aranjament de culise. Voi fi întotdeauna partenerul celor care au înțeles mesajul alegerilor din decembrie 2004, reconfirmat în mai 2007. Toate aceste obiective nu pot fi realizate decât prin constituirea unui guvern puternic, sprijinit de o majoritate asumatăîn mod transparent; un guvern competent, care săaplice exclusiv politica interesului național, fărăa-și limita acțiunea la interesele unor persoane și grupuri nereprezentative. Dacă partidele parlamentare vor continua sa refuze principiile de baza ale democrațiilor de tip european, atunci criteriile pentru desemnarea unui guvern cu o legitimitate maximăFață de realitatea politică a momentului trebuie săfie că utate în rezultatul alegerilor parlamentare din 2004 și, de asemenea, a rezultatelor referendumului din 19 mai 2007. Trebuie avut în vedere faptul că referendumul din 19 mai reprezintăcea mai recentăconfruntare a aleșilor cu electoratul. Văîndemn săfacem politică pentru viitorul tuturor și al fiecă ruia! Am intrat într-un stadiu în care numai cei ce urmăresc politica interesului național vor putea sămai aspire vreodatăla privilegiul de a-i reprezenta pe români”.